Gruppchef till Kommunikationsavdelningen, planerad kommunikation, Stockholm

Är du redo för en större uppgift? Hos oss kommer du tillsammans med engagerade och trevliga kollegor utvecklas och få erfarenheter för livet, samtidigt som ditt arbete bidrar till att öka tryggheten och minska brottsligheten i Sverige.

Organisation

Kommunikationsavdelningen

Kommun

Stockholm

Län

Stockholms län

Utlyst

16 januari 2023

Ansök senast

06 februari 2023

Referensnummer

A025.576/2023

Arbetsplatsbeskrivning

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet med ca 35 500 medarbetare och är organiserad i sju polisregioner, ett antal nationella avdelningar samt ett kansli. Myndigheten befinner sig i en omfattande tillväxt som kommer att pågå de närmsta åren. Detta för att kunna möta framtidens utmaningar. Att arbeta för polisen är att skapa trygghet i människors liv. Varje dag. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Kommunikationsavdelningen är en av Polismyndighetens nationella avdelningar som har ansvar för att proaktivt styra, utveckla och samordna Polismyndighetens kommunikationsarbete samt vara ett strategiskt och operativt kommunikationsstöd i hela myndigheten. Kommunikationsavdelningen i region Stockholm består i nuläget av två grupper med totalt 27 medarbetare. Avdelningen är under omorganisering och vi söker därför tre nya gruppchefer, bland annat en gruppchef till gruppen som arbetar med planerad kommunikation. Du kommer vara chef för en grupp om 6 personer som består av kommunikatörer.

Arbetsbeskrivning

Att vara chef och ledare inom Polismyndigheten innebär att skapa trygghet och bygga förtroende genom att utöva ett uppriktigt, modigt och lyhört ledarskap med tillit till andras kompetens och förmåga. Som chef driver du utveckling genom att inspirera och uppmuntra till reflektion och återkoppling på ett sätt som utgår från att vi följer lagen och behandlar människor lika. Du skapar förutsättningar och verkar för goda relationer som bidrar till att vi agerar tillsammans utifrån vad som är bäst för medborgarna och uppdraget som helhet.

Som chef för kommunikatörerna ansvarar du för polisens kommunikation med fokus på den interna kommunikationen. Du identifierar kommunikationsbehov, ger råd och stöd vid kommunikationsplanering, tar fram kommunikationsplaner och genomför kommunikationsinsatser. Du utgör även ett stöd till chefer och andra sakkunniga i kommunikationsfrågor och arbetar för att stärka den kommunikativa förmågan inom polisen.

Du rapporterar till regionens kommunikationschef och har ett nära samarbete med övriga gruppchefer att tillsammans ansvara för att uppdrag genomförs samt att driva myndighetens förändrings- och utvecklingsarbete. Som gruppchef företräder du hela Polismyndigheten både internt och externt samt arbetar för att stärka förtroendet för polisverksamheten.

Kvalifikationer

Detta är en möjlighet för dig som har:

·       minst 6 månaders sammanhängande erfarenhet av att ha arbetat som arbetsledare, projektledare eller liknande den senaste femårsperioden

·       för funktionen relevant utbildning

·       erfarenhet av att delta i förändrings- och utvecklingsarbeten

·       erfarenhet av internt och externt kommunikationsarbete på strategisk och operativ nivå

·       stor medvetenhet och kunskap kring sekretess

·       förmåga att växla mellan planerat och händelsestyrt arbete

Vi ser det som meriterande om du utöver detta även har:

·       erfarenhet av att leda andra mot uppsatta mål och resultat

·       ingått i ledningsforum

·       erfarenhet av att delta i/driva samverkan med samhällsaktörer utanför den egna organisationen

·       arbetat i offentlig verksamhet/myndighet

·       erfarenhet av att arbeta med omvärldsbevakning och analys

·       erfarenhet av att utbilda andra inom ditt kompetensområde

·       erfarenhet av projektledning

·       erfarenhet av att arbeta med kriskommunikation

När vi anställer kommer vi att lägga stor vikt vid personliga egenskaper och ledarskapsförmågor. Som grund för den bedömningen ligger Polismyndighetens ledarkriterier. Ledarkriterierna anger en beskrivning av ett önskvärt ledarskap inom Polismyndigheten och omfattar följande förmågor:

·       Analys och helhetssyn

·       Mål och resultat

·       Utveckling och förändring

·       Social säkerhet

·       Muntlig och skriftlig kommunikation

·       Skapa delaktighet och motivation

Läs mer om ledarkriterierna https://polisen.se/ledarkriterier/ Om inte länken är klickbar kopiera och klistra in länktexten i din webbläsare. 

Som en del i urvalsprocessen kommer tester att användas.

Kontaktpersoner

Har du frågor om uppdraget är du välkommen att kontakta rekryterande chef:

Kommunikationschef Miriam Abu Eid, mejladress miriam.abu-eid@polisen.se

Undrar du något om rekryteringsprocessen kontakta gärna ansvarig HR-konsult:

Anna Orhall, mejladress anna.orhall@polisen.se

Fackliga företrädare

SACO, Lawen Dehghani, 010-563 85 79

Seko Polisen, Karna Tillheden, 010-56 166 27

Fackförbundet ST, Johan Gertz, 010-56 770 92

Polisförbundet, Sofia Ask, 010-56 387 10

Övrig information

Anställning

·       tillsvidareanställning med ett chefsförordnande för befattningen om fyra år med möjlighet till förlängning

·       anställningen kan komma att inledas med sex månaders provanställning

·       placering i Stockholm

Säkerhetsklassning

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) genomförs innan beslut om anställning fattas. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Läs mer om krigsplacering och säkerhetsprövning under https://polisen.se/krigsplacering och https://polisen.se/sakerhetsprovning

Ansökan

Välkommen med din ansökan bestående av personligt brev och CV (inga betyg eller intyg) senast måndag den 6 februari 2023 via e-post till jobb.na@polisen.se. Vi tar endast emot bilagor i pdf- eller doc-format. Märk din ansökan med ref.nr. A025.576/2023 i mailets ärendemening. Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att du skickar din ansökan uppmärkt med annonsens referensnummer via post till adressen: Polismyndigheten, Registratorskontoret, 106 75 STOCKHOLM, eller kontakta ansvarig HR-konsult.

Polismyndigheten kommer att behandla dina personuppgifter i enlighet med reglerna i EU:s dataskyddsförordning (2016/679) och annan tillämplig dataskyddsreglering. Du kan läsa mer om vår hantering av personuppgifter på https://polisen.se/personuppgifter/rekrytering

Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.

Polismyndigheten

Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling.

Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag - att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på www.polisen.se

Vi undanber oss samtal från dig som vill sälja annons- och rekryteringstjänster.

Varmt välkommen med din ansökan!

Sök jobbet

Ansök via e-post