IT-samordnare till IT-avdelningen

Är du redo för en större uppgift? Till vårt team i Stockholm söker vi nu en IT-samordnare som är engagerad, strukturerad och ansvarstagande.

Organisation

It-avdelningen

Kommun

Stockholm

Län

Stockholms län

Utlyst

08 maj 2023

Ansök senast

05 juni 2023

Referensnummer

A263.902/2023

Arbetsplatsbeskrivning

Är du redo för en större uppgift? Till vårt team i Stockholm söker vi nu en IT-samordnare som är engagerad, strukturerad och ansvarstagande. Hos oss kommer du tillsammans med engagerade och trevliga kollegor utvecklas och få erfarenheter för livet, samtidigt som ditt arbete bidrar till att öka tryggheten och minska brottsligheten i Sverige.

Polisens IT-avdelning har cirka 1000 anställda och ansvarar för all IT som används av polisens cirka 35 500 medarbetare. Som anställd på IT-avdelningen är du delaktig i ett viktigt samhällsuppdrag med många spännande verksamhetsområden och en möjlighet att göra skillnad på riktigt. Sektionen Leveranssamordning är indelade i 3 geografiska områden Nord/Mitt, Stockholm/Bergslagen och Syd/Öst/Väst.

 

Andra förmåner finner du här: https://polisen.se/jobb-och-utbildning/jobba-hos-polisen/det-har-erbjuder-vi/

Arbetsbeskrivning

Sektionen Leveranssamordning har ett helhetsansvar för införande och leverans av ny teknik, där fokus ligger på koordinering och samordning. Vi arbetar både enskilt och i team, våra uppdrag är av varierande storlek och kan innebära IT-samordning i ett nytt polishus, i förändringar av befintliga lokaler eller vid införande av nya system och verktyg för att utveckla och förbättra det polisiära arbetet både strategiskt och ute i fält. I rollen som IT-samordnare kommer du att ansvara för planering och samordning av våra leveranser. Det innebär att du är navet i vår verksamhet mot våra kontaktpunkter dvs, övriga IT-avdelningen, produktägare, entreprenörer, verksamheten, andra myndigheter samt gentemot externa leverantörer. Du ser till att förutsättningar finns för våra tekniker att kunna genomföra leveranserna till verksamheten. För att lyckats med detta kommer du behöva arbeta tillsammans med både gruppchefer och tekniker.

 

Resor förekommer i arbetet.

Kvalifikationer

Detta är en möjlighet för dig som har:

 

 • Relevant gymnasial eller eftergymnasial IT-teknisk utbildning, alternativt motsvarande förvärvad erfarenhet som Polismyndigheten bedömer som likvärdig.
 • Några års relevant dokumenterad erfarenhet av liknande arbete som innefattat uppdrag av samordnande/planerande karaktär inom IT-teknik.
 • Erfarenhet av administrativa arbetsuppgifter och god datorvana.
 • Erfarenhet av implementering av fastighetsnät
 • Erfarenhet av arbete med IT-teknisk infrastruktur
 • Erfarenhet av projektledning inom IT
 • B-körkort och har vana att köra bil
 • Förmågan att uttrycka dig väl i svenskt tal och skrift

Anställningen kräver svenskt medborgarskap.

 

Det är meriterande om du även har:

 • Erfarenhet av Jira / Confluence eller motsvarande
 • Erfarenhet av agilt arbetssätt
 • Erfarenhet av att delta i förändrings- och utvecklingsarbeten
 • Erfarenhet av arbete med säkerhetssystem, larm- och passersystem

Personliga egenskaper

Vi söker dig som är positiv, ansvarstagande, engagerad med starkt driv. Som person är du noggrann, strukturerad, lojal och pålitlig. Arbetsuppgifterna ställer krav på att du är proaktiv och har ett serviceinriktat förhållningsätt till verksamhet, kollegor, chefer och andra som berörs. Du måste vara nyfiken på att ständigt lära dig mer inom ditt kompetensområde. Du behöver också vara en god kommunikatör och lagspelare som kan hantera många kontaktytor samt ha god förmåga att arbeta både självständigt och i grupp.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Kontaktpersoner

Har du frågor om uppdraget är du välkommen att kontakta rekryterande chef Ola Fagerö, 010–56 409 73 ola.fagero@polisen.se

Alternativ kontaktperson är sektionschef Mauricio Caballero, 010-56 369 99 mauricio.caballero@polisen.se

Fackliga företrädare

Polisförbundet, Sofia Ask, 010-563 87 10

SACO, Lawen Dehghani, 010-563 85 79

SEKO Polisen, Karna Tillheden, 010-561 66 27

ST, Pär Renberg, 072-246 52 37

Övrig information

I denna rekrytering görs löpande urval.

Placeringsort: Stockholm
Anställningsform: Tillsvidareanställning som inleds med 6 månaders provanställning
Funktion: IT-samordnare

I ditt CV och personliga brev önskar vi att du beskriver på vilket sätt du uppfyller efterfrågade kvalifikationer och meriter kopplat till aktuell rekrytering. Du kan se den kompletta kravprofilen i jobbannonsen. De uppgifter du lämnar i samband med din ansökan kan användas för att kontakta dig, få information och kallelser samt eventuella anställningshandlingar.

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev via e-post till jobb.na@polisen.se senast den 5/6 2023. Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via den mailadress som anges i annonsen. Märk din ansökan med referensnummer A263.902/2023 i mailets ärendemening.

Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att du skickar din ansökan uppmärkt med annonsens referensnummer via brev till adressen: Polismyndigheten, Registratorskontoret, 106 75 STOCKHOLM, eller kontakta ansvarig chef.

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) genomförs innan beslut om anställning fattas. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Läs mer om krigsplacering och säkerhetsprövning under https://polisen.se/krigsplacering och https://polisen.se/sakerhetsprovning

Polismyndigheten kommer att behandla dina personuppgifter i enlighet med reglerna i EU:s dataskyddsförordning (2016/679) och annan tillämplig dataskyddsreglering. Du kan läsa mer om vår hantering av personuppgifter på https://polisen.se/personuppgifter/rekrytering

Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.

 

Polismyndigheten
 

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling.

Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag – att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

 

Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på www.polisen.se

 

Varmt välkommen med din ansökan!

Sök jobbet

Ansök via e-post