Teknikspecialist Pass & Nationella ID-kort

Organisation

IT-avdelningen

Kommun

Stockholm

Län

Stockholms län

Utlyst

24 oktober 2022

Ansök senast

28 december 2022

Referensnummer

A595.393/2022

Arbetsplatsbeskrivning

Är du redo för en större uppgift? Vill du arbeta med teknik som möjliggör elektroniskt äkthetskontroll av resehandlingar såsom Pass & Nationella ID-kort? Vill du bidra till att länders gränskontroller kan låsa upp skyddad biometrisk information på resehandlingar och säkerställa att den som identifierar sig med en resehandling är dess rättmätiga innehavare?

Vi söker nu en teknikspecialist som vill vara med och driva arbetet framåt inom de system som används för certifikatshantering, en del i Polisens uppdrag att utfärda Pass och Nationella ID-kort till medborgare. Hos oss kommer du tillsammans med engagerade och trevliga kollegor utvecklas och få erfarenheter för livet, samtidigt som ditt arbete bidrar till att öka tryggheten och minska brottsligheten i Sverige.

Utöver vårt friskvårdsbidrag arbetar Polismyndigheten aktivt med att skapa goda förutsättningar  för att utöva friskvård, där du får fri tillgång till utrymmen för träning och återhämtning. Varje vecka har du även möjlighet att träna en timme under arbetstid. För närvarande finns det även möjlighet att arbeta hemifrån två dagar i veckan.

Andra förmåner finner du här: https://polisen.se/jobb-och-utbildning/jobba-hos-polisen/det-har-erbjuder-vi/

Arbetsbeskrivning

Som teknikspecialist kommer du vara expert och specialist inom tillämpningen av PKI för resehandlingar. I rollen arbetar du i de system som används för certifikat-utbyte med andra länder. Det är en viktig del i länders gränskontroller för att kunna äkthetskontrollera resenärers resehandlingar (bl.a. Pass och Nationella ID-kort). Genom ditt arbete bidrar du till att människor kan resa effektivt över landsgränser.   

Du förväntas kunna arbeta med att:

 • Leda arbetet med utveckling av system och tjänster för att hantera de elektroniska delarna i resehandlingar.
 • Arbeta med hantering av PKI/certifikat och dess tillämpning inom området resehandlingar.
 • Identifiera behov och krav på fortsatt utveckling.
 • Utredning och analys av driftstörningar.

Vi ser att sökande har god teknisk bakgrund men det är också viktigt att du är nyfiken och utvecklas inom nya områden. Denna tjänst kommer ge dig en unik kompetens som du kommer ha stor nytta av i framtiden.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har:

 • Relevant högskoleutbildning inom IT/data eller motsvarande förvärvad erfarenhet som Polismyndigheten bedömer som likvärdig
 • Mångårig arbetslivserfarenhet inom IT
 • Erfarenhet av Scrum och agilt teamarbete

Då tjänsten är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. 

Följande erfarenheter är särskilt meriterande:

 • Livscykelhantering av certifikat (x.509) och/eller utbildning inom PKI
 • Kunskap inom nätverkskommunikation
 • Vana av att administrera Linux
 • Erfarenhet av LDAP
 • Arbetslivserfarenhet som systemutvecklare

Personliga egenskaper

Vi söker dig som drivs av att arbeta innovativt med teknik och arbetssätt samt skapa bra verktyg utifrån verksamhetens behov.  Du är nyfiken, problemlösande, ordningsam och analytisk samt tar dig gärna an komplexa arbetsuppgifter och problemställningar där de färdiga förutsättningarna inte alltid är helt klarlagda. Du har starkt samarbetsfokus och vill arbeta agilt mot teamets gemensamma mål. Du har god förmåga att kommunicera kring idéer och lösningar, samt är pedagogisk och lyhörd.

Vi kommer lägga stor vikt vid personliga egenskaper.

Kontaktpersoner

Har du frågor om uppdraget är du välkommen att kontakta rekryterande chef:

Tf gruppchef Joakim Stenius, 072-45 07 331, joakim.stenius@polisen.se

Fackliga företrädare

Andreas Johansson, SACO, tfn 073-084 13 01
Sofia Ask, Polisförbundet, tfn 010-563 87 10;
Johan Gertz, Fackförbundet ST, tfn 010-56 770 92
Karna Tillheden, SEKO Polisen, tfn 010-561 66

Övrig information

Anställningsform: Tillsvidareanställning med provanställning om sex månader
Arbetsort: Stockholm, Kungsholmen
Arbetstid: Flex
Tillträde: Enligt överenskommelse
Funktion: Teknikspecialist

I ditt CV och personliga brev önskar vi att du beskriver på vilket sätt du uppfyller efterfrågade kvalifikationer och meriter kopplat till aktuell rekrytering. Du kan se den kompletta kravprofilen i jobbannonsen. De uppgifter du lämnar i samband med din ansökan kan användas för att kontakta dig, få information och kallelser samt eventuella anställningshandlingar.

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev via e-post till jobb.na@polisen.se senast den 28e december 2022. Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via den mailadress som anges i annonsen. Märk din ansökan med referensnummer A595.393/2022 i mailets ärendemening.

Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att du skickar din ansökan uppmärkt med annonsens referensnummer via brev till adressen: Polismyndigheten, Registratorskontoret, 106 75 STOCKHOLM, eller kontakta rekryterande chef.

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) genomförs innan beslut om anställning fattas. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Läs mer om krigsplacering och säkerhetsprövning under https://polisen.se/krigsplacering och https://polisen.se/sakerhetsprovning

Polismyndigheten kommer att behandla dina personuppgifter i enlighet med reglerna i EU:s dataskyddsförordning (2016/679) och annan tillämplig dataskyddsreglering. Du kan läsa mer om vår hantering av personuppgifter på https://polisen.se/personuppgifter/rekrytering

Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen. 

Varmt välkommen med din ansökan!

Sök jobbet

Ansök via e-post