Underrättelseenheten söker handläggare/analytiker, Polisregion Syd

Organisation

Polisregion Syd

Kommun

Malmö

Län

Skåne län

Utlyst

24 november 2022

Ansök senast

11 december 2022

Referensnummer

A655.222/2022

Arbetsplatsbeskrivning

Är du redo för en större uppgift? Till underrättelseenheten söker vi nu handläggare/analytiker som är trygga, strukturerade och engagerade. Hos oss kommer du tillsammans med engagerade och trevliga kollegor utvecklas och få erfarenheter för livet, samtidigt som ditt arbete bidrar till att öka tryggheten och minska brottsligheten i Sverige.

Polisens underrättelseverksamhet är en väsentlig del av polisens kärnverksamhet. Underrättelseverksamheten är den verksamhetsgren inom polisen som producerar kunskap om kriminella miljöer och brottsliga fenomen.

Underrättelseverksamheten i Region Syd bedrivs i samtliga lokalpolisområden, polisområden samt på regional nivå. Du kommer att arbeta vid underrättelsesektion 2 med placering i Malmö och i en underrättelsegrupp bestående av handläggare och analytiker. Verksamhetsinriktningen i aktuell grupp avser inhemsk extremism med både ett regionalt och lokalt ansvar.

Arbetsbeskrivning

Regionala Underrättelseenheten arbetar bl.a. med att inhämta, bearbeta, analysera och delge underrättelser och information om kriminella miljöer och brottsfenomen. Verksamheten bedrivs i samverkan med andra funktioner inom organisationen men ställer även krav på självständigt och målinriktat arbete.

Aktuella arbetsuppgifter är att underrättelsemässigt hantera ideologisk motiverad brottslighet inom verksamhetsinriktningarna våldsbejakande islamistisk miljö, våldsbejakande höger-och vänsterextrem miljö samt ensamagerande i syfte att förebygga, förhindra och upptäcka brottslig verksamhet. Verksamheten leds av en gruppledare.

Inom dessa verksamhetsområden ingår b.la:

 • Bearbetning, inhämtning och analys av underrättelseinformation.
 • Kartlägga kriminella aktörer och dess brottslighet.
 • Bedöma och dra slutsatser om händelseutveckling i de aktuella extremistmiljöerna.
 • Producera och delge underlag i form av lägesbilder och problembilder.
 • Producera underlag som utgör beslutsstöd för polisområdets ledning och andra utpekade funktioner inför beslut om operativa åtgärder.
 • Skriva underlag för operativa ärenden samt bedriva underrättelseärenden.
 • Vara kontaktytan gentemot Polismyndighetens samtliga samverkanspartners.

Kvalifikationer

Detta är en möjlighet för dig som har:

 • Polisexamen eller akademisk examen som arbetsgivaren bedömer som relevant
 • Mycket goda kunskaper i det svenska och engelska språket, både muntligt och skriftligt
 • Svenskt B-körkort för manuell bil

Det är meriterande om du även har:

 • Erfarenhet av liknande arbetsuppgifter och/eller analysarbete
 • Erfarenhet av hemliga tvångsmedel
 • Erfarenhet av samverkan mellan myndigheter
 • Analysutbildningar som av arbetsgivaren bedöms som relevanta
 • Ytterligare språkkunskaper. Ange dessa i din ansökan

 

Personliga egenskaper

Arbetsuppgifterna ställer krav på hög grad av integritet och säkerhetsmedvetenhet.

Du är allmänbildad och har förmågan att sammanställa och presentera komplex information på ett lättfattligt sätt.

Som person är du trygg, engagerad, strukturerad och noggrann och är van att arbeta mål- och resultatinriktat, även under hög arbetsbelastning utan att göra avkall på kvalitet.

Du är öppen för att våga prova nya lösningar på problem med rättssäkerheten i fokus. Då stor del av arbetet präglas av samarbete med såväl interna som externa aktörer är det av stor vikt att du har en god samarbetsförmåga och en hög social kompetens.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet och din förmåga att fungera i gruppen.

Kontaktpersoner

Har du frågor gällande rekryteringsprocessen eller arbetets uppdrag kontakta ansvarig HR-konsult:

Hanna Ryne, hanna.ryne@polisen.se

Fackliga företrädare

Polisförbundet Leif Östberg 010-56 16 984, SEKO Polisen Monica Veberg 0705491135. SACO och ST Polisen nås via 114 14.

Övrig information

Anställningsform: Tillsvidareanställning med provanställning om sex månader
Arbetsort: Malmö
Arbetstid: dagtid med flex
Tillträde: enligt överenskommelse
Funktion: handläggare/analytiker/polisassistent

Anställningen kräver svenskt medborgarskap. 

I ditt CV och personliga brev önskar vi att du beskriver på vilket sätt du uppfyller efterfrågade kvalifikationer och meriter kopplat till aktuell rekrytering. Du kan se den kompletta kravprofilen i jobbannonsen. De uppgifter du lämnar i samband med din ansökan kan användas för att kontakta dig, få information och kallelser samt eventuella anställningshandlingar.

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev via e-post till jobb.syd@polisen.se senast den 11/12 2022. Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via den mailadress som anges i annonsen. Märk din ansökan med referensnummer A655.222/2022 i mailets ärendemening

Blir du som söker aktuell för arbetsintervju kommer du innan dess behöva genomföra ett arbetsprov. Mer information får du kring detta i samband med kontakt med HR-konsult.

 

Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att du skickar din ansökan uppmärkt med annonsens referensnummer via brev till adressen: Polismyndigheten, Registratorskontoret, 106 75  STOCKHOLM, eller kontakta ansvarig HR-konsult.

 

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) genomförs innan beslut om anställning fattas. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Läs mer om krigsplacering och säkerhetsprövning under https://polisen.se/krigsplacering och https://polisen.se/sakerhetsprovning

 

Polismyndigheten kommer att behandla dina personuppgifter i enlighet med reglerna i EU:s dataskyddsförordning (2016/679) och annan tillämplig dataskyddsreglering. Du kan läsa mer om vår hantering av personuppgifter på https://polisen.se/personuppgifter/rekrytering

Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.

Polismyndigheten

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling. Läs gärna om våra förmåner som anställd hos polisen på https://polisen.se/erbjudande

Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag – att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på www.polisen.se

Varmt välkommen med din ansökan!

Sök jobbet

Ansök via e-post