Säkerhetsövervakning söker Security Engineer

Organisation

It-avdelningen

Kommun

Stockholm

Län

Stockholms län

Utlyst

17 april 2023

Ansök senast

29 maj 2023

Referensnummer

A215.541/2023

Arbetsplatsbeskrivning

Är du redo för en större uppgift? Till polisens Säkerhetsövervakning (SOC) söker vi nu en Security Engineer som är analytisk, arbetar resultatinriktat och gärna delar med sig av sin kunskap till sina kollegor. Hos oss kommer du tillsammans med engagerade och trevliga kollegor utvecklas och få erfarenheter för livet, samtidigt som ditt arbete bidrar till att öka tryggheten och minska brottsligheten i Sverige.

Polismyndighetens (SOC- Security Operations Center) är en nationell funktion för säkerhetsövervakning av Polisens infrastruktur och klienter som används av våra 35 000 anställda. Som en av de största organisationerna i Sverige finns det höga krav på säkerhet. Polisens IT-avdelning har över 1000 anställda och på polisens IT-avdelning finns en av de större it-säkerhetsgrupperingarna i Sverige. Vårt kontor är beläget i centrala Stockholm där vi erbjuder flexibla arbetstider.

Polismyndighetens SOC ska nu ta nästa steg och utveckla vår säkerhetsövervakning för att kunna följa med i den ständiga utveckling som sker både inom Polisens IT men också i en föränderlig omvärld. Polisens säkerhetsövervakning arbetar varje dag nära polisverksamheten och vaktar en stor komplex miljö för att via larm eller threat hunting hitta spår efter inkräktare eller incidenter som kan störa polisens operativa förmåga.

Utöver vårt friskvårdsbidrag arbetar Polismyndigheten aktivt med att skapa goda förutsättningar för att utöva friskvård, där du får fri tillgång till utrymmen för träning och återhämtning. Varje vecka har du även möjlighet att träna en timme under arbetstid.

Andra förmåner finner du här: https://polisen.se/jobb-och-utbildning/jobba-hos-polisen/det-har-erbjuder-vi/

Arbetsbeskrivning

Vi söker nu dig med flera års erfarenhet av arbete med att identifiera, analysera och utreda avancerade säkerhetsincidenter. Du har kanske tidigare arbetat med penetrationstester, analys av skadlig programvara eller har erfarenhet av att identifiera och utveckla svar på nya hot och attackmönster. Vi kommer ge dig tillgång till en av Sveriges största IT-miljöer där du kommer få arbeta med säkerhetsövervakning, threat hunting, samt sårbarhetshantering. Du kommer få arbeta i ett team och med andra grupper inom IT, som har hög kompetens och motivation.

Arbetsuppgiften som Security Engineer innebär att:

·       Identifiera, analysera och utreda avancerade säkerhetsincidenter genom säkerhetsövervakning och threat hunting.

·       Agera specialist på detektion inom en eller flera plattformar.

·       Medverka till att ta fram lösningar för logginsamling och implementation av nya funktioner för incident respons.

Kvalifikationer

Detta är en möjlighet för dig som har:
·       Flerårig erfarenhet av att använda SIEM-system och stötta i framtagande av ny övervakning.

·       Flerårig erfarenhet av att utföra incidentanalys av händelser i infrastruktur och klienter.

·       Flerårig erfarenhet av att bygga upp och/eller vidareutveckla säkerhetsövervakning.

·       Flera års aktuell och relevant erfarenhet inom systemutveckling och /eller scripting i ett eller flera programmeringsspråk.

·       Svenskt medborgarskap.

Det är meriterande om du även har:

·       Erfarenhet av att identifiera och utveckla svar på nya hot och attackmönster, bygga detektion över olika plattformar.

·       Erfarenhet av Threat hunting, att utifrån en hypotes på ett strukturerat sätt iterativt undersöka misstänkta mönster i olika plattformar.

·       Erfarenhet av nätverksdetektion, uppsättning och analys av nätverksloggar.

·       Erfarenhet av malware analys, digital forensic, intrångs detektion eller threat intel.

·       Erfarenhet av att bygga lägesbilder och utarbeta underlag för att mäta säkerhetsövervakningens förmåga över tid.

·       Erfarenhet av att använda och införa användningsfall genom exempelvis MITRE ATT&CK eller MaGMa.

Personliga egenskaper
Vi söker dig som är analytiskt lagd och som har en förmåga att se helhetssyn. Du är mål- och resultatdriven och tycker om att skapa delaktighet och dela med dig av resultat. Arbetsuppgifterna ställer krav på en god muntlig och skriftlig kommunikativ förmåga. Vi kommer att lägga stor vikt vid personliga egenskaper.

Kontaktpersoner

Har du frågor om uppdraget är du välkommen att kontakta rekryterande chef:

Johan Nilsson, johan-u.nilsson@polisen.se

Har du frågor om rekryteringsprocessen är du välkommen att kontakta HR- konsult: Kimberly Uvelid, kimberly.uvelid@polisen.se

Fackliga företrädare

Polisförbundet, Sofia Ask, 010-563 87 10

SACO, Lawen Dehghani, 010-563 85 79

SEKO Polisen, Karna Tillheden, 010-561 66 27

ST, Pär Renberg, 072-246 52 37

Övrig information

I denna rekrytering görs löpande urval.

Anställningsform: Tillsvidareanställning med provanställning om sex månader
Arbetsort: Stockholm
Arbetstid: Dagtid
Tillträde: Enligt överenskommelse

Funktion: IT-säkerhetsspecialist

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev via e-post till jobb.na@polisen.se senast den 29 maj 2023. Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via den mailadress som anges i annonsen. Märk din ansökan med referensnummer A215.541/2023 i mailets ärendemening. I ditt CV och personliga brev önskar vi att du beskriver på vilket sätt du uppfyller efterfrågade kvalifikationer och meriter kopplat till aktuell rekrytering. Du kan se den kompletta kravprofilen i jobbannonsen. De uppgifter du lämnar i samband med din ansökan kan användas för att kontakta dig, få information och kallelser samt eventuella anställningshandlingar.

Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att du skickar din ansökan uppmärkt med annonsens referensnummer via brev till adressen: Polismyndigheten, Registratorskontoret, 106 75 STOCKHOLM, eller kontakta ansvarig rekryterande chef.

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) genomförs innan beslut om anställning fattas. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Läs mer om krigsplacering och säkerhetsprövning under https://polisen.se/krigsplacering och https://polisen.se/sakerhetsprovning

Polismyndigheten kommer att behandla dina personuppgifter i enlighet med reglerna i EU:s dataskyddsförordning (2016/679) och annan tillämplig dataskyddsreglering. Du kan läsa mer om vår hantering av personuppgifter på https://polisen.se/personuppgifter/rekrytering

Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.

Polismyndigheten

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling.

Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag – att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på www.polisen.se

Varmt välkommen med din ansökan!

Sök jobbet

Ansök via e-post