AD-Teknikspecialist

Är du redo för en större uppgift? För att komma tillrätta med dagens brottslighet måste man inte bära uniform. Som anställd på IT-avdelningen är du delaktig i ett viktigt samhällsuppdrag med många spännande verksamhetsområden.

Organisation

IT-avdelningen

Kommun

Stockholm

Län

Stockholms län

Utlyst

25 januari 2023

Ansök senast

17 februari 2023

Referensnummer

A044.507/2023

Arbetsplatsbeskrivning

Polisens IT-avdelning har cirka 1000 anställda och ansvarar för all IT som används av myndighetens cirka 34 000 medarbetare. Vi har vår arbetsplats på Kungsholmen i Stockholm och det finns möjlighet att arbeta upp till två dagar i veckan hemifrån. Som statligt anställd på Polismyndigheten erbjuder vi även särskilda förmåner kring pension, föräldralön, friskvård m.m. Läs mer om våra förmåner och villkor här:
https://polisen.se/jobb-och-utbildning/jobba-hos-polisen/det-har-erbjuder-vi/

Vill du vara med att förvalta och utveckla polisens autentiseringslösningar grundade på Microsoft teknologier som bygger på Active Directroy(AD),  Active Directory Federation Services (ADFS), Active Directory Lightweight Directory Services(ADLDS)

Arbetsbeskrivning

I dina arbetsuppgifter ingår det att ansvara, designa, förvalta, utveckla systemen inom området för att vi skall ligga i teknikens framkant. Samt att vara delaktig i uppdrag och jobba för att se till att IT-verksamheten upprätthåller en kvalitativ driftmiljö med hög tillgänglighet.

Kvalifikationer

Detta är en möjlighet för dig som har:

  • Relevant akademisk examen inom IT-området eller motsvarande kunskaper förvärvade genom arbetserfarenhet som Polismyndigheten bedömer likvärdig
  • God erfarenhet av teknisk plattformsdrift, med inriktning på AD
  • God förmåga att uttrycka dig i på svenska och engelska, både i tal och skrift

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass så krävs svenskt medborgarskap.

Vi ser det som meriterande om du utöver ovan även har:

  • Erfarenhet av arbete i stora organisationer eller myndigheter, med höga krav på driftsäkerhet
  • Erfarenhet av komplex felsökning och problemlösning inom området
  • Erfarenhet av ADLDS
  • Erfarenhet av ADFS
  • Erfarenhet av IPSec
  • Erfarenhet av Hyper-V
  • God erfarenhet av scriptprogammering i Powershell

Personliga egenskaper

Vi söker dig som är analytisk, noggrann och strukturerad. Du är lösningsfokuserad och har god samarbetsförmåga. Som medarbetare är du självgående, lugn, uppmärksam och tillmötesgående i ditt bemötande. För att trivas i teamet har du en prestigelös och inkluderande framtoning.

 Vi kommer att lägga stor vikt vid personliga egenskaper.

Kontaktpersoner

Har du frågor om uppdraget är du välkommen att kontakta rekryterande chef:

Niclas Åhlander, mobil: 010-563 89 37/ mail: niclas.ahlander@polisen.se

Har du frågor om rekryteringsprocessen? Välkommen att kontakta HR-konsult, HR-konsult Alfredh Öhrnberg, mail: alfredh.ohrnberg@polisen.se

Fackliga företrädare

Facklig information lämnas av:

Lawen Dehghani, Saco-S, tfn: 010-563 85 79
Sofia Ask, Polisförbundet, tfn: 010-563 87 10
Johan Gertz, Fackförbundet ST, tfn: 010-56 770 92
Karna Tillheden, SEKO Polisen, tfn: 010-561 66 27

Övrig information

Anställningsform: Tillsvidareanställning med provanställning om sex månader.

Arbetsort: Stockholm

Arbetstid: Flextid

Tillträde: Enligt överenskommelse

Funktion: Teknikspecialist AD

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev via e-post till jobb.na@polisen.se senast den 17 februari 2023. Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via den mailadress som anges i annonsen. Märk din ansökan med referensnummer A044.507/2023 i mailets ärendemening.

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) genomförs innan beslut om anställning fattas. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Läs mer om krigsplacering och säkerhetsprövning under https://polisen.se/krigsplacering och https://polisen.se/sakerhetsprovning

Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att du skickar din ansökan uppmärkt med annonsens referensnummer via brev till adressen: Polismyndigheten, Registratorskontoret, 106 75 STOCKHOLM, eller kontakta ansvarig HR-konsult.

Polismyndigheten kommer att behandla dina personuppgifter i enlighet med reglerna i EU:s dataskyddsförordning (2016/679) och annan tillämplig dataskyddsreglering. Du kan läsa mer om vår hantering av personuppgifter på https://polisen.se/personuppgifter/rekrytering

Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.

Polismyndigheten

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling.

Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag – att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på www.polisen.se

Varmt välkommen med din ansökan!

#LI-Hybrid