Operativ analytiker till Aktionsgruppen, Regionala utredningsenheten, Region Syd

Organisation

Polisregion Syd

Kommun

Malmö

Län

Skåne län

Utlyst

16 januari 2023

Ansök senast

30 januari 2023

Referensnummer

A015.708/2023

Arbetsplatsbeskrivning

Är du redo för en större uppgift? Till vår regionala utredningsenhet söker vi nu en finansiell utredare som är strukturerad, nyfiken och ambitiös. Hos oss kommer du tillsammans med engagerade och trevliga kollegor utvecklas och få erfarenheter för livet, samtidigt som ditt arbete bidrar till att öka tryggheten och minska brottsligheten i Sverige.

Den regionala utredningsenheten ansvarar tillsammans med polisområdena för regionens utredningsverksamhet. Utredningsenheten har ett flertal regionala processansvar där enheten och sektionerna samordnar och driver verksamhetsutveckling ur ett regionalt perspektiv i samverkan med Nationella operativa avdelningen och övriga regioner. Vid enheten organiseras även bekämpandet av människohandel, aktionsgrupper, brottsoffer- och personsäkerhetsarbete, regional spaningsverksamhet, forensisk verksamhet, utredningssektion, regionalt IT-brottcentrum samt kamerabevakning och analys. Vid utredningsenheten pågår kontinuerligt förändringsarbeten som givet den nuvarande samhällsutvecklingen syftar till att stärka enhetens kapacitet att framgångsrikt, såväl idag som på sikt, hantera komplexa utredningsärenden. Enheten består av nio sektioner och ett kansli. Regionala utredningsenhetens verksamhet finns i hela Region Syd.

Aktionsgruppsverksamheten är en del av den nationella, myndighetsgemensamma satsningen mot organiserad brottslighet. Verksamheten styrs av Operativa Rådet och består av totalt 8 sektioner, organisatoriskt placerade i landets 7 olika polisregioner samt på Noa. Målet med satsningen är att polisen tillsammans med utvalda myndigheter ska bekämpa den organiserade brottsligheten genom lagföring, administrativa åtgärder och återtagande av brottsvinster. Fokus för satsningen är att bekämpa allvarlig, samhällshotande organiserad brottslighet och organiserad brottslighet i lokalsamhället, med särskilt fokus på utsatta områden. Arbetet ska präglas av effektivitet och uthållighet med syfte att långsiktigt uppnå ett mer rättssäkert och tryggare samhälle.

Vid sektionen för aktionsgruppsverksamhet i region syd bedrivs både utrednings- och spaningsverksamhet. Här blir du en viktig del av den brottsbekämpande verksamheten. Många av utredningarna har nationell och/eller internationell anknytning varför samarbete med Europol är vanligt förekommande.

Arbetsbeskrivning

Som operativ analytiker arbetar du tillsammans med sektionens övriga funktioner i olika faser av förundersökningen. Ditt arbete kommer bli centralt för att ta rätt beslut och nå framgång under såväl spaningen som i det efterföljande utredningsarbetet.

Dina arbetsuppgifter består av att inhämta, strukturera, bearbeta och visualisera stora mängder data och information, i databaser och analysprogram. Du utför kvalificerade operativa- och tekniska analyser, tolkar utredningsmaterial, redovisar slutsatser och tar fram rekommendationer för fortsatt informationsinhämtning och ärendehantering, som stöd för den pågående insatsens inriktning.

Resor och arbete på annan ort förekommer.

