Polisiär utredare till Noa, ekobrottskansliet i Sundsvall

Vi söker nu Poliser som utredare ekobrott till Nationella operativa avdelningen, Ekobrottskansliet och Ekobrottsmyndighetens verksamhet i Sundsvall.

Organisation

Polisregion Nord

Kommun

Sundsvall

Län

Västernorrlands län

Utlyst

22 maj 2023

Ansök senast

12 juni 2023

Referensnummer

A294.533/2023

Arbetsplatsbeskrivning

Ekobrottsmyndigheten (EBM) är en specialistmyndighet som med fredade resurser arbetar med ekobrottsbekämpning från underrättelseuppslag till förhandling i domstol. Med gemensam ledning och styrning arbetar åklagare, poliser, civila utredare, administratörer och andra specialister med att förebygga, utreda och lagföra ekonomisk brottslighet. Vi arbetar teambaserat och har ett medarbetardrivet utvecklingsarbete.

Nationella operativa avdelningen (Noa)har ca 1900 anställda. Avdelningen består av åtta enheter samt ett kansli som lyder direkt under avdelningschefen. Nationella operativa avdelningens uppgift är att bekämpa grov organiserad brottslighet och försvåra för kriminella organisationer att verka i Sverige. Nationella operativa avdelningen är även Sveriges kontaktpunkt för internationella brottsbekämpande organisationer som t.ex. Europol, Interpol och EU:s gränskontrollbyrå Frontex.

Ekobrottskansliet (EBK) är en enhet hos Noa som prioriterar att bekämpa ekonomisk brottslighet som är samhällsskadlig, hotar välfärdssystemen och förtroendet för demokratin samt snedvrider konkurrensen. Detta genom att bl.a. bekämpa punktskattebrott, skattebrott som grundar sig på mervärdesskatt inom EU, penningtvättbrott samt ärenden som kan ha anknytning till terrorismfinansiering. Vi utreder även annan brottslighet kopplad till näringsverksamhet som exempelvis bokföringsbrott, oredlighet mot borgenär och överträdelse av näringsförbud.

Arbetsbeskrivning

Du kommer tillsammans med andra yrkesgrupper så som analytiker och ekonomer att arbeta mot den ekonomiska brottsligheten. Arbetet bedrivs nära åklagaren vilket är en del i myndighetens unika lösning. Du kommer att få arbeta så väl självständigt och i team vid vissa ärendetyper. Genom en genomarbetad utbildning kommer du att få rätt förutsättningar för att snabbt komma in i rollen som utredare för ekobrott.

Tjänsten är operativ med arbetsuppgifter som innebär genomförande av husrannsakningar, gripande och hämtningar så väl med hemliga tvångsmedel. Detta gör att du kan komma att få resa så väl inrikes som utrikes. Vid vissa orter innebär avstånden att du kan komma att vara borta från stationeringsorten under några dagar just i samband med operativa åtgärder.

Kvalifikationer

•      Polisexamen
•      Erfarenhet av brottsutredning
•      Erfarenhet som förhörsledare
•      God förståelse förundersökningsprocessens samtliga delar
•      Goda kunskaper i Officepaketet, företrädesvis Excel
•      God förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska och engelska

Meriterande

•      Erfarenhet av att arbeta med tvångsmedel (och HTM)
•      Erfarenhet av att utreda ekonomisk brottslighet
•      Utbildning inom ekonomi, skatterätt eller redovisning
•      Erfarenhet av kartläggning av ekonomisk och finansiell verksamhet
•      Erfarenhet av att ha strukturerat, analyserat och sammanställt stora
       informationsmängder
•      Erfarenhet av externt samarbete med myndigheter, organisationer och
       näringsliv

Personliga egenskaper
Då rollen innebär både självständigt operativt arbete och arbete i team ser vi det som en självklarhet att du är uthållig, nyfiken och har ett prestigelöst förhållningssätt samt är engagerad i vårt gemensamma uppdrag för att på så sätt medverka till att nå så väl kortsiktiga som långsiktiga mål.

Att kunna kommunicera med andra yrkesgrupper samt externa partners på ett konstruktivt sätt utgör en stor del av det dagliga arbetet. Arbetsuppgifterna kräver att du strukturerad och har en god förmåga till samarbete. Vi ser även att du kan upprätthålla en god grundpolisiär förmåga.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Kontaktpersoner

Rekryterande chef: Karin Svedberg, 010-562 98 00
karin.svedberg@ebm.se

HR-konsult: Calle Runfors, 0730-798 458

Fackliga företrädare

Sofia Ask, Polisförbundet, tfn 010-563 87 10
Lawen Dehghani, SACO tfn: 010-563 85 79
Johan Gertz, Fackförbundet ST, tfn 010-567 70 92
Karna Tillheden, SEKO Polisen, tfn 073-249 04 22

Övrig information

Anställningsform:              Tillsvidareanställning
Arbetsort:                           Sundsvall
Arbetstidsförläggning:        Förtroendearbetstid enl lokalt kollektivavtal
Tillträde:                             Enligt överenskommelse
Funktion:                            Utredare ekobrott

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) genomförs innan beslut om anställning fattas. För anställningen krävs svenskt medborgarskap. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Läs mer om krigsplacering och säkerhetsprövning under https://polisen.se/krigsplacering och https://polisen.se/sakerhetsprovning

Ansökan

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev via e-post till jobb.noa@polisen.se senast den 12 juni 2023. Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via den mailadress som anges i annonsen. I ditt personliga brev och CV vill vi att du beskriver på vilket sätt du uppfyller våra efterfrågade krav och meriter. Märk din ansökan med ref.nr. A294.533/2023  i mailets ärendemening.

Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att du skickar din ansökan uppmärkt med annonsens referensnummer A294.533/2023 via papperspost till adressen: Polismyndigheten, Registratorskontoret, 106 75  STOCKHOLM, eller kontakta ansvarig HR-konsult.

Polismyndigheten kommer att behandla dina personuppgifter i enlighet med reglerna i EU:s dataskyddsförordning (2016/679) och annan tillämplig dataskyddsreglering. Du kan läsa mer om vår hantering av personuppgifter på www.polisen.se/personuppgifter/rekrytering

Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.

Varmt välkommen med din ansökan!

Sök jobbet

Ansök via e-post