Handläggare till Polisens administrativa center (PAC) i Linköping

Organisation

HR-avdelningen

Kommun

Linköping

Län

Östergötlands län

Utlyst

23 januari 2023

Ansök senast

01 februari 2023

Referensnummer

A030.735/2023

Arbetsplatsbeskrivning

HR-avdelningens främsta uppgift blir att tydliggöra, omsätta och utveckla en verksamhetsdriven arbetsgivarpolitik som stödjer Polismyndighetens korta och långa mål. Ansvaret omfattar följande områden arbetsgivarpolitik/avtal, chefs- och medarbetarskap, kompetens inklusive Polismyndighetens utbildningsverksamhet, arbetsmiljö och kultur. Vidare ansvarar avdelningen för värdeskapande samarbete med arbetstagar-organisationerna och myndighetens personalansvarsnämnd.

 Polisens administrativa center (PAC) är en organisatorisk enhet inom HR-avdelningen. PAC Personal är placerat i Linköping och ansvarar för Polismyndighetens löne- och pensionsadministration.

Arbetsbeskrivning

Som handläggare i lönesupporten arbetar du framförallt med att ge information i lönefrågor till chefer, planerare och medarbetare inom Polisen. I uppdraget ingår även användarsupport i HR- och lönesystemet Heroma.

 Då myndigheten bytt lönesystem är användarstödet just nu i fokus. Detta kan innebära så väl guidning i systemet, som hjälp att hitta till rätt stödmaterial och instruktioner. Uppdraget innefattar även analys av vad problem kan bero på, för att kunna fördela ärenden vidare till rätt expertgrupp.

Kvalifikationer

Detta är en möjlighet för dig som har:

  • Gymnasieutbildning eller motsvarande kunskaper förvärvade på annat sätt
  • Aktuell erfarenhet av att handlägga löner alternativ av användarstöd i Heroma
  • Har goda kunskaper och vana av IT-baserat arbete

Vi ser det som meriterande om du utöver ovan även har:

  • Erfarenhet av arbete i support/kundservice
  • God vana av det personaladministrativa systemet Heroma
  • Kunskap om det statliga avtalsområdet
  • Eftergymnasial utbildning (t.ex. lönespecialist)

PERSONLIGA EGENSKAPER

Uppdraget innebär många interna kontakter, vilket ställer krav på en god kommunikativ förmåga och ett serviceinriktat bemötande. Du har förmågan att tolka avtal, bestämmelser och instruktioner och omsätta detta i smidig och tydlig rådgivning. Arbetsuppgifterna ställer även krav på att du har hög integritet och kan hantera känslig information.

 I rollen behöver du både kunna jobba självständigt samt att lösa arbetsuppgifter tillsammans med kollegor. Vi ser därför att du både har förmåga att ta initiativ, planera och driva dina processer framåt, samt har en mycket god samarbetsförmåga. Du är vidare aktiv i den kontinuerliga utvecklingen av arbetet

 Vi kommer lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

 Rollen kräver svenskt medborgarskap då tjänsten är placerad i säkerhetsklass.

Kontaktpersoner

Har du frågor om uppdraget är du välkommen att kontakta rekryterande chef:
Marina Johansson 010-5635020

Undrar du något om rekryteringsprocessen, kontakta ansvarig HR-konsult:Thomas.blomgren@polisen.se

                                           

Fackliga företrädare

Saco-S, tfn 114 14. Polisförbundet, Sofia Ask, tfn 010-563 87 10. Fackförbundet ST, Johan Gertz, tfn 010-567 70 92. Seko Polisen, Karna Tillheden, tfn 010-561 66 27

Övrig information

Anställningsform:Tillsvidareanställning med inledande provanställning om 6 månader

 Arbetsort:Linköping

Arbetstid: Flextid

Tillträde: Enligt överenskommelse

 Säkerhetsklassning

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) genomförs innan beslut om anställning fattas. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Läs mer om krigsplacering och säkerhetsprövning under https://polisen.se/krigsplacering och https://polisen.se/sakerhetsprovning


Ansökan

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev via e-post till jobb.na@polisen.se senast 230201. Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via den mailadress som anges i annonsen. I ditt personliga brev och CV vill vi att du beskriver på vilket sätt du uppfyller våra efterfrågade krav och meriter. Märk din ansökan med ref.nr. A030.735/2023  i mailets ärendemening.

 Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att du skickar din ansökan uppmärkt med annonsens referensnummer ref. A030.735/2023  via papperspost till adressen: Polismyndigheten, Registratorskontoret, 106 75  STOCKHOLM, eller kontakta ansvarig HR-konsult.

 Polismyndigheten kommer att behandla dina personuppgifter i enlighet med reglerna i EU:s dataskyddsförordning (2016/679) och annan tillämplig dataskyddsreglering. Du kan läsa mer om vår hantering av personuppgifter på www.polisen.se/personuppgifter/rekrytering

Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.

 Varmt välkommen med din ansökan!