Larmoperatörer till Bevakningscentralen (BVC) i Västerås, Visstid

Är du redo för en större uppgift? Vi söker nu drivna, självständiga operatörer med stort säkerhetstänk till vår bevakningscentral.

Organisation

Polisregion Mitt

Kommun

Västerås

Län

Västmanlands län

Utlyst

25 januari 2023

Ansök senast

08 februari 2023

Referensnummer

A041.469/2023

Arbetsplatsbeskrivning

Hos oss kommer du tillsammans med engagerade och trevliga kollegor utvecklas och få erfarenheter för livet, samtidigt som ditt arbete bidrar till att öka tryggheten och minska brottsligheten i Sverige.

Polismyndigheten, Region Mitt består av Gävleborgs, Västmanlands och Uppsala län och har ca 2200 anställda. Regionen består av tre polisområden, regionala enheter såsom operativa enheten och utredningsenheten samt ett kansli som lyder direkt under regionpolischefen.

Bevakningscentralen tillhör den regionala operativa enheten och tillhör Polisens kontaktcenter (PKC). Bevakningscentralens främsta uppgift är att hantera polismyndighetens interna larm, inbrottslarm och olika typer av driftlarm.

Arbetsbeskrivning

Som larmoperatör kommer du att jobba i en bevakningscentral och din huvudsakliga arbetsuppgift är att se till att verksamhetens tillträdesskydd upprätthålls och vid behov vidta de åtgärder som krävs.

Rollen som larmoperatör innebär att du kommer att vara spindeln i nätet för frågor som berör larmhantering. Du hanterar, kvitterar samt loggar larm och felanmälningar vilket innebär att du många gånger samordnar mellan flera olika parter. Du arbetar självständigt och samverkar såväl internt som externt för att på ett effektivt sätt lösa ditt uppdrag.

Du arbetar proaktivt samtidigt som du är flexibel och snabb i ditt sätt att lösa akuta utmaningar. Vidare ser vi gärna att du är öppen för utveckling och förändring, och att du vill vara med och utveckla bevakningscentralens metoder, arbetssätt och möjligheter framåt.

Som operatör arbetar du i team om två till tre med löpande ärenden. Arbetet bedrivs i skift enligt rullande schema. Du kommer arbeta planerade dag-, kvälls- och nattpass året om, vardag som helg.

Kvalifikationer

I ditt CV och personliga brev önskar vi att du beskriver på vilket sätt du uppfyller efterfrågade kvalifikationer och meriter kopplat till aktuell rekrytering.

Detta är en möjlighet för dig som har:

  • slutförd gymnasieutbildning
  • minst 2 års arbetserfarenhet som arbetsgivaren bedömer relevant
  • goda kunskaper i svenska både i tal och skrift
  • god datorkunskap

Vi ser det som meriterande om du utöver ovan även har:

  • telefonvana
  • tidigare arbetserfarenhet av att använda dator som huvudsakligt arbetsverktyg
  • erfarenhet av att ha arbetat i en bevaknings- eller larmcentral
  • tidigare arbete inom någon typ av säkerhetsarbete som arbetsgivaren finner relevant
  • erfarenhet av arbete i en servicefunktion som innefattat personliga kontakter som arbetsgivaren anser som relevant för tjänsten
  • erfarenhet av skiftarbete

 Som person har du hög analytisk förmåga som medför att du fångar upp detaljer, ser samband och har en problemlösande förmåga. Du är strukturerad, flexibel och kan hantera tempoväxlingar. Som larmoperatör behöver du också vara noggrann, ha förmåga att identifiera, hantera och följa upp arbetet samt kontrollera att ingenting lämnats åt slumpen. Då rollen kräver ett stort eget ansvar kräver det också att du är självgående, kan ta initiativ och har ett stort engagemang för ditt arbete. Då du jobbar i team om två till tre är det viktigt att du har en god samarbetsförmåga.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personliga egenskaper.

Kontaktpersoner

Har du frågor om uppdraget är du välkommen att kontakta rekryterande chef:

Jimmy Närkling jimmy.narkling@polisen.se Tel 076-1083872.


Har du frågor gällande rekryteringsprocessen kontakta ansvarig HR-konsult:

Matilda Bolander, matilda.bolander@polisen.se

Fackliga företrädare

SACO, Polisförbundet, , SEKO Polisen nås via polisens växel 114 14

 Fackförbundet ST - Joacim Jaakola 0105675869

Övrig information

Anställningsform: Visstidsanställning över sommaren.

Arbetsort: Västerås

Arbetstid: Periodplanering 5:3
Tillträde: Tillträde enligt överenskommelse

Funktion: Administratör

I ditt CV och personliga brev önskar vi att du beskriver på vilket sätt du uppfyller efterfrågade kvalifikationer och meriter kopplat till aktuell rekrytering. Du kan se den kompletta kravprofilen i jobbannonsen. De uppgifter du lämnar i samband med din ansökan kan användas för att kontakta dig, få information och kallelser samt eventuella anställningshandlingar.

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev via e-post till jobb.mitt@polisen.se senast den 8/2 2023. Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via den mailadress som anges i annonsen. Märk din ansökan med referensnummer A041.469/2023 i mailets ärendemening.

Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att du skickar din ansökan uppmärkt med annonsens referensnummer via brev till adressen: Polismyndigheten, Registratorskontoret, 106 75  STOCKHOLM, eller kontakta ansvarig HR-konsult.

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) genomförs innan beslut om anställning fattas. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Läs mer om krigsplacering och säkerhetsprövning under https://polisen.se/krigsplacering och https://polisen.se/sakerhetsprovning

Polismyndigheten kommer att behandla dina personuppgifter i enlighet med reglerna i EU:s dataskyddsförordning (2016/679) och annan tillämplig dataskyddsreglering. Du kan läsa mer om vår hantering av personuppgifter på https://polisen.se/personuppgifter/rekrytering

Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.

Polismyndigheten

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling. Läs gärna om våra förmåner som anställd hos polisen på https://polisen.se/erbjudande

Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag – att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på www.polisen.se

Varmt välkommen med din ansökan!