Systemutvecklare Forensiska system, Linköping

Organisation

IT-avdelningen

Kommun

Linköping

Län

Östergötlands län

Utlyst

21 september 2022

Ansök senast

19 oktober 2022

Referensnummer

A530.336/2022

Arbetsplatsbeskrivning

Är du redo för en större uppgift? Till vårt team Forensiska system söker vi nu en systemutvecklare som är noggrann, analytisk och har erfarenhet av agilt arbete. Hos oss kommer du tillsammans med engagerade och trevliga kollegor utvecklas och få erfarenheter för livet, samtidigt som ditt arbete bidrar till att öka tryggheten och minska brottsligheten i Sverige.

Vårt kontor är beläget i Linköping. Vi erbjuder flexibla arbetstider. För närvarande finns det även möjlighet att arbeta hemifrån två dagar i veckan.

 

Utöver vårt friskvårdsbidrag arbetar Polismyndigheten aktivt med att skapa goda förutsättningar för att utöva friskvård, där du får fri tillgång till utrymmen för träning och återhämtning. Varje vecka har du även möjlighet att träna en timme under arbetstid.

Andra förmåner finner du här: https://polisen.se/jobb-och-utbildning/jobba-hos-polisen/det-har-erbjuder-vi/

Arbetsbeskrivning

Vi på Forensiska system levererar lösningar som används primärt hos NFC och kriminaltekniker men även hos utredare. Det kan vara lösningar där vi har egenutveckling men det förekommer även att vi anpassar system som utvecklats av externa parter. Inom området forensik finns många spännande och unika områden som alla kräver sina egna system och lösningar. Vi arbetar därför med en mängd olika applikationer såsom IT-system till forensiska experter, labbdatasystem inom drog- och dna-analysområdet och stödsystem till forensiska undersökningar av exempelvis brottsplats eller vapen. Vi arbetar enligt moderna agila principer och alla i teamet är aktivt med och bidrar. Vi tar ofta fram lösningar tillsammans med den operativa verksamheten, t.ex NFC och för att få god förståelse för det operativa arbetet finns möjlighet till studiebesök och verksamhetspraktik.

Kvalifikationer

Detta är en möjlighet för dig som har:

 • Relevant akademisk utbildning inom IT
 • 3+års aktuell och relevant arbetslivserfarenhet av systemutveckling, företrädesvis Java
 • Erfarenhet av att arbeta agilt
 • God förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska och engelska

 Anställningen kräver svenskt medborgarskap.

Det är meriterande om du även har:

 • Linux
 • Container-baserad teknik
 • CI/CD pipelines som körs på Jenkins
 • Git/GitOps
 • iOS och SwiftUI
 • Angular
 • JavaScript/TypeScript
 • MySQL
 • Prestandaoptimering
 • Testautomatisering
 • Jira/Confluence

 

Personliga egenskaper

Vi söker dig som är vetgirig, lösningsfokuserad och vågar ta dig an komplexa arbetsuppgifter där förutsättningarna inte alltid är helt klarlagda. Du kan hantera flera olika applikationer och växlar lätt mellan olika arbetsuppgifter. Det är viktigt för oss att du är en lagspelare som har lätt för att samarbeta och att du är kommunikativ eftersom vi jobbar agilt mot gemensamma mål. Du har en egen drivkraft och bidrar till teamet på ett prestigelöst sätt.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personliga egenskaper.

Kontaktpersoner

Har du frågor om uppdraget är du välkommen att kontakta rekryterande chef:

heidi.seidlitz@polisen.se 

Fackliga företrädare

Andreas Johansson, SACO, tfn 073-084 13 01

Sofia Ask, Polisförbundet, tfn 010-563 87 10;

Johan Gertz, Fackförbundet ST, tfn 010-56 770 92

Karna Tillheden, SEKO Polisen, tfn 010-561 66

Övrig information

I denna rekrytering görs löpande urval.

Anställningsform: Tillsvidare anställning med provanställning om sex månader

Arbetsort: Linköping

Arbetstid: Flextid
Tillträde: Enligt överenskommelse

Funktion: Systemutvecklare, It-avdelningen, Forensiska system

 

I ditt CV och personliga brev önskar vi att du beskriver på vilket sätt du uppfyller efterfrågade kvalifikationer och meriter kopplat till aktuell rekrytering. Du kan se den kompletta kravprofilen i jobbannonsen. De uppgifter du lämnar i samband med din ansökan kan användas för att kontakta dig, få information och kallelser samt eventuella anställningshandlingar.

 

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev via e-post till jobb.na@polisen.se senast den 19 oktober 2022. Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via den mailadress som anges i annonsen. Märk din ansökan med referensnummer A530.336/2022 i mailets ärendemening.

Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att du skickar din ansökan uppmärkt med annonsens referensnummer via brev till adressen: Polismyndigheten, Registratorskontoret, 106 75 STOCKHOLM, eller kontakta ansvarig HR-konsult.

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) genomförs innan beslut om anställning fattas. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Läs mer om krigsplacering och säkerhetsprövning under https://polisen.se/krigsplacering och https://polisen.se/sakerhetsprovning

Polismyndigheten kommer att behandla dina personuppgifter i enlighet med reglerna i EU:s dataskyddsförordning (2016/679) och annan tillämplig dataskyddsreglering. Du kan läsa mer om vår hantering av personuppgifter på https://polisen.se/personuppgifter/rekrytering

Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.

Varmt välkommen med din ansökan!

Sök jobbet

Ansök via e-post