It-säkerhetssektionen söker Teknikspecialist

Är du redo för en större uppgift? Hos oss kommer du tillsammans med engagerade och trevliga kollegor utvecklas och få erfarenheter för livet, samtidigt som ditt arbete bidrar till att öka tryggheten och minska brottsligheten i Sverige.

Organisation

It-avdelningen

Kommun

Stockholm

Län

Stockholms län

Utlyst

02 maj 2023

Ansök senast

14 juni 2023

Referensnummer

A245.284/2023

Arbetsplatsbeskrivning

Vårt kontor är beläget i centrala Stockholm där vi erbjuder både flexibelt kontor och flexibla arbetstider. För närvarande finns det även möjlighet att arbeta hemifrån en dag i veckan.

Utöver vårt friskvårdsbidrag arbetar Polismyndigheten aktivt med att skapa goda förutsättningar för att utöva friskvård, där du får fri tillgång till utrymmen för träning och återhämtning. Varje vecka har du även möjlighet att träna en timme under arbetstid.
Andra förmåner finner du här: https://polisen.se/jobb-och-utbildning/jobba-hos-polisen/det-har-erbjuder-vi/

Arbetsbeskrivning

Gruppen säkerhetsställer skyddad åtkomst till interna servrar samt loggning.

Vi arbetar ständigt med utveckling av vårt arbetssätt och vi lägger stor vikt i att arbeta tillsammans samt att dela kunskap med varandra. Vi har en arbetsmiljö med högt i tak där alla får vara med och bidra med sin erfarenhet och kunskap för att nå våra gemensamma mål.
Arbetet bidrar till att skydda polisens information och göra applikationer i myndigheten säkrare.

Kvalifikationer

Detta är en möjlighet för dig som har:

 • Du har en relevant högskoleutbildning inom IT, eller motsvarande förvärvad kunskap och erfarenhet inom IT.
 • Mycket god erfarenhet av Linux Systemadministration.
 • Goda kunskaper inom IT-infrastruktur
 • Erfarenhet av åtkomst och behörighetskontroll av Linux servrar.
 • Du behöver behärska svenska väl, både i tal och skrift

Anställningen kräver svenskt medborgarskap.

Det är meriterande om du även har:

 • Powertech Identity & Access Manager (BoKS)
 • Erfarenhet av att arbeta med ärendehanteringssystem
 • Linux Redhat
 • Erfarenhet av att jobba agilt (SCRUM/Kanban eller liknande)
 • Skriptprogrammering (t.ex bash,perl,python)
 • VMware administration

Personliga egenskaper
Gillar att lära nytt och har en ständig strävan att bli riktigt bra i din profession med stort fokus på leverans. Du är lyhörd och noggrann och värnar om ett gott samarbetsklimat.

Du gillar att dela med dig av din kunskap, vågar komma med förbättringsförslag och idéer samt är prestigelös.

Du är engagerad och driven och tycker om att samarbeta både inom teamet, men även mot andra team och verksamheter. Tjänsten ställer krav på att du kan arbeta självgående, är nyfiken, att du tar eget ansvar och initiativ samt strukturerar ditt arbete på ett effektivt sätt.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personliga egenskaper.

Kontaktpersoner

Har du frågor om uppdraget är du välkommen att kontakta rekryterande chef:

Malin Isaksson, Gruppchef, tfn/mail 010-56 399 39 / malin-m.isaksson@polisen.se

Fackliga företrädare

Polisförbundet, Sofia Ask, 010-563 87 10
SACO, Lawen Dehghani, 010-563 85 79
SEKO Polisen, Karna Tillheden, 010-561 66 27
ST, Pär Renberg, 072-246 52 37

Övrig information

I denna rekrytering görs löpande urval.

Anställningsform: Tillsvidareanställning med provanställning om sex månader
Arbetsort: Stockholm
Arbetstid: Flextid
Tillträde: Snarast
Funktion: Teknikspecialist 

I ditt CV och personliga brev önskar vi att du beskriver på vilket sätt du uppfyller efterfrågade kvalifikationer och meriter kopplat till aktuell rekrytering. Du kan se den kompletta kravprofilen i jobbannonsen. De uppgifter du lämnar i samband med din ansökan kan användas för att kontakta dig, få information och kallelser samt eventuella anställningshandlingar.

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev via e-post till jobb.na@polisen.se senast den 14 juni 2023. Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via den mailadress som anges i annonsen. Märk din ansökan med referensnummer A245.284/2023 i mailets ärendemening.

Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att du skickar din ansökan uppmärkt med annonsens referensnummer via brev till adressen: Polismyndigheten, Registratorskontoret, 106 75 STOCKHOLM, eller kontakta rekryterande chef.

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) genomförs innan beslut om anställning fattas. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Läs mer om krigsplacering och säkerhetsprövning under https://polisen.se/krigsplacering och https://polisen.se/sakerhetsprovning

Polismyndigheten kommer att behandla dina personuppgifter i enlighet med reglerna i EU:s dataskyddsförordning (2016/679) och annan tillämplig dataskyddsreglering. Du kan läsa mer om vår hantering av personuppgifter på https://polisen.se/personuppgifter/rekrytering

Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.

Polismyndigheten
Polismyndigheten är Sveriges största myndighet. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling.

Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag – att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på www.polisen.se

Varmt välkommen med din ansökan!

Sök jobbet

Ansök via e-post