Gruppchef till ny utredningsgrupp vid IT-brottscentrum, Sundsvall

Organisation

Polisregion Nord

Kommun

Sundsvall

Län

Västernorrlands län

Utlyst

25 januari 2023

Ansök senast

08 februari 2023

Referensnummer

A032.542/2023

Arbetsplatsbeskrivning

Är du redo för en större uppgift?

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet med ca 35 000 medarbetare och är organiserad i sju polisregioner, ett antal nationella avdelningar samt ett kansli. Myndigheten befinner sig i en omfattande tillväxt som kommer att pågå de närmsta åren. Detta för att kunna möta framtidens utmaningar. Att arbeta för polisen är att skapa trygghet i människors liv. Varje dag.

IT-brottscentrum söker nu en gruppchef för att starta upp en ny utredningsgrupp för arbete mot kriminell ekonomi, organiserad brottslighet och gängkriminalitet.

Arbetsbeskrivning

Uppdraget som gruppchef på IT-brottscentrum

Som chef för utredningsgruppen rapporterar du till sektionschef samt ingår i it-brottscentrums ledningsgrupp, där ni tillsammans ansvarar för att uppdrag genomförs samt att driva myndighetens förändrings- och utvecklingsarbete. Du har särskilt ansvar för sektionens verksamhet inom området penningtvätt och arbetet mot kriminell ekonomi och dess resultat. Som gruppchef företräder du hela Polismyndigheten både internt och externt samt arbetar för att stärka förtroendet för polisverksamheten.

Att vara chef och ledare inom Polismyndigheten innebär att skapa trygghet och bygga förtroende genom att utöva ett uppriktigt, modigt och lyhört ledarskap med tillit till andras kompetens och förmåga. Som chef driver du utveckling genom att inspirera och uppmuntra till reflektion och återkoppling på ett sätt som utgår från att vi följer lagen och behandlar människor lika. Du skapar förutsättningar och verkar för goda relationer som bidrar till att vi agerar tillsammans utifrån vad som är bäst för medborgarna och uppdraget som helhet.

Kvalifikationer

Detta är en möjlighet för dig som har:

·         minst 6 månaders sammanhängande erfarenhet av att ha arbetat som arbetsledare, projektledare eller liknande från den senaste femårsperioden

·         erfarenhet av att delta i förändrings- och utvecklingsarbeten

·         erfarenhet av aktuellt verksamhetsområde

·         för funktionen relevant examen/utbildning

·         erfarenhet av finansiell utredning

·         erfarenhet av arbete med hemliga tvångsmedel

·         erfarenhet av utredning av större utredning/grova brott

·         erfarenhet av ärendeledning i större ärenden/grova brott

·         erfarenhet av arbete enligt PUG metodiken

 Vi ser det som meriterande om du utöver detta även har:

·         erfarenhet av att leda andra mot uppsatta mål och resultat

·         ingått i ledningsforum

·         erfarenhet av polisorganisationens verksamhet

·         chefs- och ledarskapsutbildning för direkt, indirekt och/eller strategisk nivå

·         erfarenhet av att delta i/driva samverkan med samhällsaktörer utanför polisorganisationen/den egna organisationen

 När vi anställer kommer vi att lägga stor vikt vid personliga egenskaper och ledarskapsförmågor. Som grund för den bedömningen ligger Polismyndighetens ledarkriterier. Ledarkriterierna anger en beskrivning av ett önskvärt ledarskap inom Polismyndigheten och omfattar följande förmågor:

·         Analys och helhetssyn

·         Mål och resultat

·         Utveckling och förändring

·         Social säkerhet

·         Muntlig och skriftlig kommunikation

·         Skapa delaktighet och motivation

Läs mer om ledarkriterierna https://polisen.se/ledarkriterier/ Om inte länken är klickbar kopiera och klistra in länktexten i din webbläsare. 

Som en del i urvalsprocessen kommer även tester att användas.

Kontaktpersoner

Vid frågor kontakta
Lars Andersson, rekryterande chef, på telefon 070 312 35 09 alt lars-p.andersson@polisen.se

Emilia Höglund, HR-konsult, på telefon 073 394 82 19 alt emilia.hoglund@polisen.se

Fackliga företrädare

Saco-s, Seko, Polisförbundet och ST. Samtliga nås via Polisens växel 114 14.

Övrig information

Anställning

·         Tillsvidareanställning med funktion som chef grupp

·         Anställningen kan komma att inledas med en provanställning

·         Placeringsort Sundsvall

·         Veckoplanerad arbetstid

Säkerhetsklassning
Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) genomförs innan beslut om anställning fattas. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Läs mer om krigsplacering och säkerhetsprövning under https://polisen.se/krigsplacering och https://polisen.se/sakerhetsprovning

Ansökan
Välkommen med din ansökan bestående av personligt brev och CV (inga betyg eller intyg) senast den 8/2 2023 via e-post till jobb.nord@polisen.se. Vi tar endast emot bilagor i pdf- eller doc-format. Märk din ansökan med ref.nr. A032.542/2023 i mailets ärendemening. Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att du skickar din ansökan uppmärkt med annonsens referensnummer via papperspost till adressen: Polismyndigheten, Registratorskontoret, 106 75 STOCKHOLM, eller kontakta ansvarig HR-konsult.

Polismyndigheten kommer att behandla dina personuppgifter i enlighet med reglerna i EU:s dataskyddsförordning (2016/679) och annan tillämplig dataskyddsreglering. Du kan läsa mer om vår hantering av personuppgifter på https://polisen.se/personuppgifter/rekrytering

Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.

Polismyndigheten
Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling.

Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag - att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på www.polisen.se

Vi undanber oss samtal från dig som vill sälja annons- och rekryteringstjänster.

Varmt välkommen med din ansökan!