Kameratekniker till sektionen för kamerabevakning och analys Region Väst

Organisation

Polisregion Väst

Kommun

Göteborg

Län

Västra Götalands län

Utlyst

13 september 2022

Ansök senast

27 september 2022

Referensnummer

A078.789/2021

Arbetsplatsbeskrivning

Region Väst

Polisregion Väst består av Hallands och Västra Götalands län. Cirka 5300 anställda arbetar för att genomföra polisens kärnuppdrag i de 55 kommunerna. Verksamheten i polisregionen är organiserad i fem polisområden, en regional utredningsenhet, en regional operativ enhet, en underrättelsesektion och ett regionkansli. I polisområdena finns lokalpolisområdena, som är kärnan i polisverksamheten. Nationella avdelningar finns representerade i regionen för att ge stöd till polisverksamheten.

Utredningsenheten

Utredningsenheten är organiserad i nio sektioner: Bedrägerisektionen, Forensiska sektionen, Sektionen för aktionsgruppsverksamhet, Sektionen för brottsoffer och personsäkerhet (BOPS), Sektionen för utredning av specialstraffrättsliga brott, Sektionen mot internationell och grov organiserad brottslighet (IGOB), Sektionen för utredning av grova brott, RC3 Regionalt IT brottscentrum, Sektionen för Kamerabevakning och analys samt ett kansli. Enheten har i dagsläget ca 600 anställda.

Utredningsenhetens styrka i brottsbekämpning och uppklaring är den samlade specialistförmågan och enhetens förmåga att vara uthållig. Utredningsenheten bedriver operativ verksamhet över hela region Väst i en nära samverkan med polisområden och lokalpolisområden. Samtidigt har Utredningsenheten ett flertal regionala processansvar där enheten och sektionerna samordnar och driver verksamhetsutveckling ur ett regionalt perspektiv men i samverkan med Noa och övriga regioner.

Sektionen för kamerabevakning och analys

Sektionen för kamerabevakning och analys startade den 1 juni 2020 och är organiserade under den regionala utredningsenheten i region Väst. Sektionen har ett samordningsansvar för bland annat montering av kameror, UAS verksamheten (drönare), kamerabevakningscentral och operativ bildanalys.

Sektionen består av drivna och engagerade medarbetare med såväl civil som polisär bakgrund. Verksamheten är under uppbyggnad och som medarbetare här ges du möjlighet att vara med och påverka och skapa något nytt. Du agerar i en operativ och händelsestyrd miljö och bidrar till polisens övergripande mål att minska brottsligheten och öka människors trygghet. Allmän kamerabevakning är en snabbt växande och viktig del inom polisen. Vi söker nu en medarbetare till kamerateknikgruppen.

Arbetsbeskrivning

Arbetsuppgifter

Kamerateknikgruppen arbetar med montering, driftsättning, felsökning och underhåll av både fast och tillfällig kamerabevakning. Arbetet sker stundvis på höga höjder där man arbetar från lift eller infästning/säkring med rep. Vi bemannar också vår kamerabuss samt hanterar utrustning för användning inom bland annat SPT (Särskild Polis taktik) -insatser, exempelvis demonstrationer, fotbollsmatcher och andra folksamlingar.

I arbetsuppgifterna ingår även projektering av kommande kamerainstallationer inom region Väst. Det innebär samverkan med polisområden, lokalpolisområden samt andra myndigheter och externa aktörer. Inom sektionen arbetar vi även med att öka förståelsen för kamerabevakning och dess syfte genom utbildning, både internt och externt. Då montering av framförallt tillfällig kamerabevakning ofta måste ske skyndsamt är det av stor vikt att du är en person som gillar att hitta lösningar, både tekniska men också taktiska sådana på kort tid. Då vi arbetar i alla möjliga miljöer bygger vi ofta vissa delar till infästningarna själva i vår verkstad varför det är önskvärt att du känner dig bekväm med att hantera hand/el-verktyg.

