Teknikspecialist inom IT-säkerhet (IAM och PKI)

Organisation

IT-avdelningen

Kommun

Stockholm

Län

Stockholms län

Utlyst

09 september 2022

Ansök senast

30 september 2022

Referensnummer

A495.589/2022

Arbetsplatsbeskrivning

Som anställd på IT-avdelningen är du delaktig i ett viktigt samhällsuppdrag med många spännande verksamhetsområden och en möjlighet att göra skillnad på riktigt. Våra system används i polisernas vardag – dygnet runt, året om. Från ett ingripande mitt i natten till att färdigställa en förundersökning inför en rättegång. Polisens IT-avdelning har ca 1 000 anställda och ansvarar för all IT som används av myndighetens närmare 34 000 medarbetare. Just nu söker vi på IAM Identitet en teknikspecialist som vill vara med och bidra till en säkrare verksamhet.

Arbetsbeskrivning

Som teknikspecialist inom IAM och PKI kommer du bland annat arbeta med att ta fram olika identitetslösningar, drift av verksamhetskritiska miljöer samt att stötta andra grupper inom signering och kryptering. Tjänsten kräver ett aktivt deltagande i moderniserings- och utvecklingsarbetet mot automatiserade tjänster. Tillsammans med kompetenta medarbetare säkerställer ni att Polisen har bästa möjliga lösningar inom IAM.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:

 • Drift och livscykelhantering av CA-miljö, system inom autentisering, signering och kryptering.
 • Felsökning och dokumentation av komplexa CA-miljöer.
 • Design av CA-lösningar för att kontinuerlig motsvara verksamhetens krav på IT-säkerhet och tillgänglighet.
 • Planering och införande av automatiserade tjänster i CA-miljöer.

Kvalifikationer

 Vi söker dig som har:

 • Högskoleutbildning inom IT-säkerhet eller motsvarande kunskaper.
 • Arbetslivserfarenhet och kunskaper om bakomliggande teorier och principer inom PKI och/eller IAM.
 • Erfarenhet av drift, utveckling och förvaltning av CA-miljöer med höga krav på säkerhet.
 • Erfarenhet av att livscykelhantera produkter.

Det är meriterande om du har arbetslivserfarenhet av att arbeta med:

 • Microsoft CA, ADCS.
 • HSM
 • Certifikatshantering
 • VMware
 • Script, tex BaSH, Perl, Python
 • Skriva policydokument
 • Förvaltning inom PKI
   

Personliga egenskaper

För att trivas och prestera i rollen tror vi att du är en person som tar initiativ och ansvar. I ditt arbete är du van att ha flera parallella ansvarsområden och att samarbeta med kollegor. Du har ett stort intresse för teknik/IT-säkerhet och vill vidareutveckla dina kunskaper och lära dig nya saker. Du har god förmåga förstå hur tekniken bidrar till IT-säkerheten ur ett helhetsperspektiv. Du bra på att förstå verksamhetsbehov och hur de påverkas av IT-säkerhetskrav, samt är van att förmedla dina kunskaper till olika målgrupper.

Denna roll kräver mycket hög säkerhetsmedvetenhet. Vi kommer att lägga mycket stor vikt vid personliga egenskaper och lämplighet.

Kontaktpersoner

Vill du veta mer? Du är välkommen att kontakta gruppchef Thomas Takanen, tfn 010-56 411 59

Fackliga företrädare

Saco-S: Andreas Johansson, 073-084 13 01
Polisförbundet: Sofia Ask, tel. 010 563 87 10
ST: Kent Söderlund, tel. 072 221 27 50
Seko Polisen: Karna Tillheden, tel. 010 561 66 27

Övrig information

Placeringsort: Stockholm
Anställningsform: Tillsvidareanställning som inleds med 6 månaders provanställning
Omfattning: Heltid
Arbetstid: Dagtid, flextid tillämpas
Tillträde: Enligt överenskommelse
Svenskt medborgarskap krävs.

Ansökan

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) genomförs innan beslut om anställning fattas. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Läs mer om krigsplacering och säkerhetsprövning under https://polisen.se/krigsplacering och https://polisen.se/sakerhetsprovning

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev via e-post till jobb.na@polisen.se senast den 30 september 2022. Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via den mailadress som anges i annonsen. I ditt personliga brev och CV vill vi att du beskriver på vilket sätt du uppfyller våra efterfrågade krav och meriter. Märk din ansökan med ref.nr. A495.589/2022 i mailets ärendemening. Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att du skickar din ansökan uppmärkt med ref.nr A495.589/2022 via papperspost till adressen: Polismyndigheten, Registratorskontoret, 106 75 Stockholm.

Polismyndigheten kommer att behandla dina personuppgifter i enlighet med reglerna i EU:s dataskyddsförordning (2016/679) och annan tillämplig dataskyddsreglering. Du kan läsa mer om vår hantering av personuppgifter på www.polisen.se/personuppgifter/rekrytering

Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.

Varmt välkommen med din ansökan!

Polismyndigheten

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet med cirka 34 000 medarbetare. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling.

Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag – att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på www.polisen.se

Sök jobbet

Ansök via e-post