Gruppchef till e-tjänster i Göteborg

Organisation

It-avdelningen

Kommun

Göteborg

Län

Västra Götalands län

Utlyst

19 maj 2023

Ansök senast

07 juni 2023

Referensnummer

A294.298/2023

Arbetsplatsbeskrivning

Är du redo för en större uppgift?

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet med ca 35 000 medarbetare och är organiserad i sju polisregioner, ett antal nationella avdelningar samt ett kansli. Myndigheten befinner sig i en omfattande tillväxt som kommer att pågå de närmsta åren. Detta för att kunna möta framtidens utmaningar. Att arbeta för polisen är att skapa trygghet i människors liv. Varje dag.

E-tjänster har som uppdrag att ta ett helhetsansvar för Polismyndighetens e-tjänster som är en del av myndighetens digitala medborgarmöte. Tillsammans med sakkunniga och våra målgrupper utvecklar vi e-tjänster som bidrar till att tryggheten ökar och brottsligheten minskar. Gruppen arbetar enligt agila principer och som gruppchef agerar man även som produktägare för teamet. Ett urval av produkter som gruppen ansvarar för är bland annat e-tjänster för polisanmälan, positioneringstjänster som underlättar eftersök, kontrolltjänster som bidrar till att minska användningen av spärrade id-handlingar i samhället samt ett tjänstgöringsverktyg för ordningsvakter.

Som gruppchef för e-tjänster 1 kommer du ansvara för en grupp som i dagsläget består av 12 personer. Gruppen består av systemutvecklare och kravare med placering i Göteborg och Norrköping.

Arbetsbeskrivning

Uppdraget som gruppchef för e-tjänster

Som chef för gruppen e-tjänster 1 rapporterar du till sektionschefen samt ingår i sektionens ledningsgrupp där ni tillsammans ansvarar för att uppdrag genomförs samt att driva myndighetens förändrings- och utvecklingsarbete. Du har särskilt ansvar för gruppens verksamhet inom området e-tjänster och dess resultat. Som gruppchef företräder du hela Polismyndigheten både internt och externt samt arbetar för att stärka förtroendet för polisverksamheten.


Att vara chef och ledare inom Polismyndigheten innebär att skapa trygghet och bygga förtroende genom att utöva ett uppriktigt, modigt och lyhört ledarskap med tillit till andras kompetens och förmåga. Som chef driver du utveckling genom att inspirera och uppmuntra till reflektion och återkoppling på ett sätt som utgår från att vi följer lagen och behandlar människor lika. Du skapar förutsättningar och verkar för goda relationer som bidrar till att vi agerar tillsammans utifrån vad som är bäst för medborgarna och uppdraget som helhet.

Kvalifikationer

Detta är en möjlighet för dig som har:

 • relevant akademisk utbildning inom IT
 • minst 6 månaders sammanhängande erfarenhet av att ha arbetat som chef, arbetsledare, projektledare eller liknande den senaste femårsperioden
 • erfarenhet av att delta i förändrings- och utvecklingsarbeten
 • erfarenhet av att arbeta med it-utveckling
 • erfarenhet från en produktägarroll
 • erfarenhet och kunskap av agila arbetsmetoder och agilt förbättringsarbete
 • mycket goda kunskaper svenska, både i tal och i skrift

Rollen kräver svenskt medborgarskap.

 

Vi ser det som meriterande om du utöver detta även har:

 • erfarenhet av att ha arbetat med e-tjänster eller motsvarande område, företrädesvis inom offentliga sektorn
 • erfarenhet av att leda andra mot uppsatta mål och resultat
 • chefs- och ledarskapsutbildning för direkt, indirekt och/eller strategisk nivå
 • ingått i ledningsforum
 • erfarenhet av polisorganisationens verksamhet

 

När vi anställer kommer vi att lägga stor vikt vid personliga egenskaper och ledarskapsförmågor. Som grund för den bedömningen ligger Polismyndighetens ledarkriterier. Ledarkriterierna anger en beskrivning av ett önskvärt ledarskap inom Polismyndigheten och omfattar följande förmågor:

 • Analys och helhetssyn
 • Mål och resultat
 • Utveckling och förändring
 • Social säkerhet
 • Muntlig och skriftlig kommunikation
 • Skapa delaktighet och motivation

 

Läs mer om ledarkriterierna https://polisen.se/ledarkriterier/ Om inte länken är klickbar kopiera och klistra in länktexten i din webbläsare. [Lägg in textförklaringen vid länken i annonsen eftersom att länkar inte blir klickbara på LinkedIn.]

Som en del i urvalsprocessen kommer även tester att användas.

Kontaktpersoner

Daniel Svan, Rekryterande chef, 010-56 373 86, daniel.svan@polisen.se

Merima Hadzimesic, HR-konsult, 076-132 17 84, merima.hadzimesic@polisen.se

Fackliga företrädare

Polisförbundet, Sofia Ask, 010-563 87 10
SACO, Lawen Dehghani, 010-563 85 79
SEKO Polisen, Karna Tillheden, 010-561 66 27
ST, Pär Renberg, 072-246 52 37

Övrig information

Anställning

 • Tillsvidareanställning med funktion som chef grupp
 • Anställningen kan komma att inledas med en provanställning
 • Placering vid Göteborg

 

Säkerhetsklassning

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) genomförs innan beslut om anställning fattas. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Läs mer om krigsplacering och säkerhetsprövning under https://polisen.se/krigsplacering och https://polisen.se/sakerhetsprovning

 

Ansökan

Välkommen med din ansökan bestående av personligt brev och CV (inga betyg eller intyg) senast den 7 juni 2023 via e-post till jobb.na@polisen.se. Vi tar endast emot bilagor i pdf- eller doc-format. Märk din ansökan med ref.nr. A294.298/2023 i mailets ärendemening. Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att du skickar din ansökan uppmärkt med annonsens referensnummer via papperspost till adressen: Polismyndigheten, Registratorskontoret, 106 75 STOCKHOLM, eller kontakta ansvarig HR-konsult.

Polismyndigheten kommer att behandla dina personuppgifter i enlighet med reglerna i EU:s dataskyddsförordning (2016/679) och annan tillämplig dataskyddsreglering. Du kan läsa mer om vår hantering av personuppgifter på https://polisen.se/personuppgifter/rekrytering

Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.

 

Polismyndigheten

Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling.

Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag - att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på www.polisen.se

Vi undanber oss samtal från dig som vill sälja annons- och rekryteringstjänster.

 

Varmt välkommen med din ansökan!