Exempel på arbetsuppgifter:

 • Montering av kameror på tak, fasader, stolpar eller liknande platser
 • Arbete på höga höjder från lift/tak/repsäkring
 • Öka förståelsen för kamerabevakning och dess nytta
 • Hanterar regionens kamerabuss samt besätter denna med personal under insatser

Kvalifikationer

Krav

 • B-körkort (manuell växel)
 • Minst två år arbetslivserfarenhet inom relevant område som exempelvis nätverkstekniker eller elektriker, eller annat område som bedöms likvärdigt för tjänsten
 • Godkänd gymnasieexamen
 • Mycket goda kunskaper i svenska i tal och skrift
 • Goda datorkunskaper

Meriterande

 • C1-behörighet eller högre
 • Relevant arbetslivserfarenhet exempelvis gällande installation, projektering, dokumentation, programmering och driftsättning av larm och kameraövervakningssystem
 • Dokumenterad erfarenhet av arbete med kameraplattformar
 • Kunskap kring fordonsteknik/el och installation
 • Erfarenhet av arbete med video- och bildredigering
 • Dokumenterad erfarenhet och behörighet för UAS (drönare)
 • Personlig skyddsutbildning för takarbete eller annan relevant fallskyddsutbildning
 • Erfarenhet av arbete med lift

Som person är du drivande och självgående i ditt arbete samtidigt som du besitter en synnerligen god samarbetsförmåga och social kompetens. En del i detta är att du har en god förmåga att upprätthålla goda relationer med människor sam drar nytta av kollegors kompetens. Vidare är du logisk, problemlösande och ser till att finna lösningar (tekniska, praktiska, teoretiska) på kort tid. Du är noggrann och strukturerad i ditt arbete och mån om att leverera med hög kvalitet, även under hög tidspress. Du trivs med att arbeta i grupp men räds inte att fatta egna beslut. Vi ser också att du är engagerad och intresserad av att utveckla dig själv samt den verksamhet som du arbetar i.

När vi fattar beslut om anställning kommer vi att lägga stor vikt vid personliga egenskaper.

Kontaktpersoner

Har du frågor om uppdraget är du välkommen att kontakta Samordnare Kim Canefur, 0705-943840.

Undrar du något om rekryteringsprocessen vänligen kontakta ansvarig HR-konsult: Sandra Wigemo, 0761-358302

Fackliga företrädare

SACO, Polisförbundet, Fackförbundet ST, SEKO Polisen. Nås via Polisens växel 11414.

Övrig information

Anställningsform: Tillsvidareanställning med provanställning om sex månader om du inte tidigare är anställd vid myndigheten.

Arbetsort: Göteborg

Arbetstid: Dagtid, flex
Tillträde: Enligt överenskommelse

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) genomförs innan beslut om anställning fattas. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Läs mer om krigsplacering och säkerhetsprövning under https://polisen.se/krigsplacering och https://polisen.se/sakerhetsprovning

Välkommen med din ansökan i form av CV, personligt brev och dina svar på enkätfrågorna via e-post till jobb.vast@polisen.se senast 27 september 2022.

Vi vill att du fyller i enkäten och bifogar svaren tillsammans med ditt CV och personliga brev. I ditt personliga brev, CV och enkäten vill vi att du beskriver på vilket sätt du uppfyller våra efterfrågade krav och meriter. Märk din ansökan med A506.049/2022 i mailets ärendemening.

Du finner enkäten "Enkätfrågor kameratekniker” här.

Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att du skickar din ansökan uppmärkt med annonsens referensnummer ref.nr A506.049/2022 via papperspost till adressen: Polismyndigheten, Registratorskontoret, 106 75  STOCKHOLM, eller kontakta ansvarig HR-konsult.

Polismyndigheten kommer att behandla dina personuppgifter i enlighet med reglerna i EU:s dataskyddsförordning (2016/679) och annan tillämplig dataskyddsreglering. Du kan läsa mer om vår hantering av personuppgifter på www.polisen.se/personuppgifter/rekrytering

Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.

Varmt välkommen med din ansökan senast den 27 september!