Teknisk produktspecialist till Forensiska system, Linköping

Organisation

IT-avdelningen

Kommun

Linköping

Län

Östergötlands län

Utlyst

19 september 2022

Ansök senast

17 oktober 2022

Referensnummer

A519.089/2022

Arbetsplatsbeskrivning

Är du redo för en större uppgift? Till vårt team Forensiska system söker vi nu en Teknisk produktspecialist som är noggrann, analytisk och har erfarenhet av agilt arbete. Hos oss kommer du tillsammans med engagerade och trevliga kollegor utvecklas och få erfarenheter för livet, samtidigt som ditt arbete bidrar till att öka tryggheten och minska brottsligheten i Sverige.

Vårt kontor är beläget i Linköping. Vi erbjuder flexibla arbetstider och det finns möjlighet att arbeta hemifrån två dagar i veckan.

Utöver vårt friskvårdsbidrag arbetar Polismyndigheten aktivt med att skapa goda förutsättningar för att utöva friskvård, där du får fri tillgång till utrymmen för träning och återhämtning. Varje vecka har du även möjlighet att träna en timme under arbetstid.

Andra förmåner finner du här: https://polisen.se/jobb-och-utbildning/jobba-hos-polisen/det-har-erbjuder-vi/

Arbetsbeskrivning

Vi på Forensiska system arbetar med att utveckla och förvalta system som primärt används av NFC och kriminaltekniker men även av utredare. Du arbetar tillsammans med uppdragsledare och systemutvecklare för att omsätta verksamhetens behov till tekniska lösningar. Vi hanterar både egenutvecklade och inköpta system vilket innebär nära samverkan med både verksamhetsrepresentanter och leverantörer. Som teknisk produktspecialist har du god teknisk kännedom om våra applikationer och kan utföra bl.a konfiguration, felsökning och bistå med 3e linjens support. I arbetet kan även inköp och licenshantering förekomma.

Vi arbetar enligt moderna agila principer och alla i teamet är aktivt med och bidrar. Vi tar ofta fram lösningar tillsammans med den operativa verksamheten, tex NFC och för att få god förståelse för det operativa arbetet finns möjlighet till studiebesök och verksamhetspraktik.

Kvalifikationer

Detta är en möjlighet för dig som har:

  • Har relevant akademisk examen, alternativt att du har motsvarande förvärvad erfarenhet som Polismyndigheten bedömer som likvärdig
  • Erfarenhet av arbete i agila team
  • God förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska och engelska

Anställningen kräver svenskt medborgarskap.

Det är meriterande om du även har:

  • Erfarenhet av att hantera produkter ur ett livscykelperspektiv
  • Erfarenhet av att genomföra förändringar av produkter och it-system
  • Erfarenhet av integration av komplexa it-system
  • Erfarenhet av Confluence och Jira
  • Erfarenhet av arbete kring IT-säkerhet
  • Erfarenhet av inköp och licenshantering

Personliga egenskaper
Vi söker dig som är driven, lösningsfokuserad och vågar ta dig an komplexa arbetsuppgifter där förutsättningarna inte alltid är helt klarlagda. Du kan hantera flera olika applikationer och växlar lätt mellan olika arbetsuppgifter. I ditt arbete är du flexibel, prestigelös samt har en mycket god förmåga att kommunicera med olika målgrupper, angående såväl teknik, användbarhet som rutiner. Arbetsuppgifterna ställer krav på att du är strukturerad och proaktiv.

Du har ett serviceinriktat förhållningsätt till verksamhet, kollegor, chefer och andra som berörs samt är bra på att samarbeta och samverka med många kontaktytor.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personliga egenskaper.

Kontaktpersoner

Har du frågor om uppdraget är du välkommen att kontakta rekryterande chef:

Heidi Seidlitz, heidi.seidlitz@polisen.se 

Fackliga företrädare

Andreas Johansson, SACO, tfn 073-084 13 01

Sofia Ask, Polisförbundet, tfn 010-563 87 10;

Johan Gertz, Fackförbundet ST, tfn 010-56 770 92

Karna Tillheden, SEKO Polisen, tfn 010-561 66 27

Övrig information

I denna rekrytering görs löpande urval.

Anställningsform: Tillsvidareanställning med provanställning om sex månader

Arbetsort: Linköping

Arbetstid: Flextid

Tillträde: Enligt överenskommelse

Funktion: Teknisk produktspecialist, It-avdelningen, Forensiska system

I ditt CV och personliga brev önskar vi att du beskriver på vilket sätt du uppfyller efterfrågade kvalifikationer och meriter kopplat till aktuell rekrytering. Du kan se den kompletta kravprofilen i jobbannonsen. De uppgifter du lämnar i samband med din ansökan kan användas för att kontakta dig, få information och kallelser samt eventuella anställningshandlingar.

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev via e-post till jobb.na@polisen.se senast den 17e oktober 2022. Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via den mailadress som anges i annonsen. Märk din ansökan med referensnummer A519.089/2022 i mailets ärendemening.

Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att du skickar din ansökan uppmärkt med annonsens referensnummer via brev till adressen: Polismyndigheten, Registratorskontoret, 106 75 STOCKHOLM, eller kontakta ansvarig HR-konsult.

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) genomförs innan beslut om anställning fattas. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Läs mer om krigsplacering och säkerhetsprövning under https://polisen.se/krigsplacering och https://polisen.se/sakerhetsprovning

Polismyndigheten kommer att behandla dina personuppgifter i enlighet med reglerna i EU:s dataskyddsförordning (2016/679) och annan tillämplig dataskyddsreglering. Du kan läsa mer om vår hantering av personuppgifter på https://polisen.se/personuppgifter/rekrytering

Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.

Polismyndigheten

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling.

Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag – att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

#LI-Hybrid

Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på www.polisen.se

Varmt välkommen med din ansökan!

Sök jobbet

Ansök via e-post