Teknikspecialist inom IT-säkerhet, Stockholm

Organisation

It-avdelningen

Kommun

Stockholm

Län

Stockholms län

Utlyst

08 maj 2023

Ansök senast

29 maj 2023

Referensnummer

A226.203/2023

Arbetsplatsbeskrivning

Är du redo för en större uppgift? Just nu söker vi på IAM Identitet en teknikspecialist som vill vara med och bidra till en säkrare verksamhet. Hos oss kommer du tillsammans med engagerade och trevliga kollegor utvecklas och få erfarenheter för livet, samtidigt som ditt arbete bidrar till att öka tryggheten och minska brottsligheten i Sverige.

IT-avdelningen är en gemensam avdelning inom Polismyndigheten. IT-avdelningens främsta uppgift är att tillhandahålla it-tjänster till hela Polismyndigheten. I uppdraget ingår också att samverka i tekniska frågor med andra rättsvårdande myndigheter inom landet, främst genom det så kallade RIF-samarbetet (rättsväsendets informationsförsörjning) samt att aktivt bidra till det rättsvårdande arbetet inom EU.

It-säkerhet har nationellt funktionsansvar för informations- och it-säkerhet samt signalskydd. I uppgifterna ingår ett process- och funktionsansvar för identitets- och åtkomsthantering. Vidare ingår ansvar för beslut om vad som ska säkerhetsövervakas, inklusive vilka källor som ska anslutas och vilka analysregler som ska skapas. It-säkerhet ansvarar för utredningar när system- och säkerhetsövervakningen med flera har upptäckt säkerhetsincidenter eller säkerhetsbrister. It-säkerhet ska även ge stöd till utveckling och förvaltning, ansvara för att genomföra säkerhetstester, granskning och uppföljning av it-säkerheten.

Arbetsbeskrivning

Som teknikspecialist inom IAM och PKI kommer du bland annat arbeta med att ta fram olika identitetslösningar, drift av verksamhetskritiska miljöer samt att stötta andra grupper inom signering och kryptering. Tjänsten kräver ett aktivt deltagande i moderniserings- och utvecklingsarbetet mot automatiserade tjänster. Tillsammans med kompetenta medarbetare säkerställer ni att Polisen har bästa möjliga lösningar inom IAM.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:

 • Drift och livscykelhantering av CA-miljö, system inom autentisering, signering och kryptering.
 • Felsökning och dokumentation av komplexa CA-miljöer.
 • Design av CA-lösningar för att kontinuerlig motsvara verksamhetens krav på IT-säkerhet och tillgänglighet.
 • Planering och införande av automatiserade tjänster i CA-miljöer.

Kvalifikationer

Detta är en möjlighet för dig som har:

 • Relevant akademisk examen inom IT, alternativt motsvarande erfarenhet som arbetsgivaren bedömer som likvärdig
 • Arbetslivserfarenhet och/eller kunskaper om bakomliggande principer inom PKI
 • Goda kunskaper i svenska och engelska, både i tal och skrift

Tjänsten kräver svenskt medborgarskap.

Det är meriterande om du även har erfarenhet eller kunskap inom:

 • Konfigurering, utveckling och förvaltning av certifikatstjänster
 • Virtualisering
 • Linux
 • Microsoft Active Directory och/eller Active Directory Certificate Services
 • Script, t. ex. Bash, PowerShell eller Python


För att trivas och prestera i rollen tror vi att du är en person som tar initiativ och ansvar. I ditt arbete är du van att ha flera parallella ansvarsområden och att samarbeta med kollegor. Du har ett stort intresse för teknik/IT-säkerhet och vill vidareutveckla dina kunskaper och lära dig nya saker. Du har god förmåga förstå hur tekniken bidrar till IT-säkerheten ur ett helhetsperspektiv

Denna roll kräver mycket hög säkerhetsmedvetenhet. Vi kommer att lägga mycket stor vikt vid personliga egenskaper och lämplighet.

Kontaktpersoner

Vill du veta mer? Du är välkommen att kontakta gruppchef Thomas Takanen, tfn 010-56 411 59.

Fackliga företrädare

OFR/P: Sofia Ask, tfn 010-563 87 10    
Saco-S Avdelningarna: Lawen Dehghani, tfn: 010-563 85 79
Seko Polisen: Karna Tillheden, tfn 010-561 66 27                                        
ST vid Nationella avdelningarna: Pär Renberg, tfn 072-246 52 37

Övrig information

Anställningsform: Tillsvidareanställning med provanställning om sex månader
Arbetsort: Stockholm
Arbetstid: Flextid
Tillträde: Enligt överenskommelse
Funktion: Teknikspecialist

I ditt CV och personliga brev önskar vi att du beskriver på vilket sätt du uppfyller efterfrågade kvalifikationer och meriter kopplat till aktuell rekrytering. Du kan se den kompletta kravprofilen i jobbannonsen. De uppgifter du lämnar i samband med din ansökan kan användas för att kontakta dig, få information och kallelser samt eventuella anställningshandlingar.

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev via e-post till jobb.na@polisen.se senast den 29 maj 2023. Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via den mailadress som anges i annonsen. Märk din ansökan med referensnummer A226.203/2023 i mailets ärendemening.

Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att du skickar din ansökan uppmärkt med annonsens referensnummer via brev till adressen: Polismyndigheten, Registratorskontoret, 106 75 STOCKHOLM, eller kontakta rekryterande chef.

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) genomförs innan beslut om anställning fattas. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Läs mer om krigsplacering och säkerhetsprövning under https://polisen.se/krigsplacering och https://polisen.se/sakerhetsprovning

Polismyndigheten kommer att behandla dina personuppgifter i enlighet med reglerna i EU:s dataskyddsförordning (2016/679) och annan tillämplig dataskyddsreglering. Du kan läsa mer om vår hantering av personuppgifter på https://polisen.se/personuppgifter/rekrytering

Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.

Sök jobbet

Ansök via e-post