Analytiker till Västerås

Är du redo för en större uppgift? Vi söker nu Analytiker till Västerås.

Organisation

Polisregion Mitt

Kommun

Västerås

Län

Västmanlands län

Utlyst

17 mars 2023

Ansök senast

31 mars 2023

Referensnummer

A144.224/2023

Arbetsplatsbeskrivning

Hos oss kommer du tillsammans med engagerade och trevliga kollegor utvecklas och få erfarenheter, samtidigt som ditt arbete bidrar till att öka tryggheten och minska brottsligheten i Sverige.

Polismyndigheten, region Mitt har ca 2 500 anställda. Regionen består av tre polisområden; Uppsala, Västmanland och Gävleborg, tre regionala enheter samt ett kansli som lyder direkt under regionpolischefen. I polisområdena finns lokalpolisområdena, som är kärnan i polisverksamheten. Nationella avdelningar finns representerade i regionen för att ge stöd till polisverksamheten

Vi söker nu analytiker till Polisområde Västmanland. Aktuell placeringar är vid lokalpolisområde Västerås. Oavsett organisatorisk tillhörighet och geografisk placering kan arbetet under viss tid medföra resor dels inom Västmanland men även inom region Mitt.

Som analytiker kommer du arbeta med analyser inom ramen för förundersökningar. 

Arbetsbeskrivning

Du kommer arbeta med att inhämta, bearbeta och analysera stora informationsmängder i syfte att hitta spår/mönster för att skapa en överblick och underlag för inriktningar och beslut i ärenden avseende utredningar. Det huvudsakliga uppdraget är att arbeta i förundersökningar framförallt med ärendeanalyser. Exempel på arbetsuppgifter är kommunikationsanalyser, analyser av basstationstömningar, brukaranalyser, rörelseanalyser och jämförande fallanalyser. I uppdraget som analytiker arbetar du i nära samarbete med utredare och spanings-/förundersökningsledare. Ofta i ärenden som är komplexa och som sträcker sig över en längre tid.

Kvalifikationer

 • Akademisk examen med inriktning mot statsvetenskap, statistik, juridik, polisexamen i enlighet med Polisförordningen (2014:1104), civil utredarutbildning eller annan utbildning/erfarenhet som arbetsgivaren bedömer som likvärdig
 • B-körkort
 • Mycket goda IT-kunskaper
 • Mycket goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift
 • Erfarenhet av att inhämta, analysera och sammanställa information
 • Erfarenhet av skriftliga presentationer
 • Erfarenhet av Excel eller motsvarande program som arbetsgivare bedömer likvärdigt

Meriterande

 • Erfarenhet av brottsutredning
 • Erfarenhet av analys- och visualiseringsprogram
 • Erfarenhet av kartvisualisering, geokodning eller annan geografisk analys
 • God vana att hantera mobila enheter baserade på iOS och Android
 • Erfarenhet av arbete inom Polismyndigheten, med t.ex. hantering av digitala spår, inom telekom eller IT-forensik

Personliga egenskaper

Du har mycket god analytisk förmåga och kan skapa struktur i ett omfattande material samt presentera väsentliga delar och sammanhang på ett lättfattligt sätt.

Du tycker om att arbeta i grupp samtidigt som du har god förmåga att arbeta självständigt. Du är van med att jobba med flera arbetsuppgifter samtidigt och är i grunden flexibel. Du är prestigelös, trygg och stabil med gott omdöme.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Kontaktpersoner

Rekryterande chef, Emil Jansson emil.jansson@polisen.se

HR-konsult: Johannes Vilmark. johannes.vilmark@polisen.se

Fackliga företrädare

ST, Linnéa Hjelm, 010-56 754 95

Företrädare för SACO, Polisförbundet, SEKO nås via Polisens växel, tfn 11414.

Övrig information

Anställningsform: Tillsvidareanställning med provanställning om sex månader.

Arbetsort: Västerås

Arbetstid: Veckoplanerad arbetstid 5:2.

Tillträde: Enligt överenskommelse

Funktion: Analytiker

I ditt CV och personliga brev önskar vi att du beskriver på vilket sätt du uppfyller efterfrågade kvalifikationer och meriter kopplat till aktuell rekrytering. Du kan se den kompletta kravprofilen i jobbannonsen. De uppgifter du lämnar i samband med din ansökan kan användas för att kontakta dig, få information och kallelser samt eventuella anställningshandlingar.

Som del i rekryteringsprocessen kan arbetsprov komma att genomföras.

 

Välkommen med din ansökan i form av CV och personligt brev via e-post till jobb.mitt@polisen.se senast 2023-03-31. Ansökningar till denna befattning kommer endast tas emot via den mailadress som anges i annonsen. Märk din ansökan med referensnummer A144.224/2023 i mailets ärendemening.

 

Har du skyddade personuppgifter, referenser eller liknande information som du själv bedömer som skyddsvärd rekommenderar vi dig att du skickar din ansökan uppmärkt med annonsens referensnummer via brev till adressen: Polismyndigheten, Registratorskontoret, 106 75  STOCKHOLM, eller kontakta ansvarig HR-konsult.

Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetenhet. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen (2018:585) genomförs innan beslut om anställning fattas. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. Läs mer om krigsplacering och säkerhetsprövning under https://polisen.se/krigsplacering och https://polisen.se/sakerhetsprovning

Polismyndigheten kommer att behandla dina personuppgifter i enlighet med reglerna i EU:s dataskyddsförordning (2016/679) och annan tillämplig dataskyddsreglering. Du kan läsa mer om vår hantering av personuppgifter på https://polisen.se/personuppgifter/rekrytering

 

Din ansökan är en offentlig handling enligt offentlighetsprincipen.

Polismyndigheten

Polismyndigheten är Sveriges största myndighet. Vi erbjuder dig en arbetsplats som stimulerar till mångfald, kreativitet och personlig utveckling. Läs gärna om våra förmåner som anställd hos polisen på https://polisen.se/erbjudande

Hos oss får du möjlighet att bidra till Polisens uppdrag – att öka tryggheten och minska brottsligheten i samhället. Vi bedriver vår verksamhet enligt vår värdegrund: engagemang, effektivitet och tillgänglighet. Som medarbetare inom polisen agerar du för likabehandling. Det är en förutsättning för rättssäkerhet, rättstrygghet och för polisens legitimitet i samhället. Som företrädare för polisen respekterar du allas lika värde och skapar förtroende för polisen.

Läs gärna mer om polisen och vår verksamhet på www.polisen.se

 

Varmt välkommen med din ansökan!

Sök jobbet

Ansök via e-post