IT-tekniker, Västerås

Organisation

It-avdelningen

Kommun

Västerås

Län

Västmanlands län

Utlyst

22 maj 2023

Ansök senast

05 juni 2023

Referensnummer

A294.608/2023

Arbetsplatsbeskrivning

Är du redo för en större uppgift? Till vårt team i Västerås söker vi nu en IT-tekniker som är engagerad, strukturerad och ansvarstagande. Hos oss kommer du tillsammans med engagerade och trevliga kollegor utvecklas och få erfarenheter för livet, samtidigt som ditt arbete bidrar till att öka tryggheten och minska brottsligheten i Sverige. Polisens IT-avdelning har ca 1000 anställda och ansvarar för all IT som används av myndighetens ca 35 500 medarbetare.

Utöver vårt friskvårdsbidrag arbetar Polismyndigheten aktivt med att skapa goda förutsättningar för att utöva friskvård, där du får fri tillgång till utrymmen för träning och återhämtning. Varje vecka har du även möjlighet att träna en timme under arbetstid. Andra förmåner finner du här: https://polisen.se/jobb-och-utbildning/jobba-hos-polisen/det-har-erbjuder-vi/

Arbetsbeskrivning

Som IT-tekniker inom Leverans och Support kommer du huvudsakligen arbeta med att ge andra linjens IT-support på plats till våra slutanvändare inom Polismyndigheten, samt att arbeta med installationer av teknik i olika uppdrag. Mer ingående kommer du att arbeta med användarutrustning så som PC och skrivare, samt med audio- och videokonferensutrustning, telefoni via MxOne, mobiltelefoni och Rakel. Administration av vår utrustning är även en viktig del av arbetet. Du kommer att ha din placering i Västerås men resor kommer att förekomma inom hela Region Mitt och till viss del inom övriga landet.

Beredskaps, dispatcherarbete och bemanning av IT-kunddesk kommer även att ingå i tjänsten, samt så förekommer det tyngre lyft och obekväma arbetsställningar.

Du kommer som IT-tekniker inom Leverans och Support stöta på en varierad arbetsvardag, samt möta många olika slutanvändare i en intressant arbetsmiljö. Våra kärnvärden präglas av Agila principer och förhållningssätt med inriktning på helheten, där vi i vårt uppdrag fokuserar på lösningar och inte problem. Vi värdesätter god servicekänsla och medarbetardriv, där samverkan och stöttning av varandra står i centrum.

Kvalifikationer

Detta är en möjlighet för dig som har:

 • Gymnasial- eller eftergymnasial utbildning, motsvarande förvärvad erfarenhet som Polismyndigheten kan bedöma som likvärdig
 • Minst 1 års aktuell arbetslivserfarenhet (inhämtad de senaste 3 åren) av arbete som IT-tekniker/on-site
 • Goda kunskaper gällande PC, skrivare, kringutrustning och nätverkskommunikationsutrustning
 • B-körkort och vana att köra bil
 • God förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska

Anställningen kräver svenskt medborgarskap.

Det är meriterande om du även har:

 • Kunskap om kommunikationsradiosystem, Rakel, samt kringutrustning för kommunikationsradio.
 • Vana vid att hantera ärendehanteringssystem, exempelvis Remedy ARS
 • Kunskap om telefoni/mobiltelefoni samt audio/videoutrustning
 • Kunskap om Active Directory (AD)

Personliga egenskaper

 • Har en positiv inställning till människor och arbete, samt förmåga att vara engagerad, effektiv, tillgänglig och pålitlig
 • Har ordningssinne, samt ett strukturerat och effektivt arbetssätt
 • Tycker om att lära dig nya saker och vill gärna dela med dig av vad du kan till andra
 • Tycker om att lösa problem, samt är flexibel och har förmåga att se möjligheter
 • Har en god samarbetsförmåga samt är ansvarstagande, noggrann och ser till helheten
 • Kan arbeta självständigt och ta egna initiativ
 • Ser att ge god service som en självklarhet

Vi kommer att lägga stor vikt vid personliga egenskaper.

Kontaktpersoner

Har du frågor om uppdraget är du välkommen att kontakta rekryterande chef:
Helena Koivuranta, gruppchef, 010-568 04 46.

Fackliga företrädare

Polisförbundet, Sofia Ask, 010-563 87 10
SACO, Lawen Dehghani, 010-563 85 79
SEKO Polisen, Karna Tillheden, 010-561 66 27
ST, Pär Renberg, 072-246 52 37

Övrig information

I denna rekrytering görs löpande urval.

Anställningsform: Särskild visstidsanställning till 2024-02-18 med möjlighet till förlängning.
Arbetsort: Västerås
Arbetstid: Heltid, flextid
Tillträde: Enligt överenskommelse
Funktion: IT-tekniker

I ditt CV och personliga brev önskar vi att du beskriver på vilket sätt du uppfyller efterfrågade kvalifikationer och meriter kopplat till aktuell rekrytering. Du kan se den kompletta kravprofilen i jobbannonsen. De uppgifter du lämnar i samband med din ansökan kan användas för att kontakta dig, få information och kallelser samt eventuella anställningshandlingar.

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev via e-post till jobb.na@polisen.se senast den 5/6 2023. Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via den mailadress som anges i annonsen. Märk din ansökan med referensnummer A294.608/2023 i mailets ärendemening.

Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att du skickar din ansökan uppmärkt med annonsens referensnummer via brev till adressen: Polismyndigheten, Registratorskontoret, 106 75 STOCKHOLM, eller kontakta ansvarig HR-konsult.

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) genomförs innan beslut om anställning fattas. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Läs mer om krigsplacering och säkerhetsprövning under https://polisen.se/krigsplacering och https://polisen.se/sakerhetsprovning

Polismyndigheten kommer att behandla dina personuppgifter i enlighet med reglerna i EU:s dataskyddsförordning (2016/679) och annan tillämplig dataskyddsreglering. Du kan läsa mer om vår hantering av personuppgifter på https://polisen.se/personuppgifter/rekrytering

Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.

Polismyndigheten

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling.

Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag – att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på www.polisen.se

Varmt välkommen med din ansökan!

Sök jobbet

Ansök via e-post