Lokalförsörjningssamordnare till gränspolisenheten Stockholm

Organisation

Polisregion Stockholm

Kommun

Stockholm

Län

Stockholms län

Utlyst

25 maj 2023

Ansök senast

08 juni 2023

Referensnummer

A300.847/2023

Arbetsplatsbeskrivning

Vill du leda och utveckla arbetet med lokalförsörjning på gränspolisenheten i Polisregion Stockholm?

Vi söker en driven och erfaren lokalförsörjningssamordnare med uppdraget att säkerställa att gränspolisenheten har ändamålsenliga lokaler på kort och lång sikt. Hos oss kommer du tillsammans med engagerade och trevliga kollegor utvecklas och få erfarenheter för livet, samtidigt som ditt arbete bidrar till att öka tryggheten och minska brottsligheten i Sverige.

Gränspolisenheten är en regional enhet i Polisregion Stockholm. Enheten består av ca 500 medarbetare. Tillsammans arbetar enheten med bl.a. gränskontroll, inre utlänningskontroller och verkställigheter av beslut om avvisning och utvisning.

Vi söker en driven och lösningsfokuserad lokalförsörjningssamordnare som har intresse och förmågan att växla mellan strategiskt och operativt perspektiv så att verksamhetens behov av ändamålsenliga lokaler tillgodoses på kort och lång sikt. Vi befinner oss i en stark tillväxtresa och lokalförsörjningsarbetet är en viktigt strategisk fråga i denna resa där rätt person kan göra stor skillnad för verksamheten. Enheten har lokaler på Kungsholmen, Arlanda och i Frihamnen.

Du kommer att tillhöra en grupp på gränspolisenhetens kansli vars uppdrag är att samordna och koordinera olika enhetsövergripande frågor, leda utvecklingsuppdrag, stödja beslutsfattande samt hålla ihop den strategiska styrningen och uppföljningen för enheten. Du kommer att arbeta tillsammans med kollegor som har bred och djup kunskap inom områden såsom exempelvis gränsförvaltning, styrning, uppföljning, IT, krisberedskap och förändringsledning.

Arbetsbeskrivning

Arbetsuppgifterna är i huvudsak följande, men andra arbetsuppgifter kan tillkomma beroende på din profil:

 • Ta fram och driva gränspolisenhetens långsiktiga strategiska lokalförsörjningsinriktning/-behov
 • Bereda skriftliga beslutsunderlag och föredra frågor för enhetsledningen
 • Omhänderta samråd, delningar och remisser
 • Leda gränspolisenhetens olika lokalforum
 • Besvara lokalfrågor samt agera rådgivande gentemot verksamheten
 • Samordna och projektleda gränspolisenheten lokalbehov utifrån verksamhetens krav
 • Säkerställa att lokalerna är verksamhetsanpassade
 • Arbeta för att lagstiftning och arbetsmiljökrav uppfylls i lokalbeståndet, i samråd och med stöd från verksamheten
 • Delta i styrgrupper för större lokalprojekt och i projektgrupper vid mindre och större ombyggnationer/lokalanpassningar
 • Du kommer också att leda och delta i olika utvecklingsuppdrag kopplade till ansvarsområdet i samverkan med andra inom enheten och inom polisregionen

Inom ramen för uppdraget finns också möjlighet att bredda sin kompetens inom något eller flera av de ansvarsområden som ligger inom verksamhetens uppdrag.

Sammanfattningsvis bidrar du till att leda och utveckla gränspolisenhetens verksamhet, det är med andra ord en utvecklande roll med möjlighet att göra stor skillnad för gränspolisenhetens verksamhet. Du kommer utgå från vårt kontor på Kungsholmen i Stockholm. Resor ingår i arbetet, främst inom region Stockholm.

Kvalifikationer

Detta är en möjlighet för dig som har:

 • Akademisk examen inom området eller annan examen som arbetsgivaren bedömer relevant
 • Flerårig erfarenhet av arbete i en likande roll
 • Erfarenhet av arbetsledning eller projektledning
 • Driven och strukturerad och har en mycket god administrativ förmåga
 • Erfarenhet av analytiskt arbete, förstå samband samt tydliggöra komplexa frågor
 • Mycket god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska
 • Svenskt medborgarskap

Det är meriterande om du även har:

 • Erfarenhet av arbete med lokalfrågor inom offentlig verksamhet
 • Kunskap om skyddsobjekt
 • Kännedom om lagen om offentlig upphandling (LOA)

 
Personliga egenskaper

Då rollen innebär många kontaktytor ser vi det som en självklarhet att du samverkar med andra på ett smidigt sätt för att nå uppställda mål. Du är självgående, tar ansvar för dina arbetsuppgifter och ser till att driva frågor i mål.

Rollen kräver förmåga att kunna växla perspektiv och jobba lösningsfokuserat i olika tidsskalor utan att förlora siktet på det långsiktiga målet. Därmed är det en fördel att kunna hantera komplexitet och kunna navigera konstruktivt om förutsättningarna förändras. Du kommunicerar på ett tydligt sätt, ser till att budskap når fram genom att säkerställa, påminna och följa upp. Du väger samman information, gör avvägningar samt prioriteringar. Då du kan komma att hantera känslig information krävs det att du har stor integritet.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personliga egenskaper.

Kontaktpersoner

Har du frågor om uppdraget är du välkommen att kontakta rekryterande chef:
Anna Scocco, gruppchef, 072- 218 57 12, anna.scocco@polisen.se  

Har du frågor gällande rekryteringsprocessen kontakta ansvarig HR-konsult:
Martina Wahlgren, 076-110 14 57, martina.wahlgren@polisen.se

Fackliga företrädare

SACO, Polisförbundet, Fackförbundet ST, SEKO Polisen, nås via polisens växel 114 14.

Övrig information

Anställningsform: Tillsvidareanställning med provanställning om sex månader
Arbetsort: Kungsholmen. Resor ingår i arbetet, främst inom region Stockholm
Arbetstid: Heltid
Tillträde: Enligt överenskommelse
Funktion: Lokalförsörjningssamordnare

I ditt CV och personliga brev önskar vi att du beskriver på vilket sätt du uppfyller efterfrågade kvalifikationer och meriter kopplat till aktuell rekrytering. Du kan se den kompletta kravprofilen i jobbannonsen. De uppgifter du lämnar i samband med din ansökan kan användas för att kontakta dig, få information och kallelser samt eventuella anställningshandlingar.

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev via e-post till jobb.stockholm@polisen.se senast den 8/6 2023. Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via den mailadress som anges i annonsen. Märk din ansökan med referensnummer A300.847/2023 i mailets ärendemening.

Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att du skickar din ansökan uppmärkt med annonsens referensnummer via brev till adressen: Polismyndigheten, Registratorskontoret, 106 75  STOCKHOLM, eller kontakta ansvarig HR-konsult.

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) genomförs innan beslut om anställning fattas. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Läs mer om krigsplacering och säkerhetsprövning under https://polisen.se/krigsplacering och https://polisen.se/sakerhetsprovning

Polismyndigheten kommer att behandla dina personuppgifter i enlighet med reglerna i EU:s dataskyddsförordning (2016/679) och annan tillämplig dataskyddsreglering. Du kan läsa mer om vår hantering av personuppgifter på https://polisen.se/personuppgifter/rekrytering

Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.

Polismyndigheten

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling. Läs gärna om våra förmåner som anställd hos polisen på https://polisen.se/erbjudande

Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag – att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på www.polisen.se

Varmt välkommen med din ansökan!