Teknikspecialist inom Infrastruktur

Vi bygger inga virtuella världar eller pokerbord - det vi utvecklar är avgörande för att brott ska klaras upp, att brottsligheten ska minska och för att alla i Sverige ska känna sig trygga.

Organisation

IT-avdelningen

Kommun

Stockholm

Län

Stockholms län

Utlyst

16 november 2022

Ansök senast

12 december 2022

Referensnummer

A647.187/2022

Arbetsplatsbeskrivning

Som anställd på IT-avdelningen är du delaktig i ett viktigt samhällsuppdrag med många spännande verksamhetsområden och en möjlighet att göra skillnad på riktigt. Våra system används i polisernas vardag dygnet runt, året runt. Från ett ingripande mitt i natten till att färdigställa en förundersökning inför en rättegång.

Inom sektionen för digital arbetsplats och gruppen Telekommunikation hanterar vi sådant som hör till polisernas IT-arbetsplats. Gruppen uppdrag består av att hantera allt från upphandling och certifiering av system och hårdvara, central hantering av våra plattformar för kommunikation samt arbete med att förvalta och utveckla tekniken. Vi arbetar långsiktigt, men behöver ibland tänka snabbt och svara upp mot plötsliga behov då verksamheten styrs av händelser i samhället. Alla polisens anställda är brukare av våra tjänster vilket ställer höga krav på oss att leverera med hög tillgänglighet och god kvalitet.

Arbetsbeskrivning

Gruppen består idag av 15 medarbetare och ansvarar för att säkerställa och utveckla Polisens förmåga inom området  Digitala möten. Polisens digitala möten omfattar idag 1 600 videokonferensanläggningar, 300 förhörsrum och videokonferensförmåga för 35 000 medarbetare. Förutom att förvalta dessa miljöer arbetar vi ständigt med nya projekt. Just nu arbetar vi bland annat med sändningsstudior för digitala utbildningar, streaming och inspelning för videomöten samt nästa generation av videoförhörsrum Vi söker nu en driven tekniker främst inom området kopplat till Digitala möten. I arbetet ingår att hantera både nuvarande och framtida behov inom området. . Du arbetar mycket nära dina kollegor i gruppen och känner ett gemensamt ansvar för att optimera och utveckla det interna stödet till Polisen.

Vi söker dig som har erfarenhet av att drift och utveckling av stora och komplexa IT-miljöer med höga krav på säkerhet. Du har kanske en bakgrund som nätverkstekniker eller servertekniker men är främst väldigt intresserad av IT och lära dig nya IT miljöer.

Vanligt förekommande arbetsuppgifter kan till exempel vara:

 • Underhålla och utveckla Polisens befintliga miljö för videokonferens
 • Leda arbetet med att utveckla, införa och implementera nya systemstöd i verksamheten
 • Uppdrag inom kravställning och upphandling
 • Förekommande administrativa arbetsuppgifter

Kvalifikationer

Detta är en möjlighet för dig som har:

 • Erfarenhet av att arbeta med utveckling & drift av videomiljöer alternativt motsvarande erfarenhet som Polismyndigheten kan bedöma som likvärdig
 • Erfarenhet av att arbeta med Cisco CUCM, TMS, Expressway, CMS eller motsvarande
 • God förmåga att uttrycka dig i svenska och engelska, både i tal och skrift

Då tjänsten är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap.

Det är meriterande om du även har:

 • Erfarenhet av att arbeta med stora och komplexa IT-miljöer
 • En relevant utbildning inom området
 • Erfarenhet av hantering av certifikat, IP-adressering, DNS och brandväggsregler
 • Erfarenhet av drift av virtuella- och applianceservrar

Personliga egenskaper

Arbetet kräver att du är flexibel och har en förmåga att självständigt driva ditt arbete. Vi ser gärna att du har en analytisk förmåga och tar egna initiativ för att lösa problem på ett strukturerat sätt samt arbetar väl med och utanför gruppen.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personliga egenskaper.

Kontaktpersoner

Har du frågor om uppdraget är du välkommen att kontakta rekryterande chef:
Peter Sörensen, 0732-31 00 00.

Har du frågor gällande rekryteringsprocessen kontakta ansvarig HR-konsult:
Sigrid Palmkvist, sigrid.palmkvist@polisen.se

Fackliga företrädare

Saco-S: Andreas Johansson, 073-084 13 01 Polisförbundet: Sofia Ask, tel. 010 563 87 10 ST: Johan Gertz, tel. 010-567 70 92 SEKO Polisen: Karna Tillheden, tel. 010 561 66 27

Övrig information

Anställningsform: Tillsvidareanställning med 6 månaders provanställning
Arbetsort: Stockholm
Arbetstid: Flex
Tillträde: Enligt överenskommelse
Funktion: Teknikspecialist

I ditt CV och personliga brev önskar vi att du beskriver på vilket sätt du uppfyller efterfrågade kvalifikationer och meriter kopplat till aktuell rekrytering. Du kan se den kompletta kravprofilen i jobbannonsen. De uppgifter du lämnar i samband med din ansökan kan användas för att kontakta dig, få information och kallelser samt eventuella anställningshandlingar.

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev via e-post till jobb.na@polisen.se senast den 12e december 2022. Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via den mailadress som anges i annonsen. Märk din ansökan med referensnummer A647.187/2022 i mailets ärendemening.

Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att du skickar din ansökan uppmärkt med annonsens referensnummer via brev till adressen: Polismyndigheten, Registratorskontoret, 106 75 STOCKHOLM, eller kontakta ansvarig HR-konsult.

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) genomförs innan beslut om anställning fattas. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Läs mer om krigsplacering och säkerhetsprövning under https://polisen.se/krigsplacering och https://polisen.se/sakerhetsprovning

Polismyndigheten kommer att behandla dina personuppgifter i enlighet med reglerna i EU:s dataskyddsförordning (2016/679) och annan tillämplig dataskyddsreglering. Du kan läsa mer om vår hantering av personuppgifter på https://polisen.se/personuppgifter/rekrytering

Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.

Sök jobbet

Ansök via e-post