Jurist till Polismyndigheten, Rättssektion Väst

Organisation

Rättsavdelningen

Kommun

Göteborg

Län

Västra Götalands län

Utlyst

21 september 2022

Ansök senast

05 oktober 2022

Referensnummer

A531.348/2022

Arbetsplatsbeskrivning

Är du redo för en större uppgift? Vi söker nu en jurist till Rättsavdelningen med placering på Rättssektion Väst, Rättstillämpning i Göteborg. Hos oss kommer du tillsammans med engagerade och trevliga kollegor utvecklas och få erfarenheter för livet, samtidigt som ditt arbete bidrar till att öka tryggheten och minska brottsligheten i Sverige.

Beskrivning av arbetsplats

Rättsavdelningen ansvarar för myndighetens rättsliga styrning och stöd, hantering av förvaltningsrättsärenden samt informationsförvaltning. Avdelningen finns representerad i hela landet och består idag av närmare 800 medarbetare. Vårt mångsidiga uppdrag gör rättsavdelningen till en spännande arbetsplats med möjlighet till stor variation.

Rättstillämpningens huvudsakliga verksamhet består av att vara ett juridiskt stöd till polisens kärn- och stödverksamhet. Juristerna står för myndighetens juridiska kompetens och kan även vara beslutsfattare och processförare i förvaltningsrättsliga ärenden och andra myndighetsärenden. Vissa uppgifter är mycket operativt verksamhetsnära medan andra fokuserar på utveckling tillsammans med övriga verksamheter inom myndigheten.

Arbetsbeskrivning

Som jurist arbetar du självständigt med kvalificerad juridisk rådgivning, gör rättsutredningar, sekretessprövningar samt handlägger skadestånds- och ersättningsärenden. Du kommer även att fungera som en juridisk rådgivare till den operativa polisära verksamheten. Ibland håller du utbildningar och du kan även komma att delta i projektgrupper. I arbetet kan även ingå remisshantering och förberedande av yttranden till JO och JK. Vid särskilda händelser som kräver en polisiär stab kan du få biträda med juridisk kompetens, vilket kan innebära arbete på kvällar och helger. Som jurist företräder du Polismyndigheten vid överklaganden i förvaltningsärenden, varvid muntlig förhandling kan ingå.

Resor i arbetet kan förekomma.

Kvalifikationer

Detta är en möjlighet för dig som har:

  •      juris kandidatexamen eller juristexamen
  •      minst 2 års erfarenhet av självständigt juridiskt arbete förskaffad i närtid
  •      mycket god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska

Vi ser det som meriterande om du utöver ovan även:

  • är notariemeriterad eller har likvärdig erfarenhet
  • har erfarenhet av Polismyndighetens verksamhet som bedöms relevant för tjänsten
  • har erfarenhet av att hålla utbildning
     

Personliga egenskaper

För att lyckas i rollen som jurist inom polisen ska du vara lösningsfokuserad, flexibel och kunna leverera med god kvalitet även vid ett tidvis högt arbetstempo. Du kan arbeta såväl självständigt som i grupp och har en god samarbetsförmåga. Du är prestigelös och tydlig i ditt budskap.

Vi kommer lägga stor vikt vid personliga egenskaper.

Kontaktpersoner

Har du frågor om uppdraget är du välkommen att kontakta rekryterande chef:

Anton Konradsson, 010 – 56 54 384

Elin Gustafsson, 010 – 56 54 110

Undrar du något om rekryteringsprocessen vänligen kontakta ansvarig HR-konsult:

Sanna Nilsson, sanna.nilsson@polisen.se 0761 36 82 94

Fackliga företrädare

Andreas Johansson SACO-S, 073-084 13 01

Johan Gertz Fackförbundet ST, 010-567 70 92

Karna Tillheden SEKO 010-561 66 27

Sofia Ask Polisförbundet, 010-563 87 10

Övrig information

Anställningsform: Tillsvidareanställning med provanställning om 6 månader samt tidsbegränsad anställning

Arbetsort: Göteborg

Arbetstid: Flextid, dagtid
Tillträde: Enligt överenskommelse

Funktion: Jurist

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) genomförs innan beslut om anställning fattas. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap men du får gärna ha utländsk bakgrund. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Läs mer om krigsplacering och säkerhetsprövning under https://polisen.se/krigsplacering och https://polisen.se/sakerhetsprovning

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev via e-post till jobb.na@polisen.se senast den 5 oktober. I ditt personliga brev och CV vill vi att du beskriver på vilket sätt du uppfyller våra efterfrågade krav och meriter. Märk din ansökan med ref.nr. A531.348/2022 i mailets ärendemening. Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att du skickar din ansökan uppmärkt med ref.nr. A531.348/2022 via papperspost till adressen: Polismyndigheten, Registratorskontoret,106 75 Stockholm.

Vänligen beskriv i din ansökan om du är intresserad av tidsbegränsad anställning eller tillsvidareanställning.

Polismyndigheten kommer att behandla dina personuppgifter i enlighet med reglerna i EU:s dataskyddsförordning (2016/679) och annan tillämplig dataskyddsreglering. Du kan läsa mer om vår hantering av personuppgifter på www.polisen.se/personuppgifter/rekrytering

Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.

Varmt välkommen med din ansökan!

Polismyndigheten

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet med cirka 34 000 medarbetare. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling.

Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag – att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på www.polisen.se

Sök jobbet

Ansök via e-post