Kvalifikationer

Detta är en möjlighet för dig som har:

 • Polisexamen eller annan akademisk utbildning motsvarande 120hp, med inriktning som arbetsgivaren bedömer relevant för tjänsten
 • Minst ett års arbetslivserfarenhet av analytiskt arbete eller utredningsarbete
 • God kunskap och vana av att arbeta med MS Office
 • Mycket goda kunskaper i Excel
 • God förmåga att kunna sammanställa och föredra ärenden på ett pedagogiskt sätt
 • God förmåga att uttrycka dig i tal och skrift, på svenska och engelska
 • Svenskt B-körkort

Det är meriterande om du även har:

 • Tidigare erfarenhet av arbete med operativ analys
 • Arbete inom polismyndigheten annan brottsbekämpande myndighet
 • Erfarenhet av arbete i databaser som iBase eller Acus
 • Erfarenhet av utredningsarbete
 • Erfarenhet av social nätverksanalys
 • Kunskap i geografisk profilering och/eller gärningsmannaprofilering 
 • Polisiär bakgrund
 • Ytterligare språkkunskaper, ange gärna vilka i din ansökan

Personliga egenskaper: 

Som person är du noggrann, strukturerad och ambitiös, men också nyfiken och ödmjuk. Du har mycket god förmåga att tänka analytiskt och logiskt, och kan förmedla stora mängder komplex information på ett tydligt sätt. Vidare ser vi att du har ett gott omdöme och god social kompetens, är medveten om bemötandets betydelse och vikten av att behandla människor lika. Du har god samarbetsförmåga och kan arbeta både självständigt och i grupp tillsammans med andra funktioner och myndigheter.

Uppdraget ställer även krav på uthållighet, stresstålighet och flexibilitet, då det ibland blir aktuellt att hantera nya brådskande uppdrag med kort framförhållning, parallellt med andra redan pågående arbetsuppgifter.

Vi kommer att lägga stor vikt vid din sociala kompetens och förmåga, samt dina personliga egenskaper.

Kontaktpersoner

Har du frågor om uppdraget är du välkommen att kontakta rekryterande chef Lina Jensen, 0730-489444, lina.jensen@polisen.se.
Har du frågor gällande rekryteringsprocessen kontakta ansvarig HR-konsult:
Hanna Ryne, hanna.ryne@polisen.se

Fackliga företrädare

Polisförbundet, Anders Karlsson 070-283 81 94

Seko Polisen, Monica Veberg 070-549 11 35              

SACO-S, Carina Ivarsson, 073-348 37 10

ST region Syd; st.region-syd@polisen.se alternativt via växeln 114 14           

Övrig information

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Arbetsort: Malmö
Arbetstid: Dagtid, med flex
Tillträde: Enligt överenskommelse
Funktion: Analytiker
Anställningsbenämning: polisassistent/handläggare

I ditt CV och personliga brev önskar vi att du beskriver på vilket sätt du uppfyller efterfrågade kvalifikationer och meriter kopplat till aktuell rekrytering. Du kan se den kompletta kravprofilen i jobbannonsen. De uppgifter du lämnar i samband med din ansökan kan användas för att kontakta dig, få information och kallelser samt eventuella anställningshandlingar.

I samband med denna rekrytering kan du behöva genomföra tester.

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev via e-post till jobb.syd@polisen.se senast den 30/1 2023. Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via den mailadress som anges i annonsen. Märk din ansökan med referensnummer A015.708/2023 i mailets ärendemening.

 

Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att du skickar din ansökan uppmärkt med annonsens referensnummer via brev till adressen: Polismyndigheten, Registratorskontoret, 106 75  STOCKHOLM, eller kontakta ansvarig HR-konsult.

 

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) genomförs innan beslut om anställning fattas. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Läs mer om krigsplacering och säkerhetsprövning under https://polisen.se/krigsplacering och https://polisen.se/sakerhetsprovning

 

Polismyndigheten kommer att behandla dina personuppgifter i enlighet med reglerna i EU:s dataskyddsförordning (2016/679) och annan tillämplig dataskyddsreglering. Du kan läsa mer om vår hantering av personuppgifter på https://polisen.se/personuppgifter/rekrytering

Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen

Polismyndigheten

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling. Läs gärna om våra förmåner som anställd hos polisen på https://polisen.se/erbjudande

 

Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag – att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

 

Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på www.polisen.se

 

 

Varmt välkommen med din ansökan!

Sök jobbet

Ansök via e-post