Teknikorienterad handläggare sökes för teknisk inhämtning vid Utredningsenheten, Noa

Vi söker en systemtekniker för samordnad teknisk inhämtning – STI, vid sektionen för särskilda insatser, Noa.

Organisation

Nationella operativa avdelningen

Kommun

Stockholm

Län

Stockholms län

Utlyst

17 januari 2023

Ansök senast

10 februari 2023

Referensnummer

A423.182/2022

Arbetsplatsbeskrivning

Nationella operativa avdelningen har ca 1900 anställda. Avdelningen består av sju enheter samt ett kansli som lyder direkt under avdelningschefen. Nationella operativa avdelningens uppgift är att bekämpa grov organiserad brottslighet och försvåra för kriminella organisationer att verka i Sverige. Nationella operativa avdelningen är även Sveriges kontaktpunkt för internationella brottsbekämpande organisationer som t.ex. Europol, Interpol och EU:s gränskontrollbyrå Frontex.

Utredningsenheten har till uppgift att ansvara för utredning av vissa brottstyper som genom lag eller förordning föreskriver nationell handläggning eller är sällan förekommande. Därutöver ansvarar utredningsenheten för att biträda polisregionerna i den verksamhet regionerna inte har förmåga till på grund av dess komplexitet eller av att den är sällan förekommande. Utredningsenheten ansvarar också för brottsoffer- och personsäkerhetsverksamheten.

Samordnad teknisk inhämtning ansvarar för att samordna inhämtningen av data för att kunna verkställa hemliga tvångsmedel.

Arbetsbeskrivning

Systemteknikern ingår i ett team med helhetsansvar för IT-baserade inhämtningssystem som servar Sveriges brottsbekämpande myndigheter.

Den primära arbetsuppgiften för denna tjänst är underhåll och utveckling, drift av inhämtningssystemen samt även att vid behov agera språkrör mot andra delar av myndigheten i frågor som rör teknisk inhämtning.

Systemet är komplext och arbetsuppgifterna kan variera kraftigt. Du kommer med tiden förvärva bred kunskap om systemens funktionalitet och samtidigt ha användarnas perspektiv med sig.

Arbetet vid sektionen för särskilda insatser kan medföra tjänsteresor såväl nationellt som internationellt, ibland med kort varsel. I tjänsten ingår beredskapstjänstgöring.

Kvalifikationer

 • Eftergymnasial, polisiär eller akademisk utbildning, företrädesvis inom IT, telekom eller annan kompetens och erfarenhet som arbetsgivaren bedömer likvärdig
 • Minst 1 års arbete med datakominfrastruktur
 • Kunskap om flöden i mobila telekomnät, företrädesvis LTE, 5G och SIP.
 • Goda kunskaper i svenska, såväl skriftliga som muntliga
 • Goda kunskaper i engelska, såväl skriftliga som muntliga
 • B körkort

Meriterande

 • Kunskap om flöden i mobila telekomnät
 • Kunskaper om Windows server 2012 eller senare
 • Grundläggande kunskaper i Linux
 • Skriptprogrammering
 • Erfarenhet av arbete med informationssäkerhet
 • Erfarenhet av arbete med hemliga tvångsmedel, HTM
 • Erfarenhet av myndighetssamverkan

Vi eftersträvar jämn könsfördelning och värdesätter de kvaliteter som mångfald tillför verksamheten.

Personliga egenskaper

Den vi söker har ett engagerat och professionellt förhållningssätt till sitt arbete och en uttalat god förmåga för samarbete och problemlösning.
Du är med fördel ansvarstagande, strukturerad, noggrann och prestigelös i ditt arbete.

Tjänsten kräver tidvis mycket samverkan inom polisen och även med andra myndigheter, organisationer och externa aktörer, därför läggs stor vikt vid samarbetsförmåga och samtidigt god integritet och hög sekretessmedvetenhet.

Vi söker dig som kan arbeta inom ett brett område med anpassade metoder med förmåga och intresse för att utveckla Polismyndighetens informationsflöden med internationell koppling. Du är flexibel och kan med kort varsel byta arbetsuppgifter/arbetsområde och har förmåga att växla mellan planerad och händelsestyrd verksamhet.

Vi kommer lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

I samband med intervju kan tester komma att ske.

Kontaktpersoner

Rekryterande chef:
Magnus, 072-201 68 13

HR-konsult:
Martin, 073-050 20 77

Fackliga företrädare

Polisförbundet, Sofia Ask
tfn 010-563 87 10

SACO - Fredrik Bergh
tfn 010-563 91 37

SACO, Lawen Dehghani
tfn 010-563 85 79

ST, Johan Gertz
tfn 010-567 70 92

Övrig information

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet.

Anställningen kräver svenskt medborgarskap men du får gärna ha utländsk bakgrund. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) genomförs innan beslut om anställning fattas. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Läs mer om krigsplacering och säkerhetsprövning under https://polisen.se/krigsplacering och https://polisen.se/sakerhetsprovning.

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev via e-post till jobb.noa@polisen.se senast den 10 februari 2023.

I ditt personliga brev och CV vill vi att du beskriver på vilket sätt du uppfyller våra efterfrågade krav och meriter.

Märk din ansökan med ”A423.182/2022” i mailets ärendemening.

 

Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att du skickar din ansökan uppmärkt med A423.182/2022 via papperspost till adressen:

Polismyndigheten, Registratorskontoret, 106 75 Stockholm.

Polismyndigheten kommer att behandla dina personuppgifter i enlighet med reglerna i EU:s dataskyddsförordning (2016/679) och annan tillämplig dataskyddsreglering. Du kan läsa mer om vår hantering av personuppgifter på www.polisen.se/personuppgifter/rekrytering

Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.

 

Varmt välkommen med din ansökan!