Nytänkande MLOps-engineer till AI-team

Organisation

It-avdelningen

Kommun

Göteborg, Stockholm

Län

Stockholms län, Västra Götalands län

Utlyst

28 april 2023

Ansök senast

29 maj 2023

Referensnummer

A240.326/2023

Arbetsplatsbeskrivning

Är du redo för en större uppgift? Till vårt Språk- och textanalysteam söker vi nu en MLOps-engineer som är prestigelös, orädd och hjälpsam. Hos oss kommer du tillsammans med engagerade och trevliga kollegor utvecklas och få erfarenheter för livet, samtidigt som ditt arbete bidrar till att öka tryggheten och minska brottsligheten i Sverige.

Vill du jobba för att stötta poliser i deras arbete med att förhindra brottslighet samtidigt som du bygger upp Polisens nationella AI/ML-förmågor inom NLP? Vill du vara en del av en ambitiös grupp med en givande och utvecklande vardag?

Arbetsbeskrivning

Som MLOps-utvecklare hos oss arbetar du i ett nystartat, snabbt växande och intraprenöriellt team med andra utvecklare, lingvister/språkteknologer och data scientists. Vi arbetar kontinuerligt med att se hur nya moderna tekniker och verktyg kan skapa bästa möjliga verksamhetsnytta och bidra till en effektivare polis.

Vi söker dig som är intresserad av hur man bäst tränar, driftar och underhåller robusta och skalbara AI/ML-lösningar. Dina arbetsuppgifter inkluderar de flesta steg i livscykeln av ML-modeller, med fokus på datahantering, storskalig träning och serving.

Eftersom arbetsområdet präglas av kontinuerlig förändring ser vi gärna att du håller dig uppdaterad kring de senaste framstegen, bland annat inom utvecklingen av generativa modeller.

Kvalifikationer

Detta är en möjlighet för dig som har:

  • Examen inom data/IT från en minst tre år lång utbildning på universitet/högskola, alternativt att du har motsvarande förvärvad erfarenhet som Polismyndigheten bedömer som likvärdig
  • Kunskap inom utveckling, drift och livscykelhantering av dataflöden och AI-system med djupinlärningstekniker
  • Flera års erfarenhet av att hantera och övervaka Linux- och containerbaserade system
  • God förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska

Anställningen kräver svenskt medborgarskap.

Det är meriterande om du även har:

  • Att bygga upp infrastruktur och system för hantering av stora datamängder
  • Träning och produktionssättning av modeller i stor skala. Arbetat med Triton, KServe, Seldon, TFServing eller liknande
  • Utveckling eller administration av Kubernetessystem
  • Erfarenhet av experiment tracking med stöd av t.ex. MLFlow, WandB och Neptune
  • Erfarenhet av Hugging Face ekosystem
  • Erfarenhet av stora språkmodeller

Personliga egenskaper
Viktigt är att du som person motiveras av att lära dig nya saker och att du tycker om att hjälpa andra, både i och utanför teamet, när det behövs. Du är prestigelös, öppen och vågar testa dig fram för att vi ska kunna leverera så bra lösningar som möjligt. Du har en god problemlösningsförmåga och ser nyttan i att förstå användarnas beteenden för att driva effektiv utveckling som löser problem på riktigt.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personliga egenskaper.

Kontaktpersoner

Har du frågor om uppdraget är du välkommen att kontakta rekryterande chef: Magnus Malmberg, Gruppchef, magnus.malmberg@polisen.se

Fackliga företrädare

Polisförbundet, Sofia Ask, 010-563 87 10
SACO, Lawen Dehghani, 010-563 85 79
SEKO Polisen, Karna Tillheden, 010-561 66 27
ST, Pär Renberg, 072-246 52 37

Övrig information

I denna rekrytering görs löpande urval.

Anställningsform: Tillsvidareanställning med provanställning om sex månader
Arbetsort: Stockholm och Göteborg
Arbetstid: Förtroendearbetstid
Tillträde: Enligt överenskommelse
Funktion: Handläggare

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev via e-post till jobb.na@polisen.se senast den 29 maj 2023. Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via den mailadress som anges i annonsen. Märk din ansökan med referensnummer A240.326/2023 i mailets ärendemening.

I ditt CV och personliga brev önskar vi att du beskriver på vilket sätt du uppfyller efterfrågade kvalifikationer och meriter kopplat till aktuell rekrytering. Du kan se den kompletta kravprofilen i jobbannonsen. De uppgifter du lämnar i samband med din ansökan kan användas för att kontakta dig, få information och kallelser samt eventuella anställningshandlingar.

Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att du skickar din ansökan uppmärkt med annonsens referensnummer via brev till adressen: Polismyndigheten, Registratorskontoret, 106 75 STOCKHOLM, eller kontakta ansvarig HR-konsult.

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) genomförs innan beslut om anställning fattas. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Läs mer om krigsplacering och säkerhetsprövning under https://polisen.se/krigsplacering och https://polisen.se/sakerhetsprovning

Polismyndigheten kommer att behandla dina personuppgifter i enlighet med reglerna i EU:s dataskyddsförordning (2016/679) och annan tillämplig dataskyddsreglering. Du kan läsa mer om vår hantering av personuppgifter på https://polisen.se/personuppgifter/rekrytering

Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.

Polismyndigheten

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling.

Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag – att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på www.polisen.se

Varmt välkommen med din ansökan!

#LI-Hybrid

Sök jobbet

Ansök via e-post