Handläggare till Utredningssektionens verkställighetsgrupp i Stockholm

Organisation

Polisregion Stockholm

Kommun

Stockholm

Län

Stockholms län

Utlyst

18 januari 2023

Ansök senast

31 januari 2023

Referensnummer

A720.574/2022

Arbetsplatsbeskrivning

Är du redo för en större uppgift? Till vårt team söker vi nu en handläggare! Hos oss kommer du tillsammans med engagerade och trevliga kollegor utvecklas och få erfarenheter för livet, samtidigt som ditt arbete bidrar till att öka tryggheten och minska brottsligheten i Sverige.

Region Stockholm består av Stockholms och Gotlands Län och har ca 7000 medarbetare. Det finns fyra polisområden inom regionen: Nord, City, Syd samt Gotland. Vidare finns det fyra regionala enheter: Gränspolisenheten, Operativa enheten, Underrättelseenheten och Utredningsenheten samt ett kansli som lyder direkt under regionpolischefen.

Gränspolisenheten består av ca 470 medarbetare som inom polisregionen arbetar med gränskontroller, inre utlänningskontroller samt utrednings- och verkställighetsarbete inom ansvarsområdet. Enheten bedriver exempelvis spaning och utredning avseende människosmuggling, brott mot utlänningslagen och gränsöverskridande internationell organiserad brottslighet. Utredningssektionen består av totalt åtta grupper, varav två spaningsgrupper, en brottsutredningsgrupp och fem verkställighetsgrupper varav en expeditionsgrupp. Utredningssektionen behöver nu förstärka med ytterligare handläggare till Expeditionen.

Arbetsbeskrivning

Arbetsgruppen ansvarar för alla inkomna ärenden och handlingar som rör avvisning och utvisning ur landet. I arbetet ingår även bemanningen av receptionen som tar emot personer med frågor om sitt ärende. Det är ett spännande arbete i en internationell och mångkulturell miljö. Utlänningslagen förändras ständigt liksom vår omvärld. Verksamhetsområdet inbegriper mycket arbete med att hantera beslut från andra myndigheter i utlänningsärenden. Kontakter med Migrationsverket och domstolar är också en stor del av arbetet.

Arbetsuppgifterna består därutöver bland annat av:

 • Diarieföring och beredning av utvisningsärenden
 • Registerslagningar
 • Svara på telefonförfrågningar
 • Ta emot inkommande post, e-mail
 • Kontroll av ärendehantering
 • Sedvanliga kontorsgöromål som telefonpassning och arkivering
 • Bemanning av receptionen

Kvalifikationer

Detta är en möjlighet för dig som har:

 • Akademisk utbildning eller annan utbildning/arbetslivserfarenhet som vi bedömer som relevant
 • Vana av att ha arbetat med dator som främsta arbetsverktyg med goda kunskaper inom Office-paketet
 • Erfarenhet av att ha arbetat inom statlig myndighet
 • Goda kunskaper i svenska och engelska
 • Svenskt medborgarskap

Det är meriterande om du även har:

 • Erfarenhet av diarieföring
 • Erfarenhet av att ha arbetat inom polismyndigheten med polisens ärendesystem (t ex. PÄr)
 • Ytterligare språkkunskaper, utöver engelska
 • B-körkort

Personliga egenskaper
Vi söker dig som är flexibel och duktig på att prioritera då arbetet innefattar flera olika arbetsuppgifter och som stöd kan nya uppgifter landa hos dig. Du har lätt för att samarbeta och kommer arbeta tillsammans med dina kollegor, men det krävs även att du är självständig när samarbetet inte är nödvändigt. Vi ser det som viktigt att du är noggrann och ordningsam för att förhindra att slarvfel sker eller att tidspressade ärenden missas. Eftersom du kommer ingå i en stödfunktion är det viktigt att du trivs med att arbeta med stöttning och service.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personliga egenskaper.

Kontaktpersoner

Har du frågor om uppdraget är du välkommen att kontakta rekryterande chef:
Lina Mokdessi-Elias Gruppchef, lina.mokdessi-elias@polisen.se, 073-020 46 96
Har du frågor gällande rekryteringsprocessen kontakta ansvarig HR-konsult:
Martina Wahlgren, martina.wahlgren@polisen.se, 076-110 14 57

Fackliga företrädare

SACO, Fackförbundet ST, SEKO Polisen och Polisförbundet nås via polisens växel 114 14

Övrig information

Anställningsform: Tillsvidareanställning med 6 månaders provanställning.
Arbetsort: Kungsholmen
Arbetstid: Dagtid Flextid
Tillträde: Enligt överenskommelse
Funktion: Handläggare

I ditt CV och personliga brev önskar vi att du beskriver på vilket sätt du uppfyller efterfrågade kvalifikationer och meriter kopplat till aktuell rekrytering. Du kan se den kompletta kravprofilen i jobbannonsen. De uppgifter du lämnar i samband med din ansökan kan användas för att kontakta dig, få information och kallelser samt eventuella anställningshandlingar.

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev via e-post till jobb.stockholm@polisen.se senast den 31 januari 2023. Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via den mailadress som anges i annonsen. Märk din ansökan med referensnummer A720.574/2022 i mailets ärendemening.

Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att du skickar din ansökan uppmärkt med annonsens referensnummer via brev till adressen: Polismyndigheten, Registratorskontoret, 106 75 STOCKHOLM, eller kontakta ansvarig HR-konsult.

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) genomförs innan beslut om anställning fattas. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Läs mer om krigsplacering och säkerhetsprövning under https://polisen.se/krigsplacering och https://polisen.se/sakerhetsprovning.

Polismyndigheten kommer att behandla dina personuppgifter i enlighet med reglerna i EU:s dataskyddsförordning (2016/679) och annan tillämplig dataskyddsreglering. Du kan läsa mer om vår hantering av personuppgifter på https://polisen.se/personuppgifter/rekrytering

Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.

Polismyndigheten

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling. Läs gärna om våra förmåner som anställd hos polisen på https://polisen.se/erbjudande

Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag – att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på www.polisen.se

Varmt välkommen med din ansökan!