Teknisk produktspecialist för geografiska informationssystem - GIS sökes till it-avdelningen, Stockholm

Vi söker en teknisk produktspecialist för geografiska informationssystem (GIS) till polisens it-avdelning med placering i Stockholm. Hos oss kommer ditt arbete bidra till att öka tryggheten och minska brottsligheten i Sverige.

Organisation

IT-avdelningen

Kommun

Stockholm

Län

Stockholms län

Utlyst

12 januari 2023

Ansök senast

06 februari 2023

Referensnummer

A021.229/2023

Arbetsplatsbeskrivning

It-avdelningen är en gemensam avdelning inom Polismyndigheten. It-avdelningens främsta uppgift är att tillhandahålla it-tjänster till hela Polismyndigheten. I uppdraget ingår också att samverka i tekniska frågor med andra rättsvårdande myndigheter inom landet, främst genom det så kallade RIF-samarbetet (rättsväsendets informationsförsörjning) samt att aktivt bidra till det rättsvårdande arbetet inom EU.

GIS-teamet ansvarar för utveckling och implementering av applikationer och tjänster med geografiskt fokus. Kartor och GIS har en viktig roll inom myndigheten och teamets leveranser nyttjas inom allt från underrättelse- och utredningsverksamhet, operativa insatser, lägesbilder, analyser, navigering av polisbilar, mobila applikationer mm.

Polismyndighetens IT-organisation är stor, vilket ställer höga krav på samarbetsförmåga. Du kommer vara en del av ett team som arbetar agilt och löpande levererar nytta för verksamheten.

Arbetsbeskrivning

Under de senaste åren har behovet av kartor och geografisk information ökat kraftigt och vi behöver nu förstärka teamet med ytterligare en teknisk specialist inom GIS.
Rollen har ett uttalat geodata-fokus med arbetsuppgifter som rör allt från databearbetning, automatisering av dataflöden, metodutveckling, analys, visualisering och kartografi samt uppsättning av karttjänster.
Behov av nya data tillkommer ständigt och rollen innebär kontakter med olika delar av myndigheten samt även extern kontakt med andra myndigheter.

Även denna typ av arbetsuppgifter förekommer:

 • Stötta verksamheten med visualisering och analys av geodata
 • Hantera drönarbilder för 3D- visualisering
 • Omvärldsbevakning inom geodataområdet
 • Skapa och konfigurera webbapplikationer
 • Uppdrags- och projektledning

Arbetet utförs under stort ansvar, är varierande och medför en spännande arbetstillvaro tillsammans med övriga kollegor i GIS-teamet. Teamet består av en grupp erfarna teknikspecialister, uppdragsledare och systemutvecklare. Kompetensutveckling värderas högt och alla inom teamet får regelbundet möjlighet till både verksamhetspraktik och kompetenshöjande aktiviteter utifrån behov och intresse.

Kvalifikationer

 • Eftergymnasial, kvalificerad yrkesutbildning eller akademisk utbildning inom IT, informationssystem och GIS eller motsvarande som arbetsgivaren bedömer likvärdig.
 • 1-2 års yrkesmässig erfarenhet av arbete med bearbetning och hantering av geodata.
 • God förmåga att uttrycka dig på svenska, både i tal och i skrift.

Meriterande är erfarenheter av:

 • Skriptning och automatisering av dataflöden, till exempel FME eller Python
 • ArcGIS-plattformen (ArcGIS Enterprise och ArcGIS Desktop)
 • GIS-analyser, kartografi och visualisering
 • Statlig skyddsvärd verksamhet
 • SQL - databaser

Personliga egenskaper
Personliga egenskaper är ofta lika viktigt som teknisk kompetens för en grupps utveckling och dynamik. Vi ser att du som söker har en positiv inställning till människor och arbete, är engagerad och pålitlig. Du tycker om att lära dig nya saker och vill gärna dela med dig av vad du kan till andra.

Du har god samarbetsförmåga, är ansvarstagande, noggrann och ser till helheten. Vi ser gärna att du har ett stort intresse för GIS- och datafrågor. I rollen som Produktspecialist GIS kommer du i kontakt med många personer och grupper inom myndigheten, därför är det av stor vikt att du är kommunikativ och initiativtagande.

Vi lägger därför stor vikt vid personlig lämplighet.

Kontaktpersoner

Rekryterande chef:
Ingvar Larsson
tfn 010-56 34976
ingvar-x.larsson@polisen.se

Ansvarig HR-konsult:
Martin
tfn 073-050 20 77

Fackliga företrädare

Polisförbundet, Sofia Ask
tfn 010-563 87 10
Saco, Lawen Dehghani
tfn 010-563 85 79
Seko, Karna Tillheden
tfn 073-249 04 22
ST, Johan Gertz
tfn 010-567 70

Övrig information

Anställningsform: Tillsvidare, 6 månaders provanställning
Omfattning: Heltid
Arbetstid: Förtroendearbetstid
Tillträde: Enligt överenskommelse

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Anställningen kräver svenskt medborgarskap men du får gärna ha utländsk bakgrund. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) genomförs innan beslut om anställning fattas. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Läs mer om krigsplacering och säkerhetsprövning under https://polisen.se/krigsplacering och https://polisen.se/sakerhetsprovning

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev via e-post till jobb.na@polisen.se senast den 6 februari 2023.

I ditt personliga brev och CV vill vi att du beskriver på vilket sätt du uppfyller våra efterfrågade krav och meriter.

Märk din ansökan med ”A021.229/2023” i mailets ärendemening.

Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att du skickar din ansökan uppmärkt med ”A021.229/2023” via papperspost till adressen:
Polismyndigheten, Registratorskontoret, 106 75 Stockholm.

Polismyndigheten kommer att behandla dina personuppgifter i enlighet med reglerna i EU:s dataskyddsförordning (2016/679) och annan tillämplig dataskyddsreglering. Du kan läsa mer om vår hantering av personuppgifter på www.polisen.se/personuppgifter/rekrytering

Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.

Varmt välkommen med din ansökan!