IT-handläggare till Regionalt IT-brottscentrum i Västerås

Är du redo för en större uppgift? Vill du bidra med din IT-kunskap och nyfikenhet hos en samhällsviktig arbetsgivare, då hoppas vi att du vill bli en av oss inom IT-forensik i Region Mitt. Vi söker nu en IT-handläggare med placering i Västerås.

Organisation

Polisregion Mitt

Kommun

Västerås

Län

Västmanlands län

Utlyst

19 september 2022

Ansök senast

29 september 2022

Referensnummer

A515.386/2022

Arbetsplatsbeskrivning

Polismyndigheten, region Mitt har ca 2 300 anställda. Regionen består av tre polisområden; Uppsala, Västmanland och Gävleborg, tre regionala enheter samt ett kansli som lyder direkt under regionpolischefen.

Regionala utredningsenheten verkar inom ett flertal specialistområden, genom en sektion för aktionsgruppsverksamhet, en utredningssektion, en forensisk sektion och regionalt IT-brottscentrum.

Regionalt IT-brottscentrum består av tre IT-forensiska grupper samt gruppen för utredning av internetrelaterade sexuella övergrepp mot barn (ISÖB). IT-brottscentrums verksamhet bedrivs inom hela regionen och är fysiskt placerade i Uppsala, Gävle och Västerås.

Arbetsbeskrivning

Gruppen du kommer att tillhöra arbetar med IT-spår i brottsutredningar. Vi arbetar med att säkra, bearbeta, analysera och dokumentera den digitala bevisningen i olika utredningar. Hos oss får du bland annat arbeta med att tanka ner information från datorer och mobiltelefoner men det kan även vara annan digital utrustning såsom t ex drönare, kameror, övervakningssystem och IoT. Eftersom arbetet innebär att säkra digital bevisning kommer du att ibland att behöva montera isär hårdvara eller andra tekniska föremål för att lösa dina arbetsuppgifter.

Andra arbetsuppgifter som kan ingå är IT- forensiska undersökningar i nätverksmiljö, biträda vid husrannsakningar där till exempel digital bevisning ska säkras, skriva protokoll samt vittna eller agera sakkunnig i samband med rättegång.

Kvalifikationer

Detta är en möjlighet för dig som har:

  • Flera års aktuell erfarenhet av IT såsom, hårdvara, operativsystem och applikationer och system, från arbete, eller studier
  • Vana att felsöka IT-utrustning
  • Goda kunskaper i MS Office specifikt i Excel och Word
  • God förmåga att uttrycka dig i både tal och skrift på svenska och engelska
  • Körkort med B-behörighet

 Vi ser det som meriterande om du även har någon eller flera av följande:

  • Högskoleutbildning eller eftergymnasial utbildning inom IT, data, IT-Forensik, hårdvara, elektronik etc.
  • Erfarenhet av att arbeta med IT-forensik, av att återskapa förlorad data eller liknande arbetsuppgifter
  • Ytterligare språkkunskaper inom vanligt förekommande språk, utöver skandinaviska språk
  • Erfarenhet av arbete inom statlig myndighet

Personliga egenskaper:

Vi söker dig som har en fallenhet för problemlösning och är analytiskt lagd. Du är noggrann, har ett gott ordningssinne samt är strukturerad och kvalitetsmedveten. Du uppskattar eget ansvar där du självständigt driver ditt arbete framåt och med din kreativitet löser du tilldelad uppgift utifrån givna ramar och regler. Du har en god samarbetsförmåga och kan snabbt växla mellan självständigt arbete och arbete i grupp. 

Vi kommer att lägga stor vikt vid personliga egenskaper och lämplighet.

Kontaktpersoner

Mer information om uppdraget lämnas av Jimmy Olsson, Gruppchef, IT-teknik 1, Västerås. Tel: 010-5675820 Mail: jimmy.Olsson@polisen.se


Har du frågor gällande rekryteringsprocessen kontakta ansvarig HR-konsult:

Maria Frisk, HR-konsult, maria.frisk@polisen.se

Fackliga företrädare

ST anna.eriksson@polisen.se tfn 070-5547025, SACO, Polisförbundet, SEKO Polisen nås via Polisens växel 114 14

Övrig information

Anställningsform: Tillsvidare
Arbetsort: Västerås
Arbetstid: Veckoplanerad arbetstid 5:2
Tillträde: Enligt överenskommelse

I ditt CV och personliga brev önskar vi att du beskriver på vilket sätt du uppfyller efterfrågade kvalifikationer och meriter kopplat till aktuell rekrytering. De uppgifter du lämnar i samband med din ansökan kan användas för att kontakta dig, få information och kallelser samt eventuella anställningshandlingar.

Vi vill även informera dig om att Polismyndigheten använder sig av urvalsfrågor som ett första led i urvalsarbetet. Du kan därför behöva svara på ett antal urvalsfrågor utifrån aktuell kravprofil för den roll du har sökt. Vi uppmanar till sanningsenliga svar på urvalsfrågorna.

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev och via e-post till jobb.mitt@polisen.se senast den 29/9 2022. Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via den mailadress som anges i annonsen. Märk din ansökan med referensnummer A515.386/2022 i mailets ärendemening.

Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi att du kontaktar ansvarig HR-konsult.

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) genomförs innan beslut om anställning fattas. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Läs mer om krigsplacering och säkerhetsprövning under https://polisen.se/krigsplacering och https://polisen.se/sakerhetsprovning

Polismyndigheten kommer att behandla dina personuppgifter i enlighet med reglerna i EU:s dataskyddsförordning (2016/679) och annan tillämplig dataskyddsreglering. Du kan läsa mer om vår hantering av personuppgifter på https://polisen.se/personuppgifter/rekrytering

Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.

Polismyndigheten

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling. Läs gärna om våra förmåner som anställd hos polisen på https://polisen.se/erbjudande

Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag – att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på www.polisen.se

Varmt välkommen med din ansökan!