Granskare till gruppen för EU-fonder i Stockholm

Är du redo för en större uppgift? Till vårt enheten för gruppen för EU-fonder söker vi nu Granskare som är noggrann, gillar struktur och är ansvarstagande.

Organisation

Ekonomiavdelningen

Kommun

Stockholm

Län

Stockholms län

Utlyst

16 januari 2023

Ansök senast

06 februari 2023

Referensnummer

A010.911/2023

Arbetsplatsbeskrivning

Polismyndigheten är förvaltande myndighet i Sverige för Europeiska Unionens Fond för inre säkerhet (ISF) och Instrument för gränsförvaltning och viseringspolitik (BMVI). Gruppen för EU-fonder beviljar, förvaltar och kontrollerar användningen av EU-medel som kan sökas av organisationer för att genomföra projekt som stärker EU:s inre säkerhet, gränsförvaltning och viseringsarbete.

Gruppen för EU-fonder arbetar i Ekonomiavdelningens organisation och består av sju medarbetare och en chef. Gruppen har sin arbetsplats på Kungsholmen i Stockholm.

Arbetsbeskrivning

Som granskare ansvarar du för att ansökan om stöd och rapportering från projekten uppfyller regelverkets krav för ansökan till EU-fonder.

Genomföra riskbedömning, kvalitativ granskning, uppföljning och kontroll av projektansökningar, projektrapporter och finansiell uppföljning. Ge rådgivning och stöd till sökande, stödmottagare och projektpartner. Förbereda och genomföra möten, workshops och utbildningsinsatser tillsammans med kollegor.

Arbeta med att utveckla rutiner och processer med andra i gruppen. Utifrån en granskningsplan göra en kvalitativ och finansiell bedömning av inkomna ansökningar om stöd.

Utifrån granskningsplan av läges- och slutrapporter inkl. ansökan om utbetalning från projekten. Framtagning av underlag till projektrelaterade beslut.

Besöka pågående projekt på plats för kontroll enligt kontrollplan och riskvärdering (tjänsteresor inom Sverige kan förekomma).

Delta i förberedelser och genomföra skrivarstugor, uppstartsmöten och utbildningar gällande rapportering/ansökan om utbetalning.

I din roll som Granskare kommer du bland annat att:

 • Granska ansökningar om stöd och rapportering från ansökningar till EU-fonder.
 • Ge rådgivning och stöd till sökande, stödmottagare och projektpartner.
 • Göra en kvalitativ och finansiell bedömning av inkomna ansökningar om stöd samt uppföljning och bedömning.
 • Framtagning av underlag till projektrelaterade beslut.

Kvalifikationer

Detta är en möjlighet för dig som har:

 • Akademisk utbildning företrädesvis inom område samhällsvetenskap, ekonomi eller humaniora (eller något annat som arbetsgivaren bedömer likvärdigt)
 • Erfarenhet av handläggning av ärende inom offentlig sektor
 • Goda kunskaper om projektarbete eller projektuppföljning
 • Goda kunskaper i svenska och engelska både tal och skrift
 • Goda användarkunskaper av Office-paketet

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass så krävs svenskt medborgarskap.

Det är meriterande om du även har:

 • Erfarenhet av EU-finansierade projekt
 • Erfarenhet av ärende med ekonomisk/juridisk innehåll
 • Erfarenhet av att hålla presentationer/workshops

Personliga egenskaper:                           

Du är en person som är ansvarstagande och gillar att arbeta med projekt och tycker att uppföljning är viktigt. God förmåga att arbeta strukturerat och noggrant. Som Granskare behöver du vara serviceinriktad då du har kontakt med flera olika aktörer.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personliga egenskaper.

Kontaktpersoner

Har du frågor om uppdraget är du välkommen att kontakta:
Helga Levin, Gruppchef
Tel: 010-563 73 14
helga.levin@polisen.se

Har du frågor gällande rekryteringsprocessen kontakta ansvarig HR-konsult:
Carina Rosvall
Tel: 076-110 39 85
carina.rosvall@polisen.se

Fackliga företrädare

Lawen Dehghani, SACO tfn: 010-563 85 79
Sofia Ask, Polisförbundet, tfn 010-563 87 10
Johan Gertz, Fackförbundet ST, tfn 010-56 770 92
Karna Tillheden, SEKO Polisen, tfn 010-561 66 27

Övrig information

Anställningsform: Tillsvidareanställning med provanställning om sex månader.
Arbetsort: Stockholm
Arbetstid: Flex
Tillträde: Enligt överenskommelse
Funktion: Handläggare

I ditt CV och personliga brev önskar vi att du beskriver på vilket sätt du uppfyller efterfrågade kvalifikationer och meriter kopplat till aktuell rekrytering. Du kan se den kompletta kravprofilen i jobbannonsen. De uppgifter du lämnar i samband med din ansökan kan användas för att kontakta dig, få information och kallelser samt eventuella anställningshandlingar.

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev via e-post till jobb.na@polisen.se senast den 6/2 2023. Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via den mailadress som anges i annonsen. Märk din ansökan med referensnummer A010.911/2023 i mailets ärendemening.

Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att du skickar din ansökan uppmärkt med annonsens referensnummer via brev till adressen: Polismyndigheten, Registratorskontoret, 106 75  STOCKHOLM, eller kontakta ansvarig HR-konsult.

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) genomförs innan beslut om anställning fattas. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Läs mer om krigsplacering och säkerhetsprövning under https://polisen.se/krigsplacering och https://polisen.se/sakerhetsprovning

Polismyndigheten kommer att behandla dina personuppgifter i enlighet med reglerna i EU:s dataskyddsförordning (2016/679) och annan tillämplig dataskyddsreglering. Du kan läsa mer om vår hantering av personuppgifter på https://polisen.se/personuppgifter/rekrytering

Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.

Polismyndigheten

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling. Läs gärna om våra förmåner som anställd hos polisen på https://polisen.se/erbjudande

Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag – att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på www.polisen.se

Varmt välkommen med din ansökan!

Sök jobbet

Ansök via e-post