Teknisk produktspecialist till IT-avdelningen

Organisation

It-avdelningen

Kommun

Linköping

Län

Östergötlands län

Utlyst

08 maj 2023

Ansök senast

29 maj 2023

Referensnummer

A256.251/2023

Arbetsplatsbeskrivning

Är du redo för en större uppgift? Vill du arbeta med den senaste tekniken inom IT-brott (cybercrime) och IT-forensik?  Vi söker nu en teknisk produktspecialist till IT-avdelningen med placering i Linköping eller Stockholm. Hos oss kommer du tillsammans med engagerade och trevliga kollegor utvecklas och få erfarenheter för livet, samtidigt som ditt arbete bidrar till att öka tryggheten och minska brottsligheten i Sverige.

Utöver vårt friskvårdsbidrag arbetar Polismyndigheten aktivt med att skapa goda förutsättningar för att utöva friskvård, där du får fri tillgång till utrymmen för träning och återhämtning. Varje vecka har du även möjlighet att träna en timme under arbetstid. För närvarande finns det även möjlighet att arbeta hemifrån två dagar i veckan.

Andra förmåner finner du här: https://polisen.se/jobb-och-utbildning/jobba-hos-polisen/det-har-erbjuder-vi/

Arbetsbeskrivning

Som produktspecialist stödjer du verksamheten genom att vara expert och specialist för flertalet förmågor inom området. Det innebär att du kommer få arbeta med några av de vassaste teknikerna som täcker allt ifrån dekrypteringsförmågor, extrahering av data från digitala informationsbärare till OSINT (Open Source Intelligence) med mera. Du arbetar med utveckling och underhåll av dessa förmågor och ansvarar för miljöer, integration, felsökning, rättning och dokumentation. Tillsammans med teamet och verksamheten bedriver du omvärldsbevakning för att hålla dig uppdaterad om nya verktyg och metoder inom området. Du arbetar med egenutvecklade och/eller upphandlade förmågor. För upphandlade förmågor samarbetar du med leverantörer kring de underhålls-, förbättrings- och vidareutvecklingsåtgärder som är nödvändiga. Du kommer att tillhöra gruppen IT-brott och IT-forensik där vi jobbar och stöttar verksamheten med allt IT-relaterat inom detta område.

Du förväntas kunna arbeta med att:

 • Agera som teknisk rådgivare och expert gentemot verksamheten.
 • Utbilda systemadministratörer inom verksamheten
 • Genomföra dialoger med leverantörer och leda tekniska frågor till lösning
 • Driva förbättringsarbete av Polisens rutiner och processer där du kommer med idéer och tar egna initiativ
 • Ta fram rutiner för säkerställande av systemens drift samt genomföra dessa
 • Vi arbetar enligt moderna agila principer vilket ger stora möjligheter för alla att vara med och påverka arbetssätt och vår vardag. Vi jobbar nära verksamheten och det är viktigt att ha god förståelse för hur polisen arbetar och vilka behov de har. Du kommer därför erbjudas möjlighet till studiebesök och verksamhetspraktik i den operativa polisverksamheten

Kvalifikationer

Detta är en möjlighet av för dig som har:

 • Akademisk examen inom data- eller systemvetenskap eller motsvarande akademisk examen inom IT-området. Alternativt har du motsvarande förvärvad erfarenhet som Polismyndigheten bedömer som relevant.
 • Minst 3 års erfarenhet av teknisk systemförvaltning
 • Behärskar svenska och engelska väl i både tal och skrift

Anställningen kräver svenskt medborgarskap.

Vi ser det som meriterande om du utöver ovan även har erfarenhet av:

 • Att jobba mot Polismyndigheten inom IT-området
 • Att jobba med digitala utredningsplattformar
 • Att jobba med Linux-miljöer
 • Att jobba med dekryptering/beräkningskluster

Vi söker dig som drivs av att arbeta innovativt med teknik och arbetssätt samt drivs av att skapa bra verktyg utifrån verksamhetens behov.  Du är nyfiken, problemlösande, ordningsam och analytisk samt tar dig gärna an komplexa arbetsuppgifter och problemställningar där de färdiga förutsättningarna inte alltid är helt klarlagda. Du har starkt samarbetsfokus och vill arbeta agilt mot teamets gemensamma mål. Du har god förmåga att kommunicera kring idéer och lösningar, samt är pedagogisk och lyhörd.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personliga egenskaper.

Kontaktpersoner

Har du frågor om uppdraget är du välkommen att kontakta rekryterande chef:

Nils Morris, Gruppchef/Produktägare, tfn/mail 010-56 39 134 nils.morris@polisen.se.

Fackliga företrädare

Andreas Johansson, SACO, tfn 073-084 13 01

Sofia Ask, Polisförbundet, tfn 010-563 87 10;

Fackförbundet ST, st.region-ost@polisen.se

Karna Tillheden, SEKO Polisen, tfn 010-561 66 27

Övrig information

I denna rekrytering görs löpande urval.

Anställningsform: Tillsvidareanställning med provanställning om sex månader
Arbetsort: Linköping
Arbetstid: Heltid
Tillträde: Enligt överenskommelse

I ditt CV och personliga brev önskar vi att du beskriver på vilket sätt du uppfyller efterfrågade kvalifikationer och meriter kopplat till aktuell rekrytering. Du kan se den kompletta kravprofilen i jobbannonsen. De uppgifter du lämnar i samband med din ansökan kan användas för att kontakta dig, få information och kallelser samt eventuella anställningshandlingar.

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev via e-post till jobb.na@polisen.se senast den 29 maj 2023. Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via den mailadress som anges i annonsen. Märk din ansökan med referensnummer A256.251/2023 i mailets ärendemening.

Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att du skickar din ansökan uppmärkt med annonsens referensnummer A256.251/2023 via brev till adressen: Polismyndigheten, Registratorskontoret, 106 75  STOCKHOLM, eller kontakta ansvarig HR-konsult.

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) genomförs innan beslut om anställning fattas. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Läs mer om krigsplacering och säkerhetsprövning under https://polisen.se/krigsplacering och https://polisen.se/sakerhetsprovning

Polismyndigheten kommer att behandla dina personuppgifter i enlighet med reglerna i EU:s dataskyddsförordning (2016/679) och annan tillämplig dataskyddsreglering. Du kan läsa mer om vår hantering av personuppgifter på https://polisen.se/personuppgifter/rekrytering

Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.

Polismyndigheten

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling.

Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag – att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på www.polisen.se

Varmt välkommen med din ansökan!

#LI-Hybrid

Sök jobbet

Ansök via e-post