Finansiell utredare till penningtvättsgruppen vid utredningssektionen, RUE, region Syd

Organisation

Polisregion Syd

Kommun

Malmö

Län

Skåne län

Utlyst

03 november 2022

Ansök senast

23 november 2022

Referensnummer

A603.414/2022

Arbetsplatsbeskrivning

Tjänsten som utredare med finansiell inriktning är placerad på Penningtvättsgruppen, Regionala utredningssektionen (RUE) och har till uppdrag att utreda penningtvättsbrott samt biträda regionens utredningsenheter med finansiell spetskompetens inom ramen för förundersökningsarbetet.

Arbetsbeskrivning

Som finansiell utredare förväntas du självständigt och i grupp utreda och ansvara för egna brottsutredningar gällande framförallt penningtvättsbrott, hålla förhör, utreda/ kartlägga en eller flera personers inkomster, tillgångar och skulder i syfte att återta brottsvinster. Detta för att säkra pengar för eventuellt skadestånd, alternativt förverkande av brottsvinster. I utredningsarbetet ingår att genomföra finansiella utredningar i syfte att kartlägga, utreda motivbild, bevis och brottsvinster. Vid biträde i andras utredningar sker uppdraget ofta i nära samarbete med en utredningsgrupp och förundersökningsledare.

Du är delaktig i hela utredningskedjan från att ärendet kommer in till polisen till att det slutredovisas till åklagare. Du skall även ha förmåga att föredra ditt arbete inför förundersökningsledare och åklagare och lämna rekommendationer inför beslut eller vidare åtgärder. Det kan även förekomma biträde vid husrannsakningar m.m. som ingår i tjänsten. Resor inom hela region Syd kan förekomma.

Kvalifikationer

Krav

 • Kandidatexamen inom ekonomi alt. Polisexamen eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig
 • Dokumenterad praktisk erfarenhet av ekonomiska analyser eller motsvarande som arbetsgivaren bedömer relevant för tjänsten
 • God förmåga att kunna sammanställa och föredra ärenden på ett pedagogiskt sätt
 • Goda kunskaper i svenska att uttrycka sig i tal och skrift
 • Goda kunskaper i Microsoft Office program
 • B-körkort

 Meriterande

 • Erfarenhet av ärenden rörande organiserad brottslighet eller annan

       utredningskunskap som bedöms likvärdig

 • Erfarenhet av databashantering i till exempel iBase
 • Erfarenhet av tillgångsutredning på annan myndighet som till exempel

       Kronofogdemyndigheten, Skatteverket eller Ekobrottsmyndigheten

 • Brottsutredningsvana och kunskap om kriminell ekonomi.
 • Erfarenhet av högt arbetstempo i arbetsgrupper med olika spetskompetenser

Personliga egenskaper

Vi vill att du är nyfiken, uthållig, flexibel och kommunikativ. Du är prestigelös, en trygg och stabil person med gott omdöme. Arbetsuppgifterna ställer krav på att du är analytisk och noggrann och har förmåga att driva utredningar effektivt, självständigt och i nära samarbete med kollegor och andra parter. Dessutom krävs prioriteringsförmåga, att kunna hantera uppdrag med kort framförhållning, under tidspress och parallellt med andra uppdrag. Det är också viktigt att du har ett rätts- och säkerhetsmedvetande. Då en stor del av arbetet präglas av samarbete med både interna och externa aktörer kommer stor vikt läggas vid dina personliga egenskaper och din samarbetsförmåga.

Kontaktpersoner

För information om uppdraget vänligen kontakta Johan Höfler, johan.hofler@polisen.se

Fackliga företrädare

Seko Polisen, Monica Veberg 070-549 11 35

SACO-S och  ST nås via 11414

Polisförbundet, Anders Karlsson, 070-283 81 94

Övrig information

 • Anställning: Handläggare alternativt polisassistent
 • Anställningsform: Tillsvidareanställning med provanställning om sex månader
 • Arbetsort: Malmö
 • Arbetstid: Dagtid flex
 • Tillträde: Enligt överenskommelse

 Säkerhetsklassning

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) genomförs innan beslut om anställning fattas. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Läs mer om krigsplacering och säkerhetsprövning under https://polisen.se/krigsplacering och https://polisen.se/sakerhetsprovning

 Ansökan

 Välkommen med din ansökan bestående av personligt brev och CV (inga betyg eller intyg) senast den 23 november 2022 via e-post till jobb.syd@polisen.se.  Vi tar endast emot bilagor i pdf- eller doc-format. Märk din ansökan med ref.nr. A603.414/2022 i mailets ärendemening. Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd kontakta ansvarig HR-konsult Linda Eriksson, linda.eriksson3@polisen.se.

 Polismyndigheten kommer att behandla dina personuppgifter i enlighet med reglerna i EU:s dataskyddsförordning (2016/679) och annan tillämplig dataskyddsreglering. Du kan läsa mer om vår hantering av personuppgifter på www.polisen.se/personuppgifter/rekrytering

Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.

Polismyndigheten

Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling.

Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag - att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på www.polisen.se

Vi undanber oss samtal från dig som vill sälja annons- och rekryteringstjänster.

Varmt välkommen med din ansökan!