Gruppchef till Lokalförsörjningsenheten vid Ekonomiavdelningen, Malmö

Organisation

Ekonomiavdelningen

Kommun

Malmö

Län

Skåne län

Utlyst

26 maj 2023

Ansök senast

09 juni 2023

Referensnummer

A301.491/2023

Arbetsplatsbeskrivning

Är du redo för en större uppgift?

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet med ca 35 000 medarbetare och är organiserad i sju polisregioner, ett antal nationella avdelningar samt ett kansli. Myndigheten befinner sig i en omfattande tillväxt som kommer att pågå de närmsta åren. Detta för att kunna möta framtidens utmaningar. Att arbeta för polisen är att skapa trygghet i människors liv. Varje dag.

Polismyndigheten är inne i en expansiv fas, därför behöver nya polisstationer byggas och standarden på flera lokaler höjas. Myndigheten äger inte några lokaler utan hyr istället cirka 1,7 miljoner kvadratmeter.

Lokalförsörjningsenhetens uppdrag är att säkerställa att myndigheten har ändamålsenliga lokaler på kort och lång sikt. Lokalförsörjningsenheten finns i hela landet och består av tre sektioner: förvaltning, projekt och utveckling.

Lokalförsörjningsenheten är en del av Polismyndighetens ekonomiavdelning.
Läs mer om ekonomiavdelningen här.

Fastighetsförvaltningssektionen ansvarar för befintligt lokalbestånd och är gränssnittet mellan kärnverksamheten som nyttjar lokalerna och våra fastighetsägare för att säkerställa att lokalerna fungerar utifrån verksamhetens behov och gällande krav. Sektionen är organiserad i åtta grupper: Syd, Väst, Öst, Stockholm, Bergslagen, Nord, Mitt samt gruppen för nationella avdelningar. Grupperna ansvarar för lokalerna inom respektive geografiskt område.

Nu söker vi en gruppchef till grupp Mitt. Som gruppchef kommer du att leda en grupp med 5-6 medarbetare placerade inom region mitts geografiska område. Medarbetarna är placerade i Polisregionens tre olika polisområden för att vara nära verksamheten. Resor förekommer i tjänsten för att besöka medarbetare och verksamhet, primärt inom gruppens geografiska ansvarsområde.

Arbetsbeskrivning

Uppdraget som gruppchef för lokalförsörjningsenheten

Som gruppchef inom sektionen rapporterar du till sektionschefen samt ingår i fastighetsförvaltningssektionens ledningsgrupp, där ni tillsammans ansvarar för att uppdrag genomförs samt att driva myndighetens förändrings- och utvecklingsarbete. Gruppchefen är ytterst ansvarig för ekonomin för de objekt som ingår i förvaltningsportföljen samt ekonomiskt ansvarig för de lokalanpassningsprojekt som bedrivs inom gruppen. Du har särskilt ansvar för gruppens verksamhet inom område syd och dess resultat. Som gruppchef företräder du hela Polismyndigheten både internt och externt samt arbetar för att stärka förtroendet för polisverksamheten.

Att vara chef och ledare inom Polismyndigheten innebär att skapa trygghet och bygga förtroende genom att utöva ett uppriktigt, modigt och lyhört ledarskap med tillit till andras kompetens och förmåga. Som chef driver du utveckling genom att inspirera och uppmuntra till reflektion och återkoppling på ett sätt som utgår från att vi följer lagen och behandlar människor lika. Du skapar förutsättningar och verkar för goda relationer som bidrar till att vi agerar tillsammans utifrån vad som är bäst för medborgarna och uppdraget som helhet.

Kvalifikationer

Detta är en möjlighet för dig som har:

 • minst ett par års sammanhängande erfarenhet av att ha arbetat som arbetsledare, gruppchef, eller liknande med personalansvar under den senaste femårsperioden
 • erfarenhet av att delta i förändrings- och utvecklingsarbeten
 • erfarenhet av fastighetsförvaltning
 • examen/utbildning som arbetsgivaren bedömer relevant för tjänsten, gärna inom bygg, teknisk eller ekonomiskförvaltning
 • god erfarenhet av många externa relationer med fastighetsägare, entreprenörer och liknande
 • B-körkort
 • svenskt medborgarskap

Vi ser det som meriterande om du utöver detta även har:

 • erfarenhet av att leda andra mot uppsatta mål och resultat
 • erfarenhet av att ha ingått i någon ledningsgrupp eller ledningsforum
 • chefs- och ledarskapsutbildning för direkt nivå
 • erfarenhet av projektledning
 • erfarenhet av budgetarbete

När vi anställer kommer vi att lägga stor vikt vid personliga egenskaper och ledarskapsförmågor. Som grund för den bedömningen ligger Polismyndighetens ledarkriterier. Ledarkriterierna anger en beskrivning av ett önskvärt ledarskap inom Polismyndigheten och omfattar följande förmågor:

 • Analys och helhetssyn
 • Mål och resultat
 • Utveckling och förändring
 • Social säkerhet
 • Muntlig och skriftlig kommunikation
 • Skapa delaktighet och motivation

Läs mer om ledarkriterierna här. Om inte länken är klickbar kopiera och klistra in länktexten i din webbläsare (https://polisen.se/ledarkriterier/).

Som en del i urvalsprocessen kommer även tester att användas.

Kontaktpersoner

Vid frågor om rekryteringsprocessen kontakta Ylva Gamrell, HR-konsult, ylva.gamrell@polisen.se

Vid frågor om uppdraget kontakta rekryterande chef Martin Lidström på tfn; 070- 274 11 52.

Fackliga företrädare

Saco-S: Lawen Dehghani, 010-563 85 79
Polisförbundet: Sofia Ask, 010-563 87 10
Fackförbundet ST: Pär Renberg, 073-810 90 18
Seko Polisen: Karna Tillheden, 010-561 66 27

Övrig information

Anställning

 • Tillsvidareanställning med funktion som chef grupp
 • Anställningen kan komma att inledas med en provanställning
 • Placering i Malmö

Säkerhetsklassning

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) genomförs innan beslut om anställning fattas. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Läs mer om krigsplacering och säkerhetsprövning under https://polisen.se/krigsplacering och https://polisen.se/sakerhetsprovning

Ansökan

Välkommen med din ansökan bestående av personligt brev och CV (inga betyg eller intyg) senast den 9 juni 2023 via e-post till jobb.na@polisen.se. Vi tar endast emot bilagor i pdf- eller doc-format. Märk din ansökan med ref.nr. A301.491/2023 i mailets ärendemening. Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att du skickar din ansökan uppmärkt med annonsens referensnummer via papperspost till adressen: Polismyndigheten, Registratorskontoret, 106 75 STOCKHOLM, eller kontakta ansvarig HR-konsult.

Polismyndigheten kommer att behandla dina personuppgifter i enlighet med reglerna i EU:s dataskyddsförordning (2016/679) och annan tillämplig dataskyddsreglering. Du kan läsa mer om vår hantering av personuppgifter på www.polisen.se/personuppgifter/rekrytering

Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.

Polismyndigheten

Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling.

Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag - att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på www.polisen.se

Vi undanber oss samtal från dig som vill sälja annons- och rekryteringstjänster.

Varmt välkommen med din ansökan!

Sök jobbet

Ansök via e-post