Operatörer till Regionala ledningscentralen (RLC), Uppsala

Är du redo för en större uppgift? Att arbeta för Polisen är att skapa trygghet i människors liv varje dag.

Organisation

Polisregion Mitt

Kommun

Gävle, Uppsala, Västerås

Län

Gävleborgs län, Uppsala län, Västmanlands län

Utlyst

23 januari 2023

Ansök senast

13 februari 2023

Referensnummer

A029.134/2023

Arbetsplatsbeskrivning

Regionledningscentralen, RLC, är en sektion vid Operativa enheten som ansvarar för att leda polisens ingripandeverksamhet i hela regionen. I RLC tjänstgör dygnet runt tjugotalet RLC-operatörer och befäl, som tillsammans bedömer och prioriterar inkommande telefonsamtal och radioanrop, samt leder och planerar större händelser inom regionen med hjälp av olika digitala verktyg.

Nu söker vi nya operatörer till Regionledningscentralen (RLC-operatörer) som drivs av att göra skillnad och som vill utvecklas. Arbetet i RLC är utmanande och roligt då du får en god förståelse för Polisens arbete i regionen.

RLC i region mitt är placerad i Uppsala i moderna och anpassade lokaler. Vi erbjuder en tillgänglig och inkluderande arbetsplats. 

Arbetsbeskrivning

Operatörernas huvuduppdrag är att, under ledning av arbetsledare, svara på inkommande telefonsamtal och radioanrop, bedöma och registrera informationen samt prioritera och beordra polisresurser till olika uppdrag. I ansvaret ingår att upprätthålla hög tillgänglighet i Ledningscentralen, ge medborgarna ett bra bemötande samt säkerställa att polisen snabbt kan svara och agera på ärenden där medborgarna behöver omedelbar eller skyndsam hjälp av polis. Arbetet innebär samverkan med andra myndigheter, organisationer och samarbetspartners såsom SOS Alarm, Länsstyrelsen, Räddningstjänsten samt ambulansverksamheten i regionen.

Operatören arbetar i team med löpande ärenden och insatser. Arbetet bedrivs i skift enligt rullande schema. Du kommer arbeta planerade dag-, kvälls- och nattpass året om, vardag som helg.

Kvalifikationer

Detta är en möjlighet för dig som har:

 • Minst två års arbetslivserfarenhet som arbetsgivaren bedömer relevant
 • Godkänd gymnasieutbildning eller motsvarande
 • Erfarenhet av att dagligen använda flera olika datorprogram/system
 • Mycket goda muntliga och skriftliga kunskaper i svenska samt förmåga att uttrycka dig väl på engelska
 • B-körkort

Meriterande

 • Arbetslivserfarenhet som operatör inom larm-/ledningscentral eller liknande
 • Tidigare erfarenhet från blåljusverksamhet, t ex räddningstjänst
 • Tidigare erfarenhet från serviceyrke med högt tempo
 • Erfarenhet av att professionellt bemöta och kommunicera med personer i utsatta situationer
 • God kommunikationsförmåga på språk, utöver svenska och engelska
 • Vana vid arbete på kvällar/nätter/helger
 • God vana från arbete av att använda komplexa IT-system

Personliga egenskaper
Arbetsuppgifterna ställer höga krav på din kommunikationsförmåga och att du på ett lyhört sätt kan bemöta människor som är i någon form av utsatt situation. Som person är du trygg i dig själv, flexibel och har en god prioriteringsförmåga samt vana av att arbeta systematiskt både enskilt och i grupp. Periodvis kan arbetet innebära ett högre inflöde av inringare vilket kräver att du kan tempoväxla och bibehålla ett gott bemötande samt vara fortsatt noggrann. Du har förmåga att arbeta självständigt samtidigt som du prestigelöst samverkar med andra operatörer, arbetsledare, men även övriga funktioner inom polisen samt med externa aktörer och samarbetspartners. Vi ser också att du har en god personlig integritet och har en hög sekretessmedvetenhet.

Vi lägger stor vikt vid personliga egenskaper.

Kontaktpersoner

Har du frågor om uppdraget är du välkommen att kontakta rekryterande chefer:

Elisabeth Forsberg, 073-084 99 17, elisabeth.forsberg@polisen.se

Ida Mattsson, 072-450 09 27, ida.mattsson@polisen.se

Per Bjurström, 010-567 66 09, per.bjurstrom@polisen.se

Undrar du något om rekryteringsprocessen, kontakta ansvarig HR-konsult:

Maria Frisk, 010-56 75217, maria.frisk@polisen.se

Fackliga företrädare

Fackförbundet ST, Anna Eriksson, 010-567 71 00, anna.eriksson@polien.se

SACO, Polisförbundet och SEKO Polisen nås via polisens växel, 114 14.

Övrig information

Utbildning
Din anställning inleds med en ca 18 veckor lång utbildning, som varvas med teori och praktik, på heltid. Utbildningsstart är planerad till augusti 2023. En förutsättning för att bli aktuell för anställning är att du är tillgänglig under hela utbildningsperioden.

Under utbildningens teoretiska delar sker arbetet på dagtid måndag- fredag, under praktiktiden sker arbetet på treskift måndag- söndag.

Mer om anställningen
Anställningsform: Allmän visstidsanställning under utbildningen därefter tillsvidareanställning med provanställning om sex månader förutsatt godkänd certifiering. För dig som redan är anställd i myndigheten ges en tillfällig placering under utbildningstiden.
Tester kommer att användas i rekryteringsprocessen.
Arbetsort: Uppsala
Arbetstid: Treskift vilket inberäknar helg samt nattjänstgöring.
Tillträde: Utbildningsstart augusti 2023.
Funktion: RLC-operatör, Operativa enheten, Region Mitt

Övrig information
Vi erbjuder en arbetsplats med många intressanta arbetsuppgifter och yrkesgrupper. Du får möjlighet att bidra till Polisens uppdrag; att öka tryggheten och minska brottsligheten. Vi bedriver vår verksamhet med det engagemang, den tillgänglighet och den effektivitet som vårt uppdrag kräver. Polismyndigheten arbetar aktivt med jämställdhet och mångfald och strävar efter att skapa en arbetsplats där skiftande erfarenhet och bakgrund tas till vara. Här finns en film där du kan se mer om hur jobbet som operatör är: https://www.youtube.com/watch?v=yVVWAbbkCrA  

Våra anställda har tillgång till ett friskvårdsutbud med goda träningsmöjligheter.

Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev via e-post till jobb.mitt@polisen.se senast den 13 februari 2023. Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via den mailadress som anges i annonsen. Märk din ansökan med referensnummer A029.134/2023 i mailets ärendemening.

Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att du kontaktar ansvarig HR-konsult.

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) genomförs innan beslut om anställning fattas. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Läs mer om krigsplacering och säkerhetsprövning under https://polisen.se/krigsplacering och https://polisen.se/sakerhetsprovning

Polismyndigheten kommer att behandla dina personuppgifter i enlighet med reglerna i EU:s dataskyddsförordning (2016/679) och annan tillämplig dataskyddsreglering. Du kan läsa mer om vår hantering av personuppgifter på https://polisen.se/personuppgifter/rekrytering

Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen. 

Polismyndigheten
Polismyndigheten är Sveriges största myndighet. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling. Läs gärna om våra förmåner som anställd hos polisen på https://polisen.se/erbjudande

Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag – att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på www.polisen.se

 

Varmt välkommen med din ansökan!

Sök jobbet

Ansök via e-post