IT Databasadministratör, PostgreSQL

Vill du arbeta i en av Sveriges mest spännande verksamheter och samtidigt vara en del av att skydda vårt samhälle? Vill du vara med och ta fram polisens framtida informationssystem som leder till en mer säker och effektiv polis?

Organisation

IT-avdelningen

Kommun

Stockholm

Län

Stockholms län

Utlyst

05 januari 2023

Ansök senast

12 februari 2023

Referensnummer

A008.598/2023

Arbetsplatsbeskrivning

Till vårt team Databas söker vi nu dig som är analytisk, noggrann och strukturerad. Hos oss kommer du tillsammans med engagerade och trevliga kollegor utvecklas och få erfarenheter för livet, samtidigt som ditt arbete bidrar till att öka tryggheten och minska brottsligheten i Sverige.

Vårt kontor är beläget i centrala Stockholm/ Göteborg där vi erbjuder både flexibelt kontor och flexibla arbetstider. För närvarande finns det även möjlighet att arbeta hemifrån två dagar i veckan.

Utöver vårt friskvårdsbidrag arbetar Polismyndigheten aktivt med att skapa goda förutsättningar för att utöva friskvård, där du får fri tillgång till utrymmen för träning och återhämtning. Varje vecka har du även möjlighet att träna en timme under arbetstid.

Andra förmåner finner du här: https://polisen.se/jobb-och-utbildning/jobba-hos-polisen/det-har-erbjuder-vi/

Arbetsbeskrivning

I arbetsuppgifterna ingår driftansvar för den centrala databasmiljön inom Polismyndigheten med specialistkompetens inom databashanteraren PostgreSQL. Samt att vara delaktig i uppdrag och jobba mot förvaltningar för att se till att IT-verksamheten upprätthåller en kvalitativ driftmiljö med hög tillgänglighet.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:

 • Installation, konfiguration och säkerhet
 • Automatisering/standardisering inom området
 • Proaktivt underhåll, livscykelhantering
 • Optimering
 • Felsökning och felavhjälpning
 • Delaktighet i arbetet med ny driftmiljö
 • Dokumentation
 • Omvärldsbevakning
 • Delaktighet i arbetet med nya processer och tjänster inom databasområdet

Polisens IT-organisation är stor vilket ställer krav på förmågan att samarbeta med människor från andra teknikområden. Beredskapstjänstgöring ingår i tjänsten.

Kvalifikationer

 • Relevant akademisk examen inom IT-området eller motsvarande kunskaper förvärvade genom arbetserfarenhet som Polismyndigheten bedömer likvärdig
 • Erfarenhet av stora Linux servermiljöer
 • God erfarenhet av PostgreSQL och SQL
 • God förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska och engelska

Anställningen kräver svenskt medborgarskap.

Det är meriterande om du även har:

 • Erfarenhet av komplex felsökning och problemlösning inom området
 • Erfarenhet scriptprogrammering (ex.bash/perl/python)
 • Erfarenhet av konfigureringshanteringsverktyg som t.ex. Ansible eller Puppet
 • Erfarenhet/kunskap inom andra databashanterare t.ex. Oracle, MySQL, SQL Server
 • Erfarenhet/kunskap av Oracles H/W ex. PCA, Exadata, ODA
 • Erfarenhet/kunskap av HA-miljöer


Personliga egenskaper
Vi söker dig som är analytisk, noggrann och strukturerad. Du är lösningsfokuserad och har god samarbetsförmåga. Som medarbetare är du självgående, lugn, uppmärksam och tillmötesgående i ditt bemötande. För att trivas i teamet har du en prestigelös och inkluderande framtoning.

 Vi kommer att lägga stor vikt vid personliga egenskaper.

Kontaktpersoner

Har du frågor om uppdraget är du välkommen att kontakta rekryterande chef: Niclas Åhlander, Gruppchef Databas, mobil: 010-563 89 37/mail: niclas.ahlander@polisen.se

Fackliga företrädare

Lawen Dehghani, Saco-S, tfn: 010-563 85 79

Sofia Ask, Polisförbundet, tfn: 010-563 87 10;

Johan Gertz, Fackförbundet ST, tfn: 010-56 770 92

Karna Tillheden, SEKO Polisen, tfn: 010-561 66 27

Övrig information

I denna rekrytering görs löpande urval.

Anställningsform: Tillsvidareanställning med provanställning om sex månader.

Arbetsort: Stockholm

Arbetstid: Flextid

Tillträde: Enligt överenskommelse

Funktion: Databasadministratör PostgreSQL

I ditt CV och personliga brev önskar vi att du beskriver på vilket sätt du uppfyller efterfrågade kvalifikationer och meriter kopplat till aktuell rekrytering. Du kan se den kompletta kravprofilen i jobbannonsen. De uppgifter du lämnar i samband med din ansökan kan användas för att kontakta dig, få information och kallelser samt eventuella anställningshandlingar.

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev via e-post till jobb.na@polisen.se senast den 29 januari 2023. Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via den mailadress som anges i annonsen. Märk din ansökan med referensnummer A008.598/2023 i mailets ärendemening.

Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att du skickar din ansökan uppmärkt med annonsens referensnummer via brev till adressen: Polismyndigheten, Registratorskontoret, 106 75 STOCKHOLM, eller kontakta ansvarig HR-konsult. 

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) genomförs innan beslut om anställning fattas. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Läs mer om krigsplacering och säkerhetsprövning under https://polisen.se/krigsplacering och https://polisen.se/sakerhetsprovning

Polismyndigheten kommer att behandla dina personuppgifter i enlighet med reglerna i EU:s dataskyddsförordning (2016/679) och annan tillämplig dataskyddsreglering. Du kan läsa mer om vår hantering av personuppgifter på https://polisen.se/personuppgifter/rekrytering

Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.

Polismyndigheten:

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling.

Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag – att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på www.polisen.se

Varmt välkommen med din ansökan!

#LI-Hybrid

Sök jobbet

Ansök via e-post