Teknisk produktspecialist till Polisens IT-avdelning

Är du redo för en större uppgift? Till vårt team Metodstöd och Samarbetsplattformar söker vi nu en Teknisk produktspecialist som vill få erfarenheter för livet samt bidra till att öka tryggheten och minska brottsligheten i Sverige!

Organisation

IT-avdelningen

Kommun

Län

Stockholms län

Utlyst

12 januari 2023

Ansök senast

02 februari 2023

Referensnummer

A012.186/2023

Arbetsplatsbeskrivning

Gruppen Metodstöd och Samarbetsplattformar ansvarar idag bland annat för inköp, införande, förvaltning och livscykelhantering av samarbetsplattformar och andra generella stödsystem riktade till alla delar av Polismyndighetens verksamhetsområden och ca 35 000 medarbetare. Vi befinner oss just nu i en omställningsprocess där gruppens ansvarsområde utökas med fler typer av system och behöver därför förstärka gruppen. Förutom ansvaret att förvalta våra system skall gruppen samtidigt bidra med gemensamma kärnkompetenser kring kravinsamling, uppdragsledning och liknande för enhetens utvecklingsteam.

Vi har vår arbetsplats på Kungsholmen i Stockholm och det finns möjlighet att arbeta upp till två dagar i veckan hemifrån. Som statligt anställd på Polismyndigheten erbjuder vi även särskilda förmåner kring pension, föräldralön, friskvård m.m. Läs mer om våra förmåner och villkor här: https://polisen.se/jobb-och-utbildning/jobba-hos-polisen/det-har-erbjuder-vi/

Arbetsbeskrivning

Som teknisk produktspecialist har du ett varierande arbete där huvudmålet är att anpassa och förvalta applikationer så de möter Polismyndighetens specifika behov och krav. I arbetet ingår att installera och uppgradera miljöer, installera pluginer, hantera behörigheter, teknisk konfiguration och kravställning samt vid behov intern utbildning av medarbetare. 

Du kommer huvudsakligen att arbeta med inköpta system och en viktig arbetsuppgift är därför att införa standardsystem i Polismyndighetens tekniska miljö med mycket höga säkerhetskrav. Vid behov samarbetar du med leverantörer kring de underhålls-, förbättrings- och vidareutvecklingsåtgärder som är nödvändiga i produkten.

Exempel på dina arbetsuppgifter:

 • Dagligt systemunderhåll inklusive problemlösning.
 • Livcykelhantering och omvärldsbevakning.
 • Kravställning och teknisk konfiguration.
 • Samverkan med vår driftsorganisation kring exempelvis konfiguration av databas och nätverk.

Kvalifikationer

Detta är en möjlighet för dig som har:

 • Examen inom datavetenskap, systemvetenskap eller motsvarande akademisk utbildning inom IT-området, alternativt erfarenheter/kvalifikationer som bedöms likvärdiga
 • Minst 3 års erfarenhet av att arbeta med teknisk applikationsförvaltning och systemadministration i både Windows- och Linuxmiljö.
 • God förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska och engelska.

Anställningen kräver svenskt medborgarskap.

 

Det är meriterande om du även har:

 • Erfarenhet av att arbeta på ett större företag eller myndighet.
 • Erfarenhet av Microsoft SQL Server- /MySQL databaser.
 • Erfarenhet av certifikathantering.
 • Kunskaper i programmering, skriptspråk och/eller JAVA
 • Kunskap kring agila metoder och/eller processorienterade arbetssätt.
 • Erfarenhet av att arbeta med Confluence och Jira.

 

Personliga egenskaper

Vi söker dig som är analytisk, ansvarstagande och strukturerad med starkt driv. Arbetsuppgifterna ställer krav på att du är proaktiv och har ett serviceinriktat förhållningsätt till verksamhet, kollegor och andra som berörs. Du måste vara nyfiken på att ständigt lära dig mer inom ditt kompetensområde. Du behöver också vara en god kommunikatör och ha god förmåga att arbeta både självständigt och i grupp.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personliga egenskaper.

Kontaktpersoner

Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryterande chef:
Anders Rosen, gruppchef, 010-510 41 485, anders.rosen@polisen.se

Fackliga företrädare

Lawen Dehghani, SACO, tfn 010-563 85 79
Sofia Ask, Polisförbundet, tfn 010-563 87 10
Johan Gertz, Fackförbundet ST, tfn 010-56 770 92
Karna Tillheden, SEKO Polisen, tfn 010-561 66 27

 

Övrig information

I denna rekrytering görs löpande urval.

Anställningsform: Tillsvidareanställning med provanställning om sex månader
Arbetsort: Stockholm/Kungsholmen
Arbetstid: Heltid, dagtid
Tillträde: Enligt överenskommelse

I ditt CV och personliga brev önskar vi att du beskriver på vilket sätt du uppfyller efterfrågade kvalifikationer och meriter kopplat till aktuell rekrytering. Du kan se den kompletta kravprofilen i jobbannonsen. De uppgifter du lämnar i samband med din ansökan kan användas för att kontakta dig, få information och kallelser samt eventuella anställningshandlingar.

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev via e-post till jobb.na@polisen.se senast den 2/2-2023. Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via den mailadress som anges i annonsen. Märk din ansökan med referensnummer A012.186/2023 i mailets ärendemening.

Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att du skickar din ansökan uppmärkt med annonsens referensnummer via brev till adressen: Polismyndigheten, Registratorskontoret, 106 75 STOCKHOLM, eller kontakta ansvarig HR-konsult.

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) genomförs innan beslut om anställning fattas. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Läs mer om krigsplacering och säkerhetsprövning under https://polisen.se/krigsplacering och https://polisen.se/sakerhetsprovning

Polismyndigheten kommer att behandla dina personuppgifter i enlighet med reglerna i EU:s dataskyddsförordning (2016/679) och annan tillämplig dataskyddsreglering. Du kan läsa mer om vår hantering av personuppgifter på https://polisen.se/personuppgifter/rekrytering

Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.

 

Polismyndigheten

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling.

Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag – att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på www.polisen.se

 

Varmt välkommen med din ansökan!

#LI-Hybrid