Uppdragsledare till Resehandlingar på IT-avdelningen

Just nu söker vi dig som har erfarenhet av arbete med uppdragsledning och som vill vara med och förbättra Polisens resehandlingssystem. Hos oss kommer du tillsammans med engagerade kollegor bidra till att öka tryggheten och minska brottsligheten i Sverige

Organisation

IT-avdelningen

Kommun

Botkyrka, Danderyd, Ekerö, Haninge, Huddinge, Järfälla, Lidingö, Nacka, Norrtälje, Nykvarn, Nynäshamn, Österåker, Salem, Sigtuna, Södertälje, Sollentuna, Solna, Stockholm, Sundbyberg, Täby, Tyresö, Upplands väsby, Upplands-bro, Vallentuna, Värmdö, Vaxholm

Län

Stockholms län

Utlyst

25 november 2022

Ansök senast

16 december 2022

Referensnummer

A664.895/2022

Arbetsplatsbeskrivning

Gruppen Resehandlingssystem ansvarar för utveckling och förvaltning av resehandlingssystem, vilket innebär ansökan och utfärdande av resehandlingar till svenska medborgare samt utbyte av certifikat för de elektroniska resehandlingarna internationellt.

Vi är ett utvecklingsteam på 10 personer som sitter i kontorsmiljöer centralt på Kungsholmen. Dina kollegor kommer vara systemutvecklare, kravare, testare och teknisk Change Manager.

Till gruppen söker vi nu en uppdragsledare för de system och den utrustning som hanterar ansökan och utfärdande av resehandlingar.

Arbetsbeskrivning

Som uppdragsledare i gruppen är du en viktig länk i uppdraget att leverera ärendehanteringssystemet för ansökan och utfärdande av resehandlingar i syfte att leverera service till verksamheten som möter medborgarna i sitt dagliga arbete.

Arbetet innebär att leda utvecklingsteamet samt ha en kontinuerlig dialog och samverkan med berörda delar av verksamheten, både inom IT-avdelningen som övriga delar av myndigheten samt även andra myndigheter som är involverade i åtagandet att leverera resehandlingar till svenska medborgare. Din förståelse för verksamhetens arbete med resehandlingar kommer vara avgörande för en lyckad leverans.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter innebär att:

 • Leda och arbeta i agilt utvecklingsteam med flera utvecklingsuppdrag parallellt och utveckling i en integrerad systemmiljö.
 • Vara Scrummaster och hjälpa, coacha och stödja teamet att vara produktiva och producera med hög kvalitet.
 • Tillsammans med produktägaren planera leveranser på kort och lång sikt.
 • Delta på samordningsmöten, författa statusrapporter och följa upp produktbacklog jämte leveransplan.
 • Självständigt driva och ansvara för tilldelade uppgifter.

Hos oss arbetar du i ett agilt självorganiserande team med stora möjligheter att påverka din vardag. Vår målsättning är att leverera rätt sak i rätt tid genom kontinuerliga mindre leveranser och genom att ständigt utvärdera hur vi arbetar.

Polisen erbjuder goda möjligheter till personlig utveckling och vi uppmuntrar alla våra medarbetare att ständigt lära sig mer om de områden de brinner för.

Kvalifikationer

Detta är en möjlighet för dig som har:

 • En akademisk examen, gärna systemvetenskaplig examen eller annan eftergymnasial utbildning och erfarenhet som kan bedömas likvärdig
 • Aktuell och mångårig erfarenhet av att leda utvecklingsteam mot uppsatta mål och resultat, gärna flerårig erfarenhet
 • Erfarenhet av agila arbetsmetoder och agilt förbättringsarbete
 • Erfarenhet från facilitering och att driva workshops och arbetsmöten
 • Behärskar svenska och engelska mycket väl, både i tal och skrift

Anställningen kräver svenskt medborgarskap.

Det är särskilt meriterande om du även har:

 • Aktuell erfarenhet av att ha arbetat som arbetsledare inom IT under minst 2 år.
 • Dokumenterad utbildning inom agila metoder (ex. Scrum, Kanban, CI/CD, XP, Lean, etc.)

Det är i övrigt meriterande om du har:

 • Erfarenhet av att ta fram produktvision, leda arbetet med produkt backlog och interagera med olika intressenter
 • Erfarenhet som teknisk projektledare eller liknande
 • Gått en chefs- och ledarskapsutbildning
 • Erfarenhet av att arbeta med Resehandlingar

Personliga egenskaper

Vi söker dig som är självgående och har förmågan att självständigt driva dina uppdrag framåt. Då rollen innebär många kontaktytor ser vi det som en självklarhet att du samarbetar och kommunicerar med både nära kollegor och övriga verksamheten på ett smidigt och pedagogiskt sätt för att nå gemensamma mål. Rollen ställer även krav på god ledarskapsförmåga och flexibilitet.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personliga egenskaper.

Kontaktpersoner

Har du frågor om uppdraget är du välkommen att kontakta rekryterande chef: Jeanette Isaksson Lundroth, gruppchef, jeanette.isaksson-lundroth@polisen.se

Har du frågor gällande rekryteringsprocessen kontakta ansvarig HR-konsult: Merima Hadzimesic, 076-132 17 84, merima.hadzimesic@polisen.se

Fackliga företrädare

Saco-S, Polisens växel 114 14
Sofia Ask, Polisförbundet, tfn 010-563 87 10
Johan Gertz, Fackförbundet ST, tfn 010-56 770 92
Karna Tillheden, SEKO Polisen, tfn 010-561 66 27

Övrig information

På polisens IT-avdelning jobbar idag cirka 950 civilanställda. Mycket av arbetet sker i nära samarbete med poliserna eller med andra delar av verksamheten. Som uppdragsledare hos oss får du god inblick i polisens verksamhet och är med och gör skillnad för hela samhället. Det digitala mötet med medborgarna är en viktig fråga för myndigheten och vi har många spännande tjänster på gång.

Anställningsform: Tillsvidareanställning med 6 månaders provanställning
Omfattning: Heltid
Arbetstid: Dagtid, flex
Arbetsort: Stockholm/Kungsholmen
Tillträde: Enligt överenskommelse

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev via e-post till jobb.na@polisen.se senast den 16/12–2022. Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via den mailadress som anges i annonsen. Märk din ansökan med referensnummer A664.895/2022 i mailets ärendemening.

I ditt CV och personliga brev önskar vi att du beskriver på vilket sätt du uppfyller efterfrågade kvalifikationer och meriter kopplat till aktuell rekrytering. Du kan se den kompletta kravprofilen i jobbannonsen.

Intervjuer kan komma att ske löpande.

Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att du skickar din ansökan uppmärkt med annonsens referensnummer A664.895/2022 via brev till adressen: Polismyndigheten, Registratorskontoret, 106 75  STOCKHOLM, eller kontakta ansvarig HR-konsult.

Polismyndigheten kommer att behandla dina personuppgifter i enlighet med reglerna i EU:s dataskyddsförordning (2016/679) och annan tillämplig dataskyddsreglering. Du kan läsa mer om vår hantering av personuppgifter på https://polisen.se/personuppgifter/rekrytering

Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.

Polismyndigheten
Polismyndigheten är Sveriges största myndighet. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling. Läs gärna om våra förmåner som anställd hos polisen på https://polisen.se/erbjudande

Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag – att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på www.polisen.se

Varmt välkommen med din ansökan!

#LI-Hybrid

Sök jobbet

Ansök via e-post