Teknikspaningsoperatörer

Organisation

Polisregion Stockholm

Kommun

Botkyrka, Danderyd, Ekerö, Haninge, Huddinge, Järfälla, Lidingö, Nacka, Norrtälje, Nykvarn, Nynäshamn, Österåker, Salem, Sigtuna, Södertälje, Sollentuna, Solna, Stockholm, Sundbyberg, Täby, Tyresö, Upplands väsby, Upplands-bro, Vallentuna, Värmdö, Vaxholm

Län

Stockholms län

Utlyst

19 januari 2023

Ansök senast

20 februari 2023

Referensnummer

A034.491/2023

Arbetsplatsbeskrivning

Polisregion Stockholm består av Stockholms län och Gotland. Verksamheten i regionen är organiserad i fyra polisområden: Nord, City, Syd och Gotland som tillsammans är indelade i 19 lokalpolisområden. Vidare finns det fyra regionala enheter: gränspolisen, operativa enheten, underrättelseenheten och utredningsenheten, ett regionkansli samt nationella avdelningar som finns representerade i regionen för att ge stöd till polisverksamheten.

Teknikspaningssektionen ansvarar för regionens hemliga tvångsmedel, avancerad spaningsteknik och övriga särskilda spaningsmetoder. Arbetet med hemliga tvångsmedel är verksamhetskritiskt för brottsbekämpningen i regionen inte minst kopplat till skjutvapenvåldet, särskilt prioriterade områden, särskilt utsatta brottsoffer och vid annan allvarlig brottslighet.

Sektionen består idag av 5 grupper med olika förmågor och kompetenser. Vi strävar efter att stärka vår totala förmåga genom att öka möjligheterna för kompetensutveckling såväl inom som utanför sektionen.

Arbetsbeskrivning

Som Teknikspaningsoperatör på avlyssningen kommer du i huvudsak att arbeta med inhämtning och bearbetning av material från hemliga tvångsmedel, främst hemlig telefonavlyssning och hemlig rumsavlyssning, men även andra förekommande hemliga tvångsmedel.

Arbetet är i första hand minutoperativt, men också framåtblickande. Grunduppdraget består av att systematiskt hantera det dagliga informationsflödet i olika ärenden. Det innebär att ta emot, bedöma och registrera information, samt delge den till våra uppdragsgivare inom span, brottsutredning och underrättelseverksamhet. Intensiteten i arbetsuppgifterna varierar. Dagtid då intensiteten generellt är lägre handlar arbetet ofta om att lyssna på, analysera och dokumentera längre samtal och andra ljudupptagningar. Kvällstid ligger fokus på realtidsbearbetning och generellt sett ökar aktiviteten och intensiteten i arbetet, vilket innebär direkt minutoperativ samverkan med andra enheter inom polisen. Då hanterar vi information från flera källor samtidigt, fattar snabba beslut och levererar information i realtid. Det är naturligtvis viktigt att sökande accepterar och kan trivas med dessa tempoväxlingar både uppåt och nedåt.

Den tekniska utvecklingen inom området går snabbt. Vi arbetar i en rad system och med olika verktyg. Därför söker vi dig som är vetgirig och intresserad av att lära dig nya IT-system och ny teknik.

Vi ser en framtid som bygger på mer samverkan i team, både internt på sektionen, men även ut mot våra uppdragsgivare, vilket medför att vi ska vara öppna för att våga testa nya metoder och arbetssätt för ökad samverkan. Det kan innebära att arbetet periodvis kan komma att ske från annan plats än den ordinarie arbetsplatsen så som exempelvis i Södertälje, Järva-området eller på Gotland. Allt arbete utförs från polisstationer.

Kvalifikationer

Detta är en möjlighet för dig som har:

  • Aktuell och relevant erfarenhet eller utbildning. Exempel på relevant erfarenhet är erfarenhet inom spaning eller underrättelseverksamhet i form av inhämtning/bearbetning/analys eller annan relevant erfarenhet inom ärendehantering eller service
  • Datorvana samt intresse av att lära sig ny teknik och nya IT-system
  • Goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift

Det är meriterande om du även har:

  • Språkkunskaper utöver svenska och engelska
  • Körkort klass B

Personliga egenskaper

Arbetet som teknikspaningsoperatör kräver att du är serviceinriktad, noggrann, systematisk och duktig på att samarbeta. Det är inte ovanligt att hantera flera ärenden och informationskällor samtidigt vilket ställer krav på simultankapacitet och förmåga att filtrera information och fatta snabba beslut. Samtidigt behöver du vara tålmodig i samband med längre avlyssningar. Du uppskattar att arbeta med utveckling av verksamheten och du har en positiv grundsyn och ser möjligheter istället för hinder.

Stor vikt kommer att läggas vid dina personliga egenskaper och motivation för arbetsuppgifterna.

Kontaktpersoner

För ytterligare information kontakta rekryterande gruppchefer:                                              

Jörgen Viklund, 0730–67 42 47 eller Ola Olihn, 0739–10 12 19

Har du frågor gällande rekryteringsprocessen kontakta ansvarig HR-konsult:

Maria Sahlén, maria.sahlen@polisen.se, 076-110 60 89

Fackliga företrädare

SACO, Polisförbundet, Fackförbundet ST, SEKO nås via Polisens växel 114 14

Övrig information

Arbetsort: Företrädesvis Kungsholmen men periodvis kan arbete bli aktuellt från annan polisstation i Region Stockholm inkluderat Gotland.

Arbetstid: Skiftestjänstgöring årets alla dagar, normalt mellan 07.00 – 24.00 med olika arbetspass. Arbetstidsförläggningen sker i dagsläget genom periodplanering. På sikt kan verksamheten komma att omfattas av tre-skift, det vill säga även nattarbete, men inte i dagsläget. Nattarbete kommer i första hand hanteras genom beredskap, alltså att man som operatör med någon form av regelbundenhet har beredskap att infinna sig nattetid då behov uppstår. Som teknikspaningsoperatör får man vara beredd på ett visst övertidsuttag då man som operatör inte alltid kan gå hem vid ordinarie arbetspass slut. När ett ärende så kräver får man vara beredd att stanna kvar i de fall man inte i förväg kunnat planera för insatsen.

Anställningsform: Tillsvidareanställning med provanställning om sex månader

Tillträde: Enligt överenskommelse

Välkommen med din ansökan till jobb.stockholm@polisen.se senast 2023-02-20. Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via denna mailadress. Märk din ansökan med referensnummer A034.491/2023 i mailets ärendemening.

Vi vill informera om att Polismyndigheten använder urvalsfrågor som ett första led i urvalsarbetet. Du kan därför behöva svara på ett antal urvalsfrågor utifrån aktuell kravprofil. Vi kommer att skicka ett mail till dig med urvalsfrågor.

Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att du skickar din ansökan uppmärkt med annonsens referensnummer via brev till adressen: Polismyndigheten, Registratorskontoret, 106 75  STOCKHOLM, eller kontakta ansvarig HR-konsult.

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) genomförs innan beslut om anställning fattas. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Läs mer om krigsplacering och säkerhetsprövning under https://polisen.se/krigsplacering och https://polisen.se/sakerhetsprovning

Polismyndigheten kommer att behandla dina personuppgifter i enlighet med reglerna i EU:s dataskyddsförordning (2016/679) och annan tillämplig dataskyddsreglering. Du kan läsa mer om vår hantering av personuppgifter på https://polisen.se/personuppgifter/rekrytering

Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling. Läs gärna om våra förmåner som anställd hos polisen på https://polisen.se/erbjudande

Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag – att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på www.polisen.se

Varmt välkommen med din ansökan!