Systemutvecklare till Remedy ARS-plattformen, flexibel arbetsort

Organisation

It-avdelningen

Kommun

Län

Utlyst

04 maj 2023

Ansök senast

01 juni 2023

Referensnummer

A259.344/2023

Arbetsplatsbeskrivning

Inom polisen står vi inför en spännande tid med digitalisering, ny teknik och många spännande utvecklingsuppdrag. Vi söker nu en senior systemutvecklare som kan bidra till effektivisering av Polismyndigheten genom ökad digitalisering av vår ärendehantering.

Som anställd på IT-avdelningen är du delaktig i ett viktigt samhällsuppdrag med många spännande verksamhetsområden och en möjlighet att göra skillnad på riktigt. Hos oss kommer du tillsammans med engagerade och trevliga kollegor utvecklas och få erfarenheter för livet, samtidigt som ditt arbete bidrar till att öka tryggheten och minska brottsligheten i Sverige.

Polisens IT-avdelning har cirka 1000 anställda och ansvarar för all IT som används av myndighetens cirka 35 000 medarbetare.

Polisens IT-avdelningen finns representerade på flera orter i landet. Denna tjänst kan t ex placeras på någon av följande orter: Stockholm, Umeå, Sundsvall, Gävle, Borlänge, Falun, Uppsala, Örebro, Linköping, Norrköping, Göteborg eller Malmö.

Som statligt anställd på Polismyndigheten erbjuder vi även särskilda förmåner kring pension, föräldralön, friskvård m.m, samt möjlighet att arbeta upp till två dagar i veckan hemifrån.

Läs mer om våra förmåner och villkor här:
https://polisen.se/jobb-och-utbildning/jobba-hos-polisen/det-har-erbjuder-vi/

Arbetsbeskrivning

Sveriges största myndighet hanterar ett mycket stort antal processer för intern ärendehantering, och i detta utvecklingsteam jobbar vi för att ta fram digitala lösningar som är effektiva för hela verksamheten. Vi jobbar med verktyg som i vissa fall är open-source, och i andra fall rör utveckling av standardplattform – men gemensamt är att vi gör egen applikationsutveckling och ansvarar för lösningarna under hela deras livscykel, från ny-utveckling till förvaltning. Vi är ett självorganiserande team, där du erbjuds stora möjligheter att påverka vår arbetsvardag samt val av arbetssätt.

Som systemutvecklare kommer du att få ett varierande tekniskt arbete med komplexa utmaningar. Hos oss kan en dag innehålla allt ifrån att medverka vid workshops med verksamheten kring ny funktionalitet, bygga ny kod med nya tekniker till att skapa en lösning för Polisens verksamhet

För att lyckas med detta kommer du ha mycket kontakt med flera andra funktioner inom IT-avdelningen. Du kommer även arbeta nära slutanvändare och löpande leverera nytta för verksamheten, vilket innebär att du kommer få en god förståelse för hur hela polisen arbetar och vilka behov olika målgrupper har.

Kvalifikationer

Detta är en möjlighet för dig som har:

 • Relevant eftergymnasial utbildning inom IT, alternativt att du har motsvarande förvärvad erfarenhet som Polismyndigheten kan bedöma som likvärdig
 • Mångårig och aktuell arbetslivserfarenhet inom systemutveckling, företrädesvis utveckling mot BMC Remedy ARS-plattformen. 
 • Relevant arbetslivserfarenhet kring drift, system-/applikationsförvaltning
 • Du behöver behärska svenska väl, både i tal och skrift.

 Anställningen kräver svenskt medborgarskap.

Meriterande

Erfarenheter och kunskaper kring följande är meriterande:

 • Utveckling på ARS-plattformen BMC Helix (Remedy)
 • Ärendehanteringssystem som t.ex. Jira, ServiceNow, Siebel
 • Utveckling av integrationer via REST/SOAP
 • CI/CD med Jenkins, Openshift eller motsvarande
 • Mobil-app-utveckling, gärna mot iOS
 • Agila arbetsmetoder

Personliga egenskaper

Du är tekniskt intresserad, nyfiken och bra på att kommunicera med kollegor och verksamhet. Som person är du självgående, flexibel och prestigelös och tycker om att lösa tekniska problem och utveckla i nära samarbete med ditt team. Du är lyhörd och tycker om att dela med dig av dina kunskaper.
Vi kommer att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Kontaktpersoner

Vill du veta mer om uppdraget? Välkommen att kontakta produktägare och gruppchef Magdalena Laggar, magdalena.laggar@polisen.se, tfn 010-5672052

Fackliga företrädare

Polisförbundet, Sofia Ask, 010-563 87 10

SACO, Lawen Dehghani, 010-563 85 79

SEKO Polisen, Karna Tillheden, 010-561 66 27

ST, Pär Renberg, 072-246 52 37

Övrig information

I denna rekrytering görs löpande urval.

 • Anställningsform: Tillsvidareanställning som inleds med provanställning om 6 månader
 • Arbetsort: Stockholm, Umeå, Sundsvall, Gävle, Borlänge, Falun, Uppsala, Örebro, Linköping, Norrköping, Göteborg alternativt Malmö

Vänligen notera i din ansökan till vilken av ovanstående orter du söker placering till.

 • Arbetstid: Dagtid
 • Tillträde: Enligt överenskommelse
 • Funktion: Senior Systemutvecklare

I ditt CV och personliga brev önskar vi att du beskriver på vilket sätt du uppfyller efterfrågade kvalifikationer och meriter kopplat till aktuell rekrytering. Uppge även till vilken ort du i första hand söker till. Du kan se den kompletta kravprofilen i jobbannonsen. De uppgifter du lämnar i samband med din ansökan kan användas för att kontakta dig, få information och kallelser samt eventuella anställningshandlingar.

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev via e-post till jobb.na@polisen.se senast den 1 juni 2023. Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via den mailadress som anges i annonsen. Märk din ansökan med referensnummer A259.344/2023 i mailets ärendemening.

Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att du skickar din ansökan uppmärkt med annonsens referensnummer via brev till adressen: Polismyndigheten, Registratorskontoret, 106 75 STOCKHOLM, eller kontakta ansvarig HR-konsult.

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) genomförs innan beslut om anställning fattas. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Läs mer om krigsplacering och säkerhetsprövning under https://polisen.se/krigsplacering och https://polisen.se/sakerhetsprovning

Polismyndigheten kommer att behandla dina personuppgifter i enlighet med reglerna i EU:s dataskyddsförordning (2016/679) och annan tillämplig dataskyddsreglering. Du kan läsa mer om vår hantering av personuppgifter på https://polisen.se/personuppgifter/rekrytering

Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.

Polismyndigheten

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling.

Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag – att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på www.polisen.se

Varmt välkommen med din ansökan!

#LI-Hybrid

Sök jobbet

Ansök via e-post