Jurister inom hyresrätt till Ekonomiavdelningen i Stockholm/Göteborg/Malmö

Organisation

Ekonomiavdelningen

Kommun

Göteborg, Malmö, Stockholm

Län

Skåne län, Stockholms län, Västra Götalands län

Utlyst

08 september 2022

Ansök senast

03 oktober 2022

Referensnummer

A506.111/2022

Arbetsplatsbeskrivning

Är du redo för en större uppgift? Vi söker två hyresjurister för tillsvidareanställning till lokalförsörjningsenheten med placering i Stockholm, Göteborg eller Malmö. Hos oss kommer du tillsammans med engagerade och trevliga kollegor utvecklas och få erfarenheter för livet.

Polismyndighetens ekonomiavdelning har som uppdrag att utforma och driva myndighetens strategiska styrning och uppföljning, som fastställer vilka resultat och effekter som ska uppnås. Avdelningen fördelar ekonomiska medel för att verksamheten ska kunna nå beslutad riktning och följer upp att medlen används på ett effektivt och hållbart sätt.

Lokalförsörjningsenheten är en del av Polismyndighetens ekonomiavdelning. Enhetens uppdrag är att säkerställa att Polismyndigheten har ändamålsenliga lokaler. Lokalförsörjningsenheten finns i hela landet och består av cirka 90 medarbetare uppdelade på tre sektioner: förvaltning, projekt och utveckling.

Utvecklingssektionen ansvarar för att ta fram styrdokument och standarder inom lokalförsörjningsområdet samt följer upp hur de efterlevs. Sektionen har det övergripande ansvaret för planering och uppföljning av enhetens verksamhet och leveranser, interna kommunikation och myndighetens hyresavtal. Vårt arbete bedrivs i tre grupper – juridik, teknik och strategi. 

Juridikgruppen består idag av åtta medarbetare som är fysiskt placerade i Stockholm, Malmö respektive Göteborg.

Arbetsbeskrivning

Som hyresjurist arbetar du med att granska, förhandla och upprätta avtal inom det fastighetsrättsliga området. Du hanterar uppsägningar av hyresavtal samt agerar ombud i hyresnämnden. Därtill stöttar du med juridisk expertis till bland annat förvaltnings- och projektsektion i Polismyndighetens ny-, till- och ombyggnationsprojekt. En annan viktig del av arbetet består av att vidareutveckla rutiner och processer inom lokalförsörjningsområdet.

Du kommer i ditt arbete att utgå från din placeringsort, men arbetsuppgifterna innebär att resor kan förekomma.

Kvalifikationer

Detta är en möjlighet för dig som har:

  • juristexamen
  • minst 2 års dokumenterad erfarenhet inom kommersiell hyreslagstiftning
  • erfarenhet av att hantera fastighetsrättsliga avtal
  • erfarenhet av att genomföra avtalsförhandlingar
  • erfarenhet av att tillhandhålla expertstöd kopplat till kommersiell hyresjuridik

Vi ser det som meriterande om du utöver ovan också har: 

  • kunskap och erfarenhet av entreprenadrätt
  • kunskap och erfarenhet i förhandlingsteknik
  • tidigare erfarenhet av arbete inom statlig verksamhet
  • förmåga att ta till dig och använda digitala verktyg

 

Personliga egenskaper
För att vara framgångsrik i rollen som hyresjurist förväntas du vara både analytisk och utvecklingsorienterad. Detta med en kommunikativ såväl som pedagogisk ådra. Du bör även ha ett strukturerat arbetssätt och god samarbetsförmåga. 

Vi kommer att lägga stor vikt vid personliga egenskaper och lämplighet.

Anställningen kräver svenskt medborgarskap.

Kontaktpersoner

Har du frågor om uppdraget är du välkommen att kontakta rekryterande chef:

Anna Lindblom anna.lindblom@polisen.se 

Har du frågor gällande rekryteringsprocessen kontakta ansvarig HR-konsult:

Anna Orhall, anna.orhall@polisen.se

Fackliga företrädare

SACO, Andreas Johansson, 073-084 13 01

Polisförbundet, Sofia Ask, 010-56 387 10

Fackförbundet ST, Johan Gertz, 010-56 770 92

Seko Polisen, Karna Tillheden, 010-56 166 27

Övrig information

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Arbetsort: Stockholm, Göteborg eller Malmö
Arbetstid: Flextid
Tillträde: Enligt överenskommelse
Funktion: Jurist 

Ansökan

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev via e-post till jobb.na@polisen.se senast måndag den 3/10 2022. Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via den mejladress som anges i annonsen. Märk din ansökan med referensnummer A506.111/2022 i mejlets ärendemening.

I ditt CV och personliga brev önskar vi att du beskriver på vilket sätt du uppfyller efterfrågade kvalifikationer och meriter kopplat till aktuell rekrytering. Du kan se den kompletta kravprofilen i jobbannonsen. De uppgifter du lämnar i samband med din ansökan kan användas för att kontakta dig, få information och kallelser samt eventuella anställningshandlingar.

Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att du skickar din ansökan uppmärkt med annonsens referens-nummer via brev till adressen: Polismyndigheten, Registratorskontoret, 106 75 STOCKHOLM, eller kontakta ansvarig HR-konsult.

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) genomförs innan beslut om anställning fattas. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Läs mer om krigsplacering och säkerhetsprövning under https://polisen.se/krigsplacering och https://polisen.se/sakerhetsprovning

Polismyndigheten kommer att behandla dina personuppgifter i enlighet med reglerna i EU:s data-skyddsförordning (2016/679) och annan tillämplig dataskyddsreglering. Du kan läsa mer om vår hantering av personuppgifter på https://polisen.se/personuppgifter/rekrytering

Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.

Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på www.polisen.se

Varmt välkommen med din ansökan!

Sök jobbet

Ansök via e-post