Gruppchef till ledningsstödsgrupp, Regionledningscentalen (RLC), region Öst

Organisation

Polisregion Öst

Kommun

Linköping

Län

Östergötlands län

Utlyst

18 januari 2023

Ansök senast

31 januari 2023

Referensnummer

A017.953/2023

Arbetsplatsbeskrivning

Är du redo för en större uppgift?

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet med ca 35 000 medarbetare och är organiserad i sju polisregioner, ett antal nationella avdelningar samt ett kansli. Myndigheten befinner sig i en omfattande tillväxt som kommer att pågå de närmsta åren. Detta för att kunna möta framtidens utmaningar. Att arbeta för polisen är att skapa trygghet i människors liv. Varje dag.

Regionledningscentralen, RLC, ansvarar för polisens ingripandeverksamhet i hela regionen. RLC är en sektion vid Operativa enheten. RLC är navet i regionens blåljusverksamhet. Här leds och planeras dessutom alla större händelser i regionen. Arbetsplatsen är förlagd i Region Öst, Linköping, och består av en sektion där RLC-operatörer, RLC-befäl, gruppchefer, vakthavande befäl, samt stödverksamheter arbetar sida vid sida. Sektionen bedriver ett aktivt arbete för utveckling och förbättring av verksamheten.

Den krävande verksamheten vid RLC förutsätter olika typer av stödfunktioner. Nu behöver vi en ny gruppchef för vår Ledningsstödsgrupp som ingår i RLC som en egen grupp. Gruppen består av sambandsansvariga, kompetensutvecklingssamordnare, Rakel-handläggare, systemadministratörer, utbildare och administration samt RIFA. I gruppen arbetar både poliser och civilanställda.

Arbetsbeskrivning

Som chef på RLC rapporterar du till sektionschef och ingår i ledningsgruppen där ni tillsammans ansvarar för att uppdrag genomförs samt att driva myndighetens förändrings- och utvecklingsarbete. Du har personalansvar och ansvarar för utvecklingssamtal och lönesamtal med din grupps medarbetare och du har särskilt ansvar för gruppens verksamhet inom området ledningsstöd och dess resultat. Gruppen består av olika professioner, både civila och poliser. Du arbetar främst dagtid men du ska även kunna göra verksamhetspass vid tillfälle.

Som gruppchef företräder du hela Polismyndigheten både internt och externt samt arbetar för att stärka förtroendet för polisverksamheten.  

Att vara chef och ledare inom Polismyndigheten innebär att skapa trygghet och bygga förtroende genom att utöva ett uppriktigt, modigt och lyhört ledarskap med tillit till andras kompetens och förmåga. Som chef driver du utveckling genom att inspirera och uppmuntra till reflektion och återkoppling på ett sätt som utgår från att vi följer lagen och behandlar människor lika. Du skapar förutsättningar och verkar för goda relationer som bidrar till att vi agerar tillsammans utifrån vad som är bäst för medborgarna och uppdraget som helhet.

Som gruppchef för ledningsstödsgrupp har du huvudansvar för rekrytering av nya operatörer samt befäl. Utvecklingen av verksamheten gör att delar av ansvarsområden kan förändras över tid.

Kvalifikationer

Detta är en möjlighet för dig som har:

 • minst 1 års sammanhängande erfarenhet av att ha arbetat som arbetsledare, projektledare eller liknande den senaste femårsperioden
 • minst 3 års erfarenhet av RLC som verksamhetsområde
 • erfarenhet av polisorganisationens verksamhet
 • erfarenhet av att delta i förändrings- och utvecklingsarbeten
 • svensk polisexamen eller för tjänsten annan relevant utbildning

Vi ser det som meriterande om du utöver detta även har:

 • erfarenhet av att leda andra mot uppsatta mål och resultat
 • genomgått för verksamhetsområdet relevanta utbildningar
 • erfarenhet av att delta i/driva samverkan med samhällsaktörer utanför polisorganisationen
 • bred erfarenhet från polismyndigheten med förståelse för helheten såsom det nationella, regionala och lokala perspektivet
 • ingått i ledningsforum
 • chefs- och ledarskapsutbildning för direkt, indirekt och/eller strategisk nivå
 • utbildningserfarenhet
 • rekryteringserfarenhet

När vi anställer kommer vi att lägga stor vikt vid personliga egenskaper och ledarskapsförmågor. Som grund för den bedömningen ligger Polismyndighetens ledarkriterier. Ledarkriterierna anger en beskrivning av ett önskvärt ledarskap inom Polismyndigheten och omfattar följande förmågor:

 • Analys och helhetssyn
 • Mål och resultat
 • Utveckling och förändring
 • Social säkerhet
 • Muntlig och skriftlig kommunikation
 • Skapa delaktighet och motivation

Läs mer om ledarkriterierna https://polisen.se/om-polisen/lediga-jobb/Ledarkriterier/ Om inte länken är klickbar kopiera och klistra in länktexten i din webbläsare.

Kontaktpersoner

Information om uppdraget lämnas av rekryterande chef, Susanne Axelsson sektionschef RLC 010-566 50 97.  
Information om rekryteringsprocessen lämnas av HR-konsult Anna Sevenheim 073-089 90 28

 

 

Fackliga företrädare

ST, Seko Polisen, SACO samt Polisförbundet nås via 114 14

Övrig information

Anställning

 • Tillsvidareanställning
 • Anställningen kan komma att inledas med en provanställning
 • Placering i Linköping
 • Arbetstidsförläggning Periodplanerad 5:3
 • Tillträde under höst/årsskiftet

 Säkerhetsklassning
Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) genomförs innan beslut om anställning fattas. Svenskt medborgarskap krävs. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Läs mer om krigsplacering och säkerhetsprövning under https://polisen.se/krigsplacering och https://polisen.se/sakerhetsprovning 

Ansökan

Välkommen med din ansökan bestående av personligt brev och CV (inga betyg eller intyg) senast den 31 januari 2023 via e-post till jobb.ost@polisen.se. Vi tar endast emot bilagor i pdf- eller doc-format. Märk din ansökan med ref.nr. A017.953/2023 i mailets ärendemening. Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att du skickar din ansökan uppmärkt med annonsens referensnummer via papperspost till adressen: Polismyndigheten, Registratorskontoret, 106 75 STOCKHOLM, eller kontakta ansvarig HR-konsult.

Polismyndigheten kommer att behandla dina personuppgifter i enlighet med reglerna i EU:s dataskyddsförordning (2016/679) och annan tillämplig dataskyddsreglering. Du kan läsa mer om vår hantering av personuppgifter på www.polisen.se/personuppgifter/rekrytering

Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.

Polismyndigheten

Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling.

Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag - att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på www.polisen.se

Vi undanber oss samtal från dig som vill sälja annons- och rekryteringstjänster.

Varmt välkommen med din ansökan!

Sök jobbet

Ansök via e-post