Teknikspecialist med fokus på Linux

Organisation

It-avdelningen

Kommun

Stockholm

Län

Stockholms län

Utlyst

11 maj 2023

Ansök senast

08 juni 2023

Referensnummer

A273.343/2023

Arbetsplatsbeskrivning

Är du redo för en större uppgift? Till gruppen Specialiststöd på Polisens IT söker vi nu en driven och flexibel teknikspecialist. Hos oss kommer du tillsammans med engagerade och trevliga kollegor utvecklas och få erfarenheter för livet, samtidigt som ditt arbete bidrar till att öka tryggheten och minska brottsligheten i Sverige. Vårt kontor är beläget i centrala Stockholm där vi erbjuder flexibla arbetstider samt möjlighet att arbeta hemma upp till två dagar i veckan.

Arbetsbeskrivning

I gruppen Specialiststöd utvecklar, driftsätter och anpassar vi system som används för att avslöja och förhindra allvarliga brott. Som teknikspecialist kommer du både att upprätthålla befintliga tekniska lösningar samt vara med och utveckla och ta fram nya lösningar. Vi arbetar tätt med den operativa verksamheten där du hjälper till att få förståelse för deras behov och utmaningar och omsätter detta till lösningar.

Mer specifikt är dina arbetsuppgifter bland annat att:

 •        Designa olika lösningar
 •        Vara en del av utvecklingsarbetet
 •        Förvaltning av utvecklade förmågor
 •        Ansvara för en långsiktigt hållbar arkitektur i arbetet
 •        Se till att vi fortsatt befinner oss i teknikens framkant

Kvalifikationer

 • Detta är en möjlighet för dig som har:

 •  Akademisk examen inom IT eller motsvarande förvärvad erfarenhet som Polismyndigheten bedömer som likvärdig
 •       Erfarenhet av förvaltning och utveckling av IT-stöd i komplexa tekniska miljöer
 •       Tre års erfarenhet av arbete med drift och/eller systemadministration av Linuxsystem i närtid
 •        God förmåga att uttrycka dig på svenska och engelska, både i tal och skrift
 •        Anställningen kräver svenskt medborgaskap 

Det är meriterande om du även har:

 •        Erfarenhet av Microsoft Windows server
 •        Erfarenhet av arbete med IT-säkerhet
 •        Python eller andra programmeringsspråk

  Personliga egenskaper
  Vi söker dig som är lösningsorienterad men med hög integritet. Då rollen innebär många kontaktytor ser vi det som en självklarhet att du samverkar och kommunicerar med andra på ett smidigt sätt för att nå gemensamma mål. Som teknikspecialist kan du vara involverad i olika typer av uppdrag, du gillar att utmanas i ditt tänk och du är inte rädd att kavla upp ärmarna och bidra i både det stora och det lilla. Arbetsuppgifterna ställer även krav på att du är ansvarstagande, noggrann, driven och tar egna initiativ.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personliga egenskaper.

Kontaktpersoner

Har du frågor om uppdraget är du välkommen att kontakta rekryterande chef:

Zandra Alenklev, gruppchef, 010-5638020

Fackliga företrädare

OFR/P: Sofia Ask, tfn 010-563 87 10    

sofia.ask@polisen.se

Saco-S Avdelningarna: Lawen Dehghani, tfn: 010-563 85 79

saco-s.avdelningarna@polisen.se

Seko Polisen: Karna Tillheden , tfn 010-561 66 27                                              sekopolisen@polisen.se

ST vid Nationella avdelningarna: Pär Renberg, tfn 072-246 52 37
st.nationella-avdelningarna@polisen.se

Övrig information

I denna rekrytering görs löpande urval.

Anställningsform: Tillsvidareanställning med provanställning om sex månader
Arbetsort: Stockholm
Arbetstid: Heltid/flextid
Tillträde: Enligt överenskommelse
Funktion: Teknikspecialist

I ditt CV och personliga brev önskar vi att du beskriver på vilket sätt du uppfyller efterfrågade kvalifikationer och meriter kopplat till aktuell rekrytering. Du kan se den kompletta kravprofilen i jobbannonsen. De uppgifter du lämnar i samband med din ansökan kan användas för att kontakta dig, få information och kallelser samt eventuella anställningshandlingar.

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev via e-post till jobb.na@polisen.se senast den 8 Juni 2023. Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via den mailadress som anges i annonsen. Märk din ansökan med referensnummer A273.343/2023 i mailets ärendemening. 

Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att du skickar din ansökan uppmärkt med annonsens referensnummer via brev till adressen: Polismyndigheten, Registratorskontoret, 106 75 STOCKHOLM, eller kontakta ansvarig HR-konsult.

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) genomförs innan beslut om anställning fattas. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Läs mer om krigsplacering och säkerhetsprövning under https://polisen.se/krigsplacering och https://polisen.se/sakerhetsprovning

Polismyndigheten kommer att behandla dina personuppgifter i enlighet med reglerna i EU:s dataskyddsförordning (2016/679) och annan tillämplig dataskyddsreglering. Du kan läsa mer om vår hantering av personuppgifter på https://polisen.se/personuppgifter/rekrytering

Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling.

Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag – att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

 

Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på www.polisen.se

 

Varmt välkommen med din ansökan!