Systemutvecklare till gruppen Operativa stödsystem

Är du redo för en större uppgift? För att komma tillrätta med dagens brottslighet måste man inte bära uniform. Som anställd på IT-avdelningen är du delaktig i ett viktigt samhällsuppdrag med många spännande verksamhetsområden.

Organisation

IT-avdelningen

Kommun

Stockholm

Län

Stockholms län

Utlyst

25 januari 2023

Ansök senast

27 februari 2023

Referensnummer

A048.067/2023

Arbetsplatsbeskrivning

Polisens IT-avdelning har cirka 1000 anställda och ansvarar för all IT som används av myndighetens cirka 35 500 000 medarbetare. Vi har vår arbetsplats på Kungsholmen i Stockholm och det finns möjlighet att arbeta upp till två dagar i veckan hemifrån. Som statligt anställd på Polismyndigheten erbjuder vi även särskilda förmåner kring pension, föräldralön, friskvård m.m. Läs mer om våra förmåner och villkor här:
https://polisen.se/jobb-och-utbildning/jobba-hos-polisen/det-har-erbjuder-vi/

Vi söker nu systemutvecklare till IT-avdelningen i centrala Stockholm.

Som utvecklare hos Polisen får du arbeta med den absolut senaste teknologin. Du får vara med och utveckla nya lösningar från grunden och utveckla dig själv genom spännande samarbeten. IT-avdelningen är helt avgörande för att Polisen ska klara sitt uppdrag nu och i framtiden.

Arbetsbeskrivning

Du kommer att jobba i ett positivt och engagerat team fördelat på systemutvecklare, testare, uppdragsledare, scrum master och kravanalytiker. Vi jobbar med att utveckla och förvalta operativa resursplaneringssystem för att säkerställa att polisen finns på rätt plats vid rätt tillfälle.

Vi söker dig som brinner för systemutveckling och som vill leverera IT-lösningar med god kvalitet som gör nytta på riktigt. Våra lösningar baseras på Java och webbramverk. Bland de meriterande kvalifikationerna ser du exempel på tekniker vi arbetar med.

Utvecklingen sker agilt utifrån verksamhetens behov med slutanvändarnas upplevelse i fokus. För oss är det viktigt att ha god förståelse för hur polisen arbetar och vilka behov de har och därför finns möjlighet till studiebesök och verksamhetspraktik i polisverksamheten.

Kvalifikationer

Detta är en möjlighet för dig som har:

 • Examen inom data/IT från en minst tre år lång utbildning på universitet/högskola, alternativt att du har motsvarande förvärvad erfarenhet som Polismyndigheten kan bedöma som likvärdig
 • Erfarenhet inom systemutveckling, backend JavaEE och frontend webb
 • Du behöver behärska svenska väl, både i tal och skrift

Anställningen kräver svenskt medborgarskap.

Det är meriterande om du även har erfarenhet av:

 • Angular, React eller motsvarande
 • JBoss
 • Testdriven utveckling och testautomatisering
 • UX-design
 • Jenkins, Bitbucket
 • CI/CD, GitOps
 • Container-baserad teknik
 • SQL
 • Jira och Confluence

Personliga egenskaper

Viktigt är att du som person gillar att lära nytt och har en ständig strävan att bli riktigt bra i din profession, men att du också har en stark känsla för att hjälpa andra både i och utanför teamet när det behövs. Du är serviceinriktad och vill engagera dig för att vi ska leverera så bra lösningar som möjligt, du gillar att hacka kod och ser nytta i att förstå användarnas beteenden för att driva effektiv utveckling som löser problem på riktigt. Du har problemlösande analytisk förmåga och kommunicerar tydligt i tal och skrift.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personliga egenskaper.

Kontaktpersoner

Har du frågor om uppdraget är du välkommen att kontakta rekryterande chef:

Mira Dubo, tf. Gruppchef, 010-563 82 92 / mira.dubo@polisen.se

Fackliga företrädare

SACO-S, Lawen Dehgani tfn: 010-563 85 79
Polisförbundet, Sofia Ask, tfn: 010-563 87 10
Fackförbundet ST, Johan Gertz, tfn: 010-567 70 92
SEKO Polisen, Karna Tillheden, tfn: 0732-490 422

Övrig information

I denna rekrytering görs löpande urval.

Anställningsform: Tillsvidareanställning med provanställning om sex månader

Arbetsort: Stockholm        

Arbetstid: Flextid

Tillträde: Enligt överenskommelse

Funktion: Systemutvecklare

I ditt CV och personliga brev önskar vi att du beskriver på vilket sätt du uppfyller efterfrågade kvalifikationer och meriter kopplat till aktuell rekrytering. Du kan se den kompletta kravprofilen i jobbannonsen. De uppgifter du lämnar i samband med din ansökan kan användas för att kontakta dig, få information och kallelser samt eventuella anställningshandlingar.

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev via e-post till jobb.na@polisen.se senast den 27 februari 2023. Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via den mailadress som anges i annonsen. Märk din ansökan med referensnummer A048.067/2023 i mailets ärendemening.

Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att du skickar din ansökan uppmärkt med annonsens referensnummer via brev till adressen: Polismyndigheten, Registratorskontoret, 106 75 STOCKHOLM, eller kontakta ansvarig HR-konsult.

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) genomförs innan beslut om anställning fattas. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Läs mer om krigsplacering och säkerhetsprövning under https://polisen.se/krigsplacering och https://polisen.se/sakerhetsprovning

Polismyndigheten kommer att behandla dina personuppgifter i enlighet med reglerna i EU:s dataskyddsförordning (2016/679) och annan tillämplig dataskyddsreglering. Du kan läsa mer om vår hantering av personuppgifter på https://polisen.se/personuppgifter/rekrytering

Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.

Polismyndigheten

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling.

Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag – att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på www.polisen.se

Varmt välkommen med din ansökan!

#LI-Hybrid

Sök jobbet

Ansök via e-post