Sök
Stäng Meny

Systemutvecklare till IT-avdelningen, Stockholm

Organisation

It-avdelningen

Kommun

Stockholm

Län

Stockholms län

Utlyst

14 augusti 2023

Ansök senast

29 september 2023

Referensnummer

A400.393/2023

Arbetsplatsbeskrivning

Är du redo för en större uppgift där du kan göra verklig nytta för Sverige? Till gruppen Resursplaneringssystem söker vi nu en driven systemutvecklare med erfarenhet av att självständigt ta sig an komplexa arbetsuppgifter där förutsättningarna inte alltid är helt klarlagda. Hos oss kommer du tillsammans med engagerade och trevliga kollegor utvecklas och få erfarenheter för livet, samtidigt som ditt arbete bidrar till att öka tryggheten och minska brottsligheten i Sverige.

IT-avdelningen är en gemensam avdelning inom Polismyndigheten. IT-avdelningens främsta uppgift är att tillhandahålla IT-tjänster till hela Polismyndigheten. I uppdraget ingår också att samverka i tekniska frågor med andra rättsvårdande myndigheter inom landet, främst genom det så kallade RIF-samarbetet (rättsväsendets informationsförsörjning) samt att aktivt bidra till det rättsvårdande arbetet inom EU.

Avdelningen ansvarar för att utveckla, förvalta och sköta drift av samtliga Polisers IT-system och därtill hörande IT-infrastruktur. Avdelningen ansvarar även för att införskaffa it-system och it-applikationer och införa dem i Polismyndighetens verksamhet. I uppdraget ingår också ett funktionsansvar för den del av säkerhets- och verksamhetsskyddet som omfattar it- och informationssäkerhet samt signalskydd.

Resursplaneringsgruppen ansvarar för ett egenutvecklat IT-stöd, COPS (Centralt operativt planeringsstöd), polisens systemstöd för operativ insats- och personalplanering.

För närvarande finns det även möjlighet att arbeta hemifrån upp till 2 dagar i veckan, i samråd med närmaste chef. Utöver vårt friskvårdsbidrag arbetar Polismyndigheten aktivt med att skapa goda förutsättningar för att utöva friskvård, där du får fri tillgång till utrymmen för träning och återhämtning. Varje vecka har du även möjlighet att träna en timme under arbetstid.

Andra förmåner finner du här: https://polisen.se/jobb-och-utbildning/jobba-hos-polisen/det-har-erbjuder-vi/

Arbetsbeskrivning

COPS är polisens systemstöd för operativ insats- och personalplanering. Applikationen ger stöd för resursplaneringsprocessen vad gäller personaloperativ planering (arbetstid, insatser m.m.). Här har vi påbörjat ett jobb med modernisering och webifiering av systemet och tekniken. I COPS jobbar vi huvudsakligen i VB.NET (front end) och C++ (back end). Vi jobbar agilt och hanterar såväl livscykelhantering som vidareutveckling och test inom gruppen.

Kvalifikationer

Detta är en möjlighet för dig som har:

  • Minst 3 års erfarenhet av C++, VB.net/C# eller Java
  • Minst 3 års erfarenhet av SQL-databaser
  • Erfarenhet av Webservices och XML
  • Högskole- eller yrkesutbildning inom IT. Alternativt har du motsvarande förvärvad erfarenhet som Polismyndigheten bedömer relevant.
  • Behärskar svenska väl i både tal och skrift

Anställningen kräver svenskt medborgarskap.

Meriterande

Det är meriterande om du även har:

  • Erfarenhet av MQ eller JMS

Personliga egenskaper

Vi söker dig som är analytisk och driven med erfarenhet av att självständigt ta dig an komplexa arbetsuppgifter samtidigt som du är en kommunikativ lagspelare. Du är ansvarstagande, engagerad och strukturerad med starkt personligt driv.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personliga egenskaper.

Kontaktpersoner

Har du frågor om uppdraget är du välkommen att kontakta rekryterande chef:Ann-Charlotte Vikesdal, Gruppchef Resursplaneringssystem, ann-charlotte.vikesdal@polisen.se

Undrar du något om rekryteringsprocessen vänligen kontakta ansvarig HR-konsult: Maryam Åhlander, maryam.ahlander@polisen.se

Fackliga företrädare

SACO, Lawen Dehghani, tfn: 010-563 85 79, Polisförbundet, Sofia Ask, tfn: 010-563 87 10, Fackförbundet ST Tom Johnson, st.region-ost@polisen.se, SEKO Polisen Karna Tillheden, tfn: 0732-490 422

Övrig information

I denna rekrytering görs löpande urval.

Anställningsform: Tillsvidareanställning med provanställning om sex månader

Arbetsort: Stockholm

Arbetstid: Förtroendearbetstid

Tillträde: Snarast eller enligt överenskommelse

Funktion: Systemutvecklare

I ditt CV och personliga brev önskar vi att du beskriver på vilket sätt du uppfyller efterfrågade kvalifikationer och meriter kopplat till aktuell rekrytering. Du kan se den kompletta kravprofilen i jobbannonsen. De uppgifter du lämnar i samband med din ansökan kan användas för att kontakta dig, få information och kallelser samt eventuella anställningshandlingar.

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev via e-post till jobb.na@polisen.se senast den 29/9 2023. Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via den mailadress som anges i annonsen. Märk din ansökan med referensnummer A400.393/2023 i mailets ärendemening.

Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att du skickar din ansökan uppmärkt med annonsens referensnummer via brev till adressen: Polismyndigheten, Registratorskontoret, 106 75 STOCKHOLM, eller kontakta ansvarig HR-konsult.

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) genomförs innan beslut om anställning fattas. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Läs mer om krigsplacering och säkerhetsprövning under https://polisen.se/krigsplacering och https://polisen.se/sakerhetsprovning

Polismyndigheten kommer att behandla dina personuppgifter i enlighet med reglerna i EU:s dataskyddsförordning (2016/679) och annan tillämplig dataskyddsreglering. Du kan läsa mer om vår hantering av personuppgifter på https://polisen.se/personuppgifter/rekrytering

Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.

Polismyndigheten

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling.

Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag – att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på www.polisen.se

Varmt välkommen med din ansökan!

Sök jobbet

Ansök via e-post