Kameraoperatör till polisen

Är du redo för en större uppgift? Till Regionledningscentralen söker vi nu flera medarbetare till en ny grupp, kamerabevakningscentralen (KBC).

Organisation

Polisregion Öst

Kommun

Linköping, Motala, Norrköping

Län

Östergötlands län

Utlyst

15 maj 2023

Ansök senast

05 juni 2023

Referensnummer

A269.282/2023

Arbetsplatsbeskrivning

Hos oss kommer du tillsammans med engagerade och trevliga kollegor utvecklas och få erfarenheter för livet, samtidigt som ditt arbete bidrar till att öka tryggheten och minska brottsligheten i Sverige.

Regionledningscentralen (RLC) i region Öst ansvarar för polisens ingripandeverksamhet i hela regionen och är en sektion vid operativa enheten. Arbetsplatsen består bland annat av RLC-operatörer, RLC- befäl, vakthavande befäl och regionala insatsledare. På regionledningscentralen hanteras, bedöms och prioriteras inkommande telefonsamtal och radioanrop. Verksamheten vid region-ledningscentralen präglas av ett tydligt medborgarperspektiv där regionledningscentralen ska upprätthålla en mycket hög tillgänglighet i ärenden som kräver omedelbara eller skyndsamma polisingripanden och en hög tillgänglighet i övriga ärenden.

Arbetsbeskrivning

Kamerabevakning är en snabbt växande och viktig del inom polisen. KBC-operatörerna arbetar i skift dygnet runt i anslutning till och i nära samarbete med regionledningscentralen och övriga verksamheter i regionen. Arbetet innebär att genom kameror i realtid bevaka områden och understödja både det operativa arbetet samt spanings- och utredningsarbetet i regionen. Då funktionen är ny inom regionen kommer det finnas stor möjlighet att tillsammans med övriga i gruppen forma funktionen vad gäller rutiner och metoder. Eftersom arbetet utförs i flertalet olika system är det viktigt att du har ett teknikintresse, lätt att lära dig nya system och trivs med digitala arbetssätt.

Exempel på arbetsuppgifter som KBC-operatör:
·       Följa händelser i ledningssystemet och delta i det minutoperativa arbetet
·       Stödja utredning- och lagföringsprocessen genom att aktivt delta i informationsflödet
·       Detektera brott genom att aktivt följa flödet inom kamerabevakat område
·       Förmedla signalement, lägesbilder och annan vital information till patruller
·       Delta via lokala talgrupper vid insats inom kamerabevakat område

Kvalifikationer

Detta är en möjlighet för dig som har: 
·       Fullständig gymnasieutbildning
·       Arbetslivserfarenhet av liknande verksamhet som bedöms relevant, till exempel polisens kontaktcenter, utredningsverksamhet, ledningscentral eller erfarenhet av larmbolag
·      Har kunskap om och känner sig bekväm med digitala system och är van att använda datorn som arbetsverktyg
·       Goda kunskaper i svenska, i tal och skrift
·       Fullgott färgseende (testas vid intervjutillfället)

Det är meriterande om du har arbetslivserfarenhet av:
·       Arbete med kameraövervakning
·       Andra statliga myndigheter

Personliga egenskaper:
Eftersom arbetet utförs i samverkan med övriga RLC samt interna och externa samarbetspartners är det viktigt att du har en god samarbetsförmåga där du är lyhörd och kommunicerar på ett tydligt sätt. Inflödet varierar tillsammans med arbetstempot varpå det ställs krav på att du snabbt anpassar dig och tempoväxlar. Arbetet kräver även att du planerar, organiserar och prioriterar på ett effektivt sätt, samtidigt som du kan analysera problem och fånga upp detaljer.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personliga egenskaper.

Kontaktpersoner

Har du frågor om uppdraget är du välkommen att kontakta rekryterande chef:
Susanne Axelsson, 010-566 50 97, susanne.axelsson@polisen.se

Har du frågor gällande rekryteringsprocessen kontakta ansvarig HR-konsult:
Alice Karlsson, alice-c.karlsson@polisen.se / Evar Hirori, evar.hirori@polisen.se

Fackliga företrädare

ST Region Öst
st.region-ost@polisen.se 

SACO-S Region Öst
saco-s.regionost@polisen.se

Seko Polisen Öst
seko-polisen.ost@polisen.se

Polisförbundet Region Öst
polisforbundet.regionost@polisen.se

Övrig information

Anställningsform: Tillsvidareanställning med provanställning om sex månader
Arbetsort: Linköping
Arbetstid: Periodplanering 

I ditt CV och personliga brev önskar vi att du beskriver på vilket sätt du uppfyller efterfrågade kvalifikationer och meriter kopplat till aktuell rekrytering. Du kan se den kompletta kravprofilen i jobbannonsen. De uppgifter du lämnar i samband med din ansökan kan användas för att kontakta dig, få information och kallelser samt eventuella anställningshandlingar.

Vi vill även informera dig om att Polismyndigheten kan använda sig av urvalsfrågor som ett första led i urvalsarbetet. Du kan därför behöva svara på ett antal urvalsfrågor utifrån aktuell kravprofil för den roll du har sökt. Vi uppmanar till sanningsenliga svar på urvalsfrågorna.

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev och enkät via e-post till jobb.ost@polisen.se senast den 29/5 2023. Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via den mailadress som anges i annonsen. Märk din ansökan med referensnummer A269.282/2023 i mailets ärendemening.

Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att du skickar din ansökan uppmärkt med annonsens referensnummer via brev till adressen: Polismyndigheten, Registratorskontoret, 106 75  STOCKHOLM, eller kontakta ansvarig HR-konsult.

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) genomförs innan beslut om anställning fattas. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Läs mer om krigsplacering och säkerhetsprövning under https://polisen.se/krigsplacering och https://polisen.se/sakerhetsprovning. Anställningen kommer att kräva svenskt medborgarskap.

Polismyndigheten kommer att behandla dina personuppgifter i enlighet med reglerna i EU:s dataskyddsförordning (2016/679) och annan tillämplig dataskyddsreglering. Du kan läsa mer om vår hantering av personuppgifter på https://polisen.se/personuppgifter/rekrytering

Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.

Polismyndigheten

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling. Läs gärna om våra förmåner som anställd hos polisen på https://polisen.se/erbjudande

Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag – att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på www.polisen.se

Varmt välkommen med din ansökan!

Sök jobbet

Ansök via e-post