Gruppchef Operativ Bildanalys

Organisation

Polisregion Syd

Kommun

Malmö

Län

Skåne län

Utlyst

22 maj 2023

Ansök senast

06 juni 2023

Referensnummer

A285.574/2023

Arbetsplatsbeskrivning

Är du redo för en större uppgift?

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet med ca 35 000 medarbetare och är organiserad i sju polisregioner, ett antal nationella avdelningar samt ett kansli. Myndigheten befinner sig i en omfattande tillväxt som kommer att pågå de närmsta åren. Detta för att kunna möta framtidens utmaningar. Att arbeta för polisen är att skapa trygghet i människors liv. Varje dag.

Sektionen för kamerabevakning och analys

Sektionen för kamerabevakning och analys är organiserad under den regionala utredningsenheten. Sektionen har ett samordningsansvar för bland annat kamerateknik, kamerainstallationer, UAS verksamheten (drönare), kamerabevakningscentral och bildanalys.

Sektionen består av drivna och engagerade medarbetare med såväl civil som polisär bakgrund. Verksamheten är under utveckling vilket skapar stora möjligheter att vara med och påverka verksamhetens utformning. Det är en operativ och händelsestyrd miljö där du bidrar till polisens övergripande mål att minska brottsligheten och öka människors trygghet.

Arbetsbeskrivning

På gruppen Bildanalys arbetar vi på uppdrag med att understödja spanings- och utredningsarbetet i regionen. På gruppen arbetar idag fyra medarbetare med bl.a. insamling, analyser, redigering, visualisering och presentationer av bilder, film och ljudmaterial. Uppdragen är många gånger tidskritiska varför det ställer stora krav på förmågan att vara flexibel, kunna prioritera samt leda och fördela arbetet i gruppen på ett effektivt sätt. Då uppdraget är placerat på en regional enhet finns medarbetare på olika platser i polisregionen.

Du som person trivs i en föränderlig miljö och har intresse att arbeta med utveckling och ständiga förbättringar i syfte att bli en attraktiv samarbetspartner som bidrar till ökad effektivitet i utredningarna. Samverkan och nätverkande är en stor del av rollen och du har lätt för att skapa och underhålla relationer och vara lyhörd för uppdragsgivarnas behov. Vi ser det som en självklarhet att du är prestigelös med god förmåga att se vad som är bäst för helheten.

I framtiden kan denna tjänst innebära att du har beredskap vilket innebär att du är ingången till sektionen för regionalt beredskapsansvarig (RBA) gällande grova brott.

 

Uppdraget som gruppchef för bildanalysgruppen

Som chef för bildanalysgruppen rapporterar du till sektionschefen samt ingår i sektionens ledningsgrupp, där ni tillsammans ansvarar för att uppdrag genomförs samt att driva myndighetens förändrings- och utvecklingsarbete. Du har särskilt ansvar för gruppens verksamhet inom området bildanalys och dess resultat. Som gruppchef företräder du hela Polismyndigheten både internt och externt samt arbetar för att stärka förtroendet för polisverksamheten.

Att vara chef och ledare inom Polismyndigheten innebär att skapa trygghet och bygga förtroende genom att utöva ett uppriktigt, modigt och lyhört ledarskap med tillit till andras kompetens och förmåga. Som chef driver du utveckling genom att inspirera och uppmuntra till reflektion och återkoppling på ett sätt som utgår från att vi följer lagen och behandlar människor lika. Du skapar förutsättningar och verkar för goda relationer som bidrar till att vi agerar tillsammans utifrån vad som är bäst för medborgarna och uppdraget som helhet.

Kvalifikationer

Detta är en möjlighet för dig som har: 

  • minst 6 månaders sammanhängande erfarenhet av att ha arbetat som arbetsledare, projektledare eller liknande den senaste femårsperioden
  • erfarenhet av att delta i förändrings- och utvecklingsarbeten
  • polisexamen alternativt akademisk examen och/eller utbildning i kombination med arbetslivserfarenhet som arbetsgivaren bedömer likvärdig.

 Vi ser det som meriterande om du utöver detta även har: 

  • erfarenhet av att leda andra mot uppsatta mål och resultat
  • ingått i ledningsforum
  • erfarenhet av utredningsverksamhet
  • chefs- och ledarskapsutbildning för direkt, indirekt och/eller strategisk nivå
  • erfarenhet av att delta i/driva samverkan med samhällsaktörer utanför polisorganisationen/den egna organisationen
  • erfarenhet av förundersökningsledning
  • erfarenhet av PUG-utredning
  • erfarenhet av bild- och filmhanering och förståelse för hur det kan bidra till resultat i utredningsarbetet

När vi anställer kommer vi att lägga stor vikt vid personliga egenskaper och ledarskapsförmågor. Som grund för den bedömningen ligger Polismyndighetens ledarkriterier. Ledarkriterierna anger en beskrivning av ett önskvärt ledarskap inom Polismyndigheten och omfattar följande förmågor:

  • Analys och helhetssyn
  • Mål och resultat
  • Utveckling och förändring
  • Social säkerhet
  • Muntlig och skriftlig kommunikation
  • Skapa delaktighet och motivation

Läs mer om ledarkriterierna https://polisen.se/ledarkriterier/ Om inte länken är klickbar kopiera och klistra in länktexten i din webbläsare.

Som en del i urvalsprocessen kommer även tester att användas.

Kontaktpersoner

Information om uppdraget lämnas av sektionschef Jimmy Lindin telefon 0733-483903. Vid frågor om rekryteringsprocessen kontakta Charlotta Gotthardt, HR-konsult, på telefon 0761-326682. 

Fackliga företrädare

Polisförbundet region Syd; Anders Karlsson, tel 0702-83 81 94

ST region Syd; st.regionsyd@polisen.se

Seko Polisen; Monica Veberg, 0705-49 11 35

SACO-S region Syd; saco-s.regionsyd@polisen.se

Övrig information

Anställning

  • Tillsvidareanställning som inspektör/handläggare. Anställningen kan komma att inledas med en provanställning
  • Placering: Malmö
  • Arbetstid: Dagtid med flex. Beredskap kan på sikt bli aktuellt
  • Resor förekommer i tjänsten
  • Säkerhetsklassning


Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) genomförs innan beslut om anställning fattas. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Läs mer om krigsplacering och säkerhetsprövning under https://polisen.se/krigsplacering och https://polisen.se/sakerhetsprovning

 Ansökan

Välkommen med din ansökan bestående av personligt brev och CV (inga betyg eller intyg) senast den 6 juni 2023 via e-post till jobb.syd@polisen.se. Vi tar endast emot bilagor i pdf- eller doc-format. Märk din ansökan med ref.nr. A285.574/2023 i mailets ärendemening. Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att du kontaktar ansvarig HR-konsult.

Polismyndigheten kommer att behandla dina personuppgifter i enlighet med reglerna i EU:s dataskyddsförordning (2016/679) och annan tillämplig dataskyddsreglering. Du kan läsa mer om vår hantering av personuppgifter på https://polisen.se/personuppgifter/rekrytering

Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.

Polismyndigheten

Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling.

Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag - att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på www.polisen.se

Vi undanber oss samtal från dig som vill sälja annons- och rekryteringstjänster.

 Varmt välkommen med din ansökan!