Säkerhetshandläggare till Säkerhetsavdelningen Polisregion Bergslagen

Organisation

Säkerhetsavdelningen

Kommun

Karlstad

Län

Värmlands län

Utlyst

08 maj 2023

Ansök senast

30 maj 2023

Referensnummer

A256.501/2023

Arbetsplatsbeskrivning

Är du redo för en större uppgift? Vi söker nu säkerhetshandläggare som är engagerade och drivande till Säkerhetsavdelningen i Bergslagen. Ditt arbete är en förutsättning för att Polismyndigheten ska kunna bedriva ett offensivt brottsbekämpande arbete. Hos oss kommer du tillsammans med engagerade och trevliga kollegor utvecklas och få erfarenheter för livet.

Säkerhetsavdelningen består av 10 organisatoriska enheter för säkerhetsarbete i polisregioner och de nationella avdelningarna samt ett kansli. Säkerhetsavdelningen ansvarar för Polismyndighetens verksamhetsskydd och säkerhetsskydd.

Säkerhetsavdelningen hanterar ärenden som omfattar skydd av fysiska lokaler, medarbetare, hantering av säkerhetsprövningar och säkerhetsärenden vid anställning och uppdrag, samt skydd av information.

Arbetsbeskrivning

Som säkerhetshandläggare kommer du att arbeta med säkerhets- och verksamhetsskyddsärenden på regional nivå. I uppdraget ingår att ge stöd, rådgivning och att vara kravställare i frågor som rör framförallt fysisk säkerhet och säkerhetsskyddad upphandling med säkerhetsskyddsavtal-SUA. I arbetet ingår administrativa uppgifter i stor omfattning. Du kan även att behöva hantera våra övriga områden under andras frånvaro. exempelvis personalsäkerhet och skydd av medarbetare. Tjänsten leds av en regional säkerhetschef.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:

 • Säkerhetsskyddad upphandling med säkerhetsskyddsavtal-SUA
 • Fysisk säkerhet
 • Personalsäkerhet
 • Säkerhetsskydd och riskhantering
 • Skydd av medarbetare
 • Incidenthantering
 • Säkerhetsskyddsanalyser
 • Representera Säkerhetsavdelningen inom polisregionen
 • Delta i nationella projekt inom Polismyndigheten
 • Utbilda internt i säkerhetsfrågor
 • Utbilda och skapa förståelse för polisens säkerhetsarbete på flera olika nivåer.
 • Stabsarbete

Resor förekommer i tjänsten

Vi söker nu en säkerhetshandläggare med inriktning att stödja polisområde Värmlands säkerhetsarbete. Primär placering i polishuset Karlstad.

Kvalifikationer

Detta är en möjlighet för dig som har:

 • Polisexamen eller akademisk examen inom området eller annan för funktionen relevant utbildning eller erfarenhet.
 • Erfarenhet från Polismyndigheten avseende signalskyddsarbete, administration eller samordnande uppdrag (kansli eller expedition)
 • Mycket god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift på svenska, då arbetet kräver att du kan författa myndighetsbeslut och skrivelser
 • God datorvana, exempelvis inom Officepaketet och virtuella möten på distans
 • B-körkort då resor förekommer i tjänsten
 • Svenskt medborgarskap

Det är meriterande om du även har:

 • Erfarenhet av arbete med fysisk säkerhet, kameror, larm, inpassering, säkerhetsskydd eller annan likvärdig kunskap
 • Dokumenterad erfarenhet av säkerhetsrelaterat arbete
 • Arbetat med säkerhetsfrågor utifrån säkerhetsskyddslagen
 • Utbildning och/eller kunskap om lagar och förordningar som reglerar säkerhetsskyddsområdet
 • Språkkunskaper utöver svenska och engelska
 • Signalskyddsutbildning
 • Dokumenterad erfarenhet av registervårdande arbete, administration och samordning
 • Dokumenterad erfarenhet av stabsarbete
 • Projektledning inom fysisk säkerhet med inriktning kamera, larm och inpassering
 • Dokumenterad erfarenhet av personskyddsarbete.

Personliga egenskaper
För att trivas i rollen behöver du ha förståelse för säkerhetsrollen och ett stort intresse och vilja att lära dig ansvarsområdet. Du bör vara självständig med en god förmåga att tolka, utvärdera och hantera komplex och skyddsvärd information och utifrån den kunna göra urval och prioriteringar.
Du är noggrann med hög integritet, är trygg i dig själv och litar på din egen förmåga i att göra bedömningar, driva processer och ta egna initiativ. Har förmåga att tempoväxla för att lösa avdelningens uppdrag.

Då rollen innebär många kontaktytor ser vi det som en självklarhet att du har en mycket god kommunikativ förmåga.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personliga egenskaper.

Kontaktpersoner

Har du frågor om uppdraget är du välkommen att kontakta Säkerhetschef Mats Thor, tfn 010-56 732 92.

Vid frågor om rekryteringsprocessen är du välkommen att kontakta HR-konsult Angelica Nilsson, på tfn 0761-27 78 56 

Fackliga företrädare

Saco-S, Lawen Dehghani, 010-563 85 79
Polisförbundet, Sofia Ask, 070-841 40 89
ST, Pär Renberg, 072-24 65 237
SEKO Polisen, Karna Tillheden, 010-561 66 27

Övrig information

Anställningsform: Tillsvidareanställning med provanställning om sex månader
Anställning: Handläggare/Polisassistent
Arbetsort: Karlstad
Arbetstid: Dagtid med flex
Tillträde: Enligt överenskommelse
Funktion: Handläggare säkerhet

I ditt CV och personliga brev önskar vi att du beskriver på vilket sätt du uppfyller efterfrågade kvalifikationer och meriter kopplat till aktuell rekrytering. Du kan se den kompletta kravprofilen i jobbannonsen. De uppgifter du lämnar i samband med din ansökan kan användas för att kontakta dig, få information och kallelser samt eventuella anställningshandlingar.

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev via e-post till jobb.syd@polisen.se senast den 30 Maj 2023. Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via den mailadress som anges i annonsen. Märk din ansökan med referensnummer A256.501/2023 i mailets ärendemening.

Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att kontakta HR-konsult Angelica Nilsson, angelica-f.nilsson@polisen.se , 114 14.

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) genomförs innan beslut om anställning fattas. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Läs mer om krigsplacering och säkerhetsprövning under https://polisen.se/krigsplacering och https://polisen.se/sakerhetsprovning

Polismyndigheten kommer att behandla dina personuppgifter i enlighet med reglerna i EU:s dataskyddsförordning (2016/679) och annan tillämplig dataskyddsreglering. Du kan läsa mer om vår hantering av personuppgifter på https://polisen.se/personuppgifter/rekrytering

Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.

Polismyndigheten

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling.

Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag – att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på www.polisen.se

Varmt välkommen med din ansökan!