Gruppchef till Ekonomiavdelningen, Linköping

Organisation

Ekonomiavdelningen

Kommun

Linköping

Län

Östergötlands län

Utlyst

16 maj 2023

Ansök senast

07 juni 2023

Referensnummer

A286.510/2023

Arbetsplatsbeskrivning

Är du redo för en större uppgift? Vi söker nu en utvecklingsinriktad gruppchef med erfarenhet av digitalisering av ekonomiadministrativa system till Polismyndighetens Administrativa Center (PAC) i Linköping.

Enheten för finansiell styrning ansvarar för att myndigheten har en korrekt och rättvisande ekonomisk redovisning. Enheten är inne i ett spännande och intensivt förändringsarbete, som bland annat innebär att vi ska tillgodogöra oss digitaliseringens möjligheter. Finansiell styrning är en del av Polismyndighetens ekonomiavdelning. Läs mer om ekonomiavdelningen här.

PAC Ekonomi är en sektion inom finansiell styrning och är placerat i Linköping. PAC Ekonomi ansvarar för hela polismyndighetens redovisning och ekonomiadministration samt upprättar de finansiella delarna i årsredovisningen. Sektionen svarar för att säkerställa att myndigheten har en korrekt och rättvisande externredovisning. Sektionen leds av en sektionschef och är organiserade i fyra grupper - Kund, Leverantör, Fakturasamordning och Redovisning. Det är till Kundgruppen, gruppen som ansvarar för hela Polismyndighetens inbetalningsflöden, som vi nu söker en chef.

Arbetsbeskrivning

Gruppen vi söker en chef till består av cirka 10 medarbetare, och dess huvuduppgift är att administrera och stödja hela Polismyndigheten i back-office hantering av kassa, fakturering, inbetalningar, avstämningar och utvecklingsprojekt. Sektionen är inne i en spännande och intensiv utvecklingsfas, som bland annat innebär att vi ska tillgodogöra oss digitaliseringens möjligheter.

I ditt uppdrag som gruppchef kommer du därför att arbeta aktivt med olika utvecklingsprojekt och framför allt med inriktning mot digitalisering. Du är med och driver arbetet och bidrar med dina idéer för att utveckla automatisering av de ekonomiadministrativa processerna.

Som gruppchef för Kundgruppen rapporterar du till sektionschefen samt ingår i dennes ledningsgrupp, där ni tillsammans ansvarar för att uppdrag genomförs och driva ekonomicentrets och till viss del myndighetens förändrings- och utvecklingsarbete. Du har särskilt ansvar för gruppens verksamhet inom området inbetalningar och dess resultat. Som gruppchef företräder du hela Polismyndigheten både internt och externt samt arbetar för att stärka förtroendet för polisverksamheten.

Att vara chef och ledare inom Polismyndigheten innebär att skapa trygghet och bygga förtroende genom att utöva ett uppriktigt, modigt och lyhört ledarskap med tillit till andras kompetens och förmåga. Som chef driver du utveckling genom att inspirera och uppmuntra till reflektion och återkoppling på ett sätt som utgår från att vi följer lagen och behandlar människor lika. Du skapar förutsättningar och verkar för goda relationer som bidrar till att vi agerar tillsammans utifrån vad som är bäst för medborgarna och uppdraget som helhet.

Kvalifikationer

Detta är en möjlighet för dig som har:

 • minst 3 års sammanhängande erfarenhet av att ha arbetat som chef, arbetsledare eller liknande den senaste femårsperioden
 • erfarenhet av att leda och/eller delta i förändrings- och utvecklingsarbeten
 • erfarenhet av aktuellt verksamhetsområde inom redovisning/ekonomi
 • akademisk utbildning inom ekonomi eller annan inriktning/utbildning som arbetsgivaren bedömer relevant
 • svenskt medborgarskap

Vi ser det som meriterande om du utöver detta även har: 

 • erfarenhet av att leda andra mot uppsatta mål och resultat
 • ingått i ledningsforum
 • chefs- och ledarskapsutbildning för direkt nivå
 • erfarenhet av liknande roll inom stor och/eller komplex organisation

När vi anställer kommer vi att lägga stor vikt vid personliga egenskaper och ledarskapsförmågor. Som grund för den bedömningen ligger Polismyndighetens ledarkriterier. Ledarkriterierna anger en beskrivning av ett önskvärt ledarskap inom Polismyndigheten och omfattar följande förmågor:

 • Analys och helhetssyn
 • Mål och resultat
 • Utveckling och förändring
 • Social säkerhet
 • Muntlig och skriftlig kommunikation
 • Skapa delaktighet och motivation

Läs mer om ledarkriterierna https://polisen.se/ledarkriterier/ Om inte länken är klickbar kopiera och klistra in länktexten i din webbläsare.

Som en del i urvalsprocessen kommer även tester att användas.

Kontaktpersoner

Information om uppdraget lämnas av sektionschef Therése Jern 010-56 35 141 eller 073-091 30 25.

Information om rekryteringsprocessen lämnas av HR-konsult Sanna Nilsson, sanna.nilsson@polisen.se

Fackliga företrädare

SACO-S, Lawen Dehgani tfn: 010-563 85 79
Polisförbundet, Sofia Ask, tfn 010-563 87 10
Fackförbundet ST, st.region-ost@polisen.se
SEKO Polisen, Karna Tillheden, tfn 0732-490 422

Övrig information

Anställning

 • Tillsvidareanställning med funktion som chef grupp
 • Anställningen kan komma att inledas med en provanställning
 • Placering i Linköping

Säkerhetsklassning

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) genomförs innan beslut om anställning fattas. I vissa fall krävs svenskt medborgarskap. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Läs mer om krigsplacering och säkerhetsprövning under https://polisen.se/krigsplacering och https://polisen.se/sakerhetsprovning

Ansökan

Välkommen med din ansökan bestående av personligt brev och CV (inga betyg eller intyg) senast den 7 juni 2023 via e-post till jobb.na@polisen.se. Vi tar endast emot bilagor i pdf- eller doc-format. Märk din ansökan med ref.nr. A286.510/2023 i mailets ärendemening. Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att du skickar din ansökan uppmärkt med annonsens referensnummer via papperspost till adressen: Polismyndigheten, Registratorskontoret, 106 75 STOCKHOLM, eller kontakta ansvarig HR-konsult.

Polismyndigheten kommer att behandla dina personuppgifter i enlighet med reglerna i EU:s dataskyddsförordning (2016/679) och annan tillämplig dataskyddsreglering. Du kan läsa mer om vår hantering av personuppgifter på https://polisen.se/personuppgifter/rekrytering

Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.

Polismyndigheten

Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling.

Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag - att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på www.polisen.se

Vi undanber oss samtal från dig som vill sälja annons- och rekryteringstjänster.

Varmt välkommen med din ansökan

Sök jobbet

Ansök via e-post