Internrevisorer till Polismyndigheten - Stockholm

Är du redo för en större uppgift? Vi behöver förstärka teamet hos Internrevisionen och söker tre nya kollegor som vill arbeta hos oss med ett samhällsviktigt uppdrag. Läs mer nedan om arbetsuppgifter samt om de två olika profilerna vi söker.

Organisation

Internrevision

Kommun

Stockholm

Län

Stockholms län

Utlyst

06 september 2022

Ansök senast

30 september 2022

Referensnummer

A495.582/2022

Arbetsplatsbeskrivning

Den nya Polismyndigheten bildades den 1 januari 2015 och är en enrådighetsmyndighet med drygt 35 000 medarbetare. Polisen är organiserad i sju regioner, nio nationella avdelningar, rikspolischefens kansli samt internrevisionen. 

Polismyndighetens internrevision är organisatoriskt placerad direkt under rikspolischefen och består idag av elva revisorer, två timanställda, en administratör och en internrevisionschef. Internrevisionens uppgift är att självständigt och objektivt granska och lämna förslag till förbättringar av Polismyndighetens process för intern styrning och kontroll. Internrevisionen arbetar i enlighet med internrevisionsförordningen och internationella standards. 

Vi erbjuder en spännande arbetsplats med många intressanta arbetsuppgifter och yrkesgrupper. Vi bedriver vår verksamhet med det engagemang, den tillgänglighet och den effektivitet som vårt uppdrag kräver. Internrevisionens vision är att skapa nytta och förtroende samt bidra till en Polismyndighet i ständig förbättring. Polismyndigheten arbetar aktivt med jämställdhet och mångfald och strävar efter att skapa en arbetsplats där skiftande erfarenhet och bakgrund tas till vara. Vi inom internrevisionen är en blandad grupp vad gäller bakgrund, ålder och kön.

Arbetsbeskrivning

Som internrevisor kommer du utifrån en analys av verksamhetens risker att på ledningens uppdrag granska myndighetens interna styrning och kontroll. Granskningsuppdragen utgår från en revisionsplan som har beslutats av rikspolischefen. Resor i begränsad omfattning ingår i tjänsten.

Kvalifikationer

Kvalifikationer – Erfaren Revisor
Detta är en möjlighet för dig som har:

  • Akademisk examen
  • Arbetat minst 5 år med internrevision och/eller it-revision

 Det är meriterande om du även har:

  • Certifiering CISA, CIA och/eller CGAP
  • Erfarenhet av att arbetat på statlig myndighet
  • Erfarenhet av att arbeta med extern revision

Kvalifikationer – Revisor
Detta är en möjlighet för dig som har:

  • Akademisk examen
  • Arbetat minst 3 år med revision, controller- eller utredningsverksamhet, alternativt motsvarande erfarenhet som arbetsgivaren bedömer likvärdig.

 Det är meriterande om du även har:

  • Erfarenhet av arbete på Polismyndigheten, Riksrevisionen eller annan statlig myndighet

Personliga egenskaper:

Som internrevisor är det viktigt att du är kommunikativ, tydlig och lyhörd. Du har god samarbetsförmåga och skapar förtroendefulla relationer med verksamheten. Funktionen kräver hög integritet och förmåga att vara objektiv och oberoende för att säkerställa internrevisionens granskningsuppdrag. Vidare ska du kunna arbeta självständigt, strukturerat och ha en vilja och förmåga att utveckla och förbättra verksamheten och din egen roll. Du är analytisk och är en person som trivs med att arbeta i team.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personliga egenskaper.

Kontaktpersoner

Har du frågor om uppdraget är du välkommen att kontakta rekryterande chef:

Peter Ambrosson, 010-563 77 86, peter.ambrosson@polisen.se

Har du frågor gällande rekryteringsprocessen kontakta ansvarig HR-konsult:

Anna-Carin Danielsson, 010-567 59 07, anna-carin.danielsson@polisen.se

Fackliga företrädare

Saco-S: Andreas Johansson, 073-084-13-01

Polisförbundet: Sofia Ask, 010-56 387 10

ST inom Polisen: Johan Gertz, 010-56 770 92

Seko Polisen: Karna Tillheden, 073-24 904 22

Övrig information

Anställningsform: Tillsvidareanställning med provanställning 6 månader

Arbetsort: Stockholm, Kungsholmen

Arbetstid: Förtroendearbetstid

Tillträde: Så snart som möjligt enligt överenskommelse

Funktion: Internrevisor

I ditt CV och personliga brev önskar vi att du beskriver på vilket sätt du uppfyller efterfrågade kvalifikationer och meriter kopplat till aktuell rekrytering. Du kan se den kompletta kravprofilen i jobbannonsen. De uppgifter du lämnar i samband med din ansökan kan användas för att kontakta dig, få information och kallelser samt eventuella anställningshandlingar. 

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev och via e-post till jobb.na@polisen.se senast den 30 september 2022. Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via den mailadress som anges i annonsen. Märk din ansökan med referensnummer A495.582/2022 i mailets ärendemening. 

Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att du kontaktar ansvarig HR-konsult. 

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) genomförs innan beslut om anställning fattas. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Läs mer om krigsplacering och säkerhetsprövning under https://polisen.se/krigsplacering och https://polisen.se/sakerhetsprovning 

Polismyndigheten kommer att behandla dina personuppgifter i enlighet med reglerna i EU:s dataskyddsförordning (2016/679) och annan tillämplig dataskyddsreglering. Du kan läsa mer om vår hantering av personuppgifter på https://polisen.se/personuppgifter/rekrytering 

Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling. Läs gärna om våra förmåner som anställd hos polisen på https://polisen.se/erbjudande

 Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag – att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på www.polisen.se 

Varmt välkommen med din ansökan!

Sök jobbet

Ansök via e-post