Projektledare till Lokalförsörjningsenheten

Organisation

Ekonomiavdelningen

Kommun

Göteborg

Län

Västra Götalands län

Utlyst

17 januari 2023

Ansök senast

31 januari 2023

Referensnummer

A026.822/2023

Arbetsplatsbeskrivning

Polismyndigheten är inne i en expansiv fas med målsättningen framgångsrik brottsbekämpning och uppklaring, stark lokal närvaro och att vara en attraktiv arbetsplats och samarbetspartner. För att uppnå målen behöver vi blir fler. Behovet av nya polishus och andra typer av lokaler är stort och även anpassningar av befintliga lokaler behöver göras efter ändrade behov.

Myndigheten hyr ca 1,5 miljoner kvadratmeter lokaler fördelat på drygt 1 000 hyresavtal till en kostnad om ca 2,3 miljarder kronor.

Lokalförsörjningsenheten, som är en del i Ekonomiavdelningen, består av förvaltnings-, projekt- och utvecklingssektionerna. Totalt arbetar ca 90 medarbetare inom enheten. Projektsektionen är organiserad i fyra grupper, fördelade på Stockholm, Norra, Västra och Södra Sverige. Projektsektionen driver myndighetens nationella stora och komplexa lokalprojekt.

Du kommer tillhöra projektgrupp Västra Sverige som består av 5 projektledare och en gruppchef. Gruppen driver projekt i två polisregioner med centralorterna Göteborg och Linköping. Din placering blir i Göteborg

Arbetsbeskrivning

Som projektledare och hyresgästrepresentant driver du stora och komplexa ny-, om- och tillbyggnadsprojekt.  Du leder projekt från tidiga skeden till inflyttning av verksamheter. Dagens polishus kan ha många specialfunktioner utöver kontorsarbetsplatser, exempelvis lokaler för beslagshantering, arrester, skjutbanor, verkstäder och forensiska lokaler. En uppgift till dig som projektledare är att planera för effektiva och rättssäkra verksamhetsflöden såväl inom som utanför polishuset. I arbetet ingår att utreda och förankra verksamhetens lokalbehov och medverka i att skapa ändamålsenliga lokaler tillsammans med bl.a. arkitekter, hyresvärdar och kärnverksamheten. Som projektledare är du delaktig i entreprenadupphandlingar och genomförandet av byggentreprenader. Du ansvarar för att sammanställa och kvalitetssäkra programhandlingar, exempelvis rumsfunktionsprogram. Vid projektavslut ansvarar du för överlämnandet av lokaler till förvaltningssektionen och samordnar aktiviteter kring möblering och inflyttning av verksamheter. Arbetet innebär både resor till och från projekten och arbete på distans.

Du har även möjlighet att delta i arbetet med att utveckla sektionens verksamhet, dess arbetssätt och processer.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter innebär:

 • Leda lokalförsörjningsprojekt (ny-, om- och tillbyggnad)
 • Upprätta och följa upp projektbudgetar och projekttidplaner
 • Samordna myndighetens interna specialistfunktioner
 • Vara föredragande vid styrgruppsmöten och leda projektgrupper
 • Medverka i upphandlingar av entreprenader
 • Vara drivande i förhandlingar med interna och externa parter
 • Samverka med fastighetsägare, konsulter, kommuner, leverantörer, andra myndigheter och interna specialistfunktioner samt polisens kärnverksamhet för att aktivt skapa ändamålsenliga lokaler för polisverksamheten och därvid bidra till tryggheten i samhället.

Kvalifikationer

Detta är en möjlighet för dig som har:

 • Relevant akademisk utbildning inom fastigheter/lokalförsörjning och/eller flerårig arbetserfarenhet i ett arbetsfält som Polismyndigheten bedömer likvärdig.
 • Flerårig erfarenhet av projektledning
 • Erfarenhet av att samverka med fastighetsägare/hyresvärdar och entreprenörer
 • God förmåga att uttrycka dig på svenska, både i tal och skrift
 • B-körkort

Det är meriterande om du även har:

 • Erfarenhet från upphandling och genomförande av komplexa byggentreprenader
 • Erfarenhet eller goda kunskaper av byggentreprenader
 • Goda kunskaper inom avtals-, hyres- och/eller entreprenadjuridik
 • Erfarenhet från LOU upphandlingar
 • Kunskaper i MS-Project och Bluebeam

Personliga egenskaper:

För att trivas i rollen som projektledare inom Polismyndigheten ser vi gärna att du trivs med människor och är drivande och målmedveten. Du är en specialist på att lyssna, utvärdera och leda arbetsgrupper samt processer. Du har lätt för att prioritera och se helheter i dina uppdrag. Du som person är analytisk, serviceinriktad och har hög integritet.

Du agerar i enlighet med polisens medarbetarpolicy där du företräder Polismyndigheten och stärker förtroendet hos våra samarbetspartners.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personliga egenskaper vid rekrytering.

Tjänsten kräver svenskt medborgarskap.

Kontaktpersoner

Har du frågor om uppdraget är du välkommen att kontakta rekryterande chef:

Valdis Preits-Freimanis på valdis.preits-freimanis@polisen.se, tfn 010-567 52 41

Undrar du något om rekryteringsprocessen kontakta:

Hanna Ågren på hanna.agren@polisen.se

Fackliga företrädare

Har du frågor om uppdraget är du välkommen att kontakta rekryterande chef:

Valdis Preits-Freimanis på valdis.preits-freimanis@polisen.se, tfn 010-567 52 41

Undrar du något om rekryteringsprocessen kontakta:

Hanna Ågren på hanna.agren@polisen.se

Övrig information

Anställningsform: Tillsvidareanställning med provanställning om sex månader

Placeringsort: Göteborg

Arbetstid: Flextid

Tillträde: Enligt överenskommelse

Funktion: Projektledare

Som statligt anställd på Polismyndigheten erbjuder vi även särskilda förmåner kring pension, föräldralön, friskvård m.m. Läs mer om våra förmåner och villkor här

I ditt CV och personliga brev önskar vi att du beskriver på vilket sätt du uppfyller efterfrågade kvalifikationer och meriter kopplat till aktuell rekrytering. Du kan se den kompletta kravprofilen i jobbannonsen. De uppgifter du lämnar i samband med din ansökan kan användas för att kontakta dig, få information och kallelser samt eventuella anställningshandlingar.

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev via e-post till jobb.na@polisen.se senast den 31 januari 2023. Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via den mailadress som anges i annonsen. Märk din ansökan med referensnummer A026.822/2023 i mailets ärendemening. 

Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att du skickar din ansökan uppmärkt med annonsens referensnummer via brev till adressen: Polismyndigheten, Registratorskontoret, 106 75 STOCKHOLM, eller kontakta rekryterande chef.

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) genomförs innan beslut om anställning fattas. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Läs mer om krigsplacering och säkerhetsprövning under https://polisen.se/krigsplacering och https://polisen.se/sakerhetsprovning

Polismyndigheten kommer att behandla dina personuppgifter i enlighet med reglerna i EU:s dataskyddsförordning (2016/679) och annan tillämplig dataskyddsreglering. Du kan läsa mer om vår hantering av personuppgifter på https://polisen.se/personuppgifter/rekrytering

Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling. Läs gärna om våra förmåner som anställd hos polisen på https://polisen.se/erbjudande

Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag – att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Varmt välkommen med din ansökan!

Sök jobbet

Ansök via e-post