Arkivhandläggare till Rättsavdelningen, Rättsektionen i Nord

Organisation

Rättsavdelningen

Kommun

Luleå

Län

Norrbottens län

Utlyst

15 maj 2023

Ansök senast

29 maj 2023

Referensnummer

A273.316/2023

Arbetsplatsbeskrivning

Är du redo för en större uppgift? Vi söker nu en arkivhandläggare till rättsavdelningen vid rättssektion Nord, med placering i Luleå. Hos oss kommer du tillsammans med engagerade och trevliga kollegor utvecklas och få erfarenheter för livet, samtidigt som ditt arbete bidrar till att öka tryggheten och minska brottsligheten i Sverige.

Rättsavdelningen ansvarar för myndighetens rättsliga styrning och stöd, hantering av förvaltningsrättsärenden samt informationsförvaltning. Avdelningen finns representerad i hela landet och består idag av närmare 800 medarbetare. Vårt mångsidiga uppdrag gör rättsavdelningen till en spännande arbetsplats med möjlighet till stor variation.

Informationsförvaltningens huvudsakliga verksamhet består bl.a. av att ta emot, diarieföra, arkivera och förvalta polisens handlingar. I uppdraget ingår även att utveckla informationshanteringen inom polisen. Arkivhandläggarna står tillsammans med arkivarierna för verksamhetens specialistkompetens inom arkivering, gallring och vård av myndighetens handlingar. Vissa arbetsuppgifter är mycket nära den polisiära verksamheten och andra fokuserar på utveckling tillsammans med övriga verksamheter inom myndigheten. Arkivbestånden består till stor del av kriminalärenden från polisens brottsutredande verksamhet från år 1965 och framåt. Även en stor del förvaltningsärenden och administrativa handlingar förvaras i arkiven.

Arbetsbeskrivning

Som arkivhandläggare arbetar du med att förvalta, vårda och tillhandahålla arkivbestånden i fysiska arkiv. Några av arbetsuppgifterna som ingår är att söka efter och ta fram handlingar, ta emot leveranser, delta i ordnings- och förteckningsarbeten, in- och utsortering av handlingar, omflyttningar av arkivhandlingar, låna ut och kopiera akter, genomföra gallring och ha kontakt med fastighetsförvaltare om arkivlokalerna.

Kvalifikationer

Vi söker dig som har: 

  • 3-årig gymnasieutbildning, alternativt annan utbildning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig
  • god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska
  • b-körkort
  • anställningen kräver svenskt medborgarskap.

Det är meriterande om du har: 

  • erfarenhet av att ha arbetat i arkiv, som exempelvis ordna och förteckna arkivhandlingar
  • erfarenhet av att arbeta i en arkivdepå/centralarkiv eller motsvarande slutarkiv
  • erfarenhet av att arbeta med arkiv inom offentlig förvaltning
  • utbildning inom arkivvård, ordnande och förtecknande eller liknande utbildning som arbetsgivaren bedömer relevant
  • erfarenhet av att arbeta med digital arkivbildning
  • datorvana och förmåga att sätta dig in i nya system

Personliga egenskaper

För att lyckas i rollen som arkivhandläggare ska du vara en ansvarstagande, flexibel och strukturerad person. Du behöver kunna arbeta självständigt samtidigt som du har en god samarbetsförmåga och trivs med att arbeta i team. Du behöver kunna utföra visst fysiskt ansträngande arbete, så som att lyfta arkivkartonger i samband med leverans och gallring. Du är även mån om att ge bra service till de som efterfrågar handlingar från arkivet.

Resor kan förekomma i tjänsten.

Vi kommer lägga stor vikt vid personliga egenskaper och lämplighet.

Kontaktpersoner

Har du frågor om uppdraget är du välkommen att kontakta sektionschef:
Silvia Sandin Viberg, silvia.sandin-viberg@polisen.se

Undrar du något om rekryteringsprocessen kontakta ansvarig HR-konsult:
Pamela Vongaribo, pamela.vongaribo@polisen.se

Fackliga företrädare

Lawen Dehghani/SACO tfn: 010-563 85 79,
Sofia Ask/Polisförbundet, tfn 010-563 87 10,
Pär Renberg/Fackförbundet ST, tfn: 072–2465237,
Karna Tillheden/SEKO Polisen, tfn 010-56 16 627

Övrig information

Anställningsform: Särskild visstidsanställning, 12 månader
Arbetsort: Luleå
Omfattning: Heltid
Arbetstid: Flextid
Tillträde: Enligt överenskommelse
Funktion: Arkivhandläggare

Säkerhetsklassning
Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) genomförs innan beslut om anställning fattas. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Läs mer om krigsplacering och säkerhetsprövning under https://polisen.se/krigsplacering och https://polisen.se/sakerhetsprovning

Ansökan
Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev via e-post till jobb.na@polisen.se senast den 29 maj 2023. I ditt personliga brev och CV vill vi att du beskriver på vilket sätt du uppfyller våra efterfrågade krav och meriter. Märk din ansökan med ref.nr A273.316/2023 i mailets ärendemening.  

Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att du skickar din ansökan uppmärkt med ref.nr A273.316/2023 via papperspost till adressen: Polismyndigheten, Registratorskontoret, Box 122 56, 102 26 Stockholm.

Om du vill komplettera din ansökan vänder du dig till ansvarig HR-konsult.

En anställning hos Polismyndigheten kan komma att inledas med en provanställning om sex månader.

Polismyndigheten kommer att behandla dina personuppgifter i enlighet med reglerna i EU:s dataskyddsförordning (2016/679) och annan tillämplig dataskyddsreglering. Du kan läsa mer om vår hantering av personuppgifter på www.polisen.se/personuppgifter/rekrytering . Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.

Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på www.polisen.se

Varmt välkommen med din ansökan!

Sök jobbet

Ansök via e